Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев
10 май 2020 10:15,
134
Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата
Снимка: БГНЕС

"Ще има самоограничаване на инфекцията от коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. "Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

"Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията.
Определено не е край
. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев.
 
Той допусна, че ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната, да се налагат строги мерки и ограничения. „В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква криза бе, нещастен доктор. Разходи се из София и дано ти се изясни дали някой слуша глупостите ти. Само дразниш и ще си докараш беля.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са все по-безпомощни.Някога щяло да свърши. И все хората са виновни.Единствено положително беше ранното въвеждане на мерки,след това изпуснаха нещата.
109
6
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Кунчев, лека полека си просиш голям бой. Вервай ми. Ще предизвикаш такъв търкал, че коронавирусът пред него ще е като пролетен ветрец.
108
1
 
4
 
! Отговори
До ти да видиш преди 3 години
Личи си, че си от новото неграмотно поколение. Няма в българските закони изискване за 140000 заразени, за да се обяви епидемия. За всяка болест е различна бройката, а Ковид-19 е нова болест и за нея няма бройка.
107
1
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
всеки с половин пръст чело влиза и пише вредни за обществото коментари в момент, когато системата на здравеопазване е пред колапс, а полиция не достига да се бори със всички нарушения------ Всеки има право да изразява мнение по всички въпроси. Истината не е монопол на управляващите. Разбира се, в момента имаме пълзящ фашизъм и Главен прокурор-милиционер по душа, но и това ще мине.
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя срещу няколко сребърника се продаде...Господин Главен на нещо си, как ще се самоограничи една епидемия ако хората не си изграждат имунитет?!------Нали точно това ти казва Господинът.Вденаха как стоят нещата ама още не им се иска да си го признаят направо ами го увъртат.
105
8
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Трима неграмотника не са успели да сметнат, че са нужни 140 000 хилки, за да бъде обявена епидемия и са ми дали минуси! А аз продължавам, да не разбирам, от какво облекчаваме мерките.
104
9
 
14
 
! Отговори
seira преди 3 години
"КОРОНАКРИЗАТА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
103
3
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
Айде изчезвай вече бе ***. Ходи на летището да посрещаш електората на Герб че земат да хвърлят топа и на изборите че духате.
102
7
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Облекчаване на мерките от какво? За да има епидемия според българските закони е нужно да има 200 болни на 10к (на 7 милиона всеки сам да си смята, колко болни трябва да има), но тези цифри са за епидемия, а пандемията е над епидемията!
101
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 години
И тоя срещу няколко сребърника се продаде...Господин Главен на нещо си, как ще се самоограничи една епидемия ако хората не си изграждат имунитет?! След катоняма ваксина, начинът е един- среща с патогена. Ще защитим старите хора не като запрем народа като стадо, а като оставим младите да прекаарат инфекцията-по някои данни ок 80 % даже без да кихнат, безсимптомно...няма как да се сметне колко и чии животи е спасило извънредното положение, но цената дотук санад 100 000 безработни >от 2019 това вре
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно за какъв туризъм говорят тези кре*тени при наличието на карантина Тъпата министърка говори по телевизията за германци, англичани които щели да идват ... може би карантината е само за българи идващи от чужбина
99
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Знам, още и че три болници вече ги няма, заради безотговорно отношение към карантината."..............Три болници ги няма заради НЕКАДЪРНОТО управление в здравеопазването като цяло и НЕАДЕКВАТНИТЕ действия в ситуацията с вируса в частност. Мантрата с безотговорното отношение на хората я насаждат, за да може такива като теб да се вържат и да я развяват, и така да не се търси сметка от наистина виновните. Тия дето ядат агнета на Великден са ви виновни, а не тия, дето разсипват държавата. Супер.
98
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли пари ще има от тоя вирус от ЕС
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96А първото корабче дето акостира в Щатите, там как беше бройката и смъртността?Или ти реши, че това не е "представителна извадка"?
96
4
 
2
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Днес ще ходя да се подстригвам. И да питам, във фризьорските салони задължителни ли са маските. Защото не съм си купувал такава, но не искам да ме глобят. Някой, който е ходил, да каже.
95
2
 
8
 
! Отговори
Село делиормана преди 3 години
Пълни глупости!!!!!На търкалета!!!!!!!!!
94
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената представитрлна извадка за смъртността е от френския военния кораб Charles de Gaulle, където на 10 април бяха тествани всички пътници за коронавирус. От 2000 пътници 1051 са били заразени, като повече от половината са нямалк никакви симптоми. Един месец по - късно няма нита една жертва. Смъртността от този грип е точно 0.00%
93
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка на некомпетентното правителство и на премиера слънце
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ваксина не знам.Но знам, че могат да бъдат издирени всички провокатори и разпространители на лъжи и осъдени.