Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев
10 май 2020 10:15,
134
Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата
Снимка: БГНЕС

"Ще има самоограничаване на инфекцията от коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. "Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

"Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията.
Определено не е край
. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев.
 
Той допусна, че ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната, да се налагат строги мерки и ограничения. „В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
4
 
! Отговори
- преди 4 години
"С шублер мери, с тебешир чертае!"Това са мерките в България.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти само гледай..,
69
0
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Еми затворете Видин или Видинска област за 15дена , щом там Е напечено.
68
3
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Относно ваксините против коронавирус, ще ви каже нещо смешно. Не само, че не те предпазват от вируса, а те заразяват с него. Като малък са ми били ваксина против грип, която ме зарази с грип. Същото е и с измислената на скоро ваксина против коронавирус. Може да не ви зарази с корона, ама с грип със сигурност ще ви зарази.
67
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бой ще има заради тази голяма измама. Опитайте се да ваксинирате насила и ще видите. Във световен мащаб ще има як тупаник!
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това охлабване на мерките ще излезнат всички заразени които се прибраха, а има и такива които донесоха проказата и се върнаха. Колко са заразили тепърва ще се разбере. Ако правеха хиляди тестове на ден досега щяхме да разберем че заразените са над 300 000. Поне за толкова знам а в действителност колко са само Бог знае. А колко са без симптоми и сеят заразата това го знае само Майтапчииски. Абе изобщо добре ни насадиха на пачи яйца, но пък делнаха 812 милиона евро.
65
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
Че ще ни държите още под напрежение то е ясно! Но и трябва да има край всичко това! Само да не и хареса на властта да няма " край" пандемията!-:)
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останаха само "Ужасена" и "Златена". А и те, дето преди бълваха по десетина коментара под всяка статия за вируса (едно и също, разбира се, но затова пък от сърце), сега се отчитат с по едно-две изригвания. Явно вървим към нормализиране на ситуацията.
63
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платените тъ па нари да почват да цъкат минуси и да пишат мнения в подкрепа на управлението и държавата. Продажни ***! Всичко ще ви се върне. Няма човек, който не си е получил заслуженото. Рано или късно...
62
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве кой продължава да вярва в тая измислица, ве? Колко трябва да сте прости? За какво ви е тази глава? Има ли нещо в нея? Пазите ли поне равновесие с нея?
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение.Глупостите са си глупости и на 50 и на 15.
60
2
 
0
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До до хаха Аре пробвайте тогава. Успех
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 52 ПАЛЯЧЕТОИ хубаво. Твой избор. Защо трябва непрекъснато да натяквате за това. Пак го правиш. Ние сме го направили и сме добре. Ти не си и пак си добре. Прави кавото искаш, но не ме занимавай с твоите проблеми. Как пък се не уморихте. Избора е личен и не ми крещи в лицето, какво ти искаш и смяташ за правилно. Не ме интересувате антиваксъри и т.н. и спарте да ни занимавате с това. Или започва да ми прилича вашето поведение на едни определени заболавания. Лек ден.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 65Не е на 50. Не го ли виждаш, че и езика и поведението му са на тинейджър/разглезен младеж?
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАЛЯЧЕ И АЗ СЪМ НА 50 НИКОГА НЕ СЪМ СЕ ВАКСИНИРАЛ И НИКОГА НЕ СЪМ СЕ РАЗБОЛЯВАЛ ОТ ГРИП ЗАЩО БЕ УМНИКА?-----Ти може да не СИ СЕ ваксинирал никога, ама СА ТЕ ваксинирани, като си бил дете. Щом си на 50 г., това е 100 % сигурно.
56
2
 
9
 
! Отговори
До хаха преди 4 години
Който не е ваксиниран няма да има право на преглед в болница или дори до личния си лекар!
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 50 си, ама по-лесно ти е да грачиш пред компа.*** доброволец в някое отделение на болницата, където лекуват заразени щом си такъв отворко.Сега ще ми напишеш 1000 обидни коментара, но в болницата няма и да стъпиш, щото си голям бабаит.Ама само пред компа.
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква задължителна ваксина? Кви 5 лева? Как точно ше ме задължат или ще ме накарат на сила? Я да ми обясните като блещите врели не кипели ***?........Ще ти обясня. Никой, разбира се, няма да те кара принудително да си слагаш ваксина, но голяма част от ежедневните дейности ще са възможни САМО за тези, които имат ваксина. Напр, ще бъде задължително да имаш ваксина,ако искаш да пътуваш, ако искаш да работиш професии като учител, полицай /и изобщо с хора/ и прочие..на практика, почти всичко. Така
53
4
 
11
 
! Отговори
до хаха преди 4 години
Бързо ще те накарат да се ваксинираш, даже и ръченица ще играеш докато те ваксинират!
52
2
 
7
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 4 години
Някой знае ли, колко от нашите братя роми, са болни, където не плащат нищо в тази държава, ни ток, ни вода, ни данъци, здравни осигуровки, чакат на помощи и заразяват медиците ни. И колко са Българите, ако има такива заразени. Ей заради такива от етноса вдигат всички цени, защото не могат да си покрият разходите.. А имат малко приходи.