Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев
10 май 2020 10:15,
134
Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата
Снимка: БГНЕС

"Ще има самоограничаване на инфекцията от коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. "Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

"Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията.
Определено не е край
. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев.
 
Той допусна, че ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната, да се налагат строги мерки и ограничения. „В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 52 ПАЛЯЧЕТО/58Това е невъзможно. Ваксините през Комунизма бяха задължителни, а част от тях се бият като бебе.
50
2
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
Явно на много хора им е къса паметта. Още в средата на март 2020 казаха какви са мерките - да се осигурят достатъчно легла в болниците в съответните отделения за заболелите от Ковид-19.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До хаха"Кой си ти малко човече, че да риташ срещу държавата???? Клоун"С други думи, вряскането ти тук е абсолютно безмислено?
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 43/51Ще "О"спея да се спася, обещавам.
47
5
 
19
 
! Отговори
До хаха преди 4 години
Как ще те задължат да си биеш ваксина ли?!Много лесно, ще те лишат от медицинска помощ, ще те глобят и още хиляди неща ще ти направят!!!!Кой си ти малко човече, че да риташ срещу държавата???? Клоун
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Пада ти косата? Болен си от коронавирус. Имаш цицина на главата, пак си болен от коронавирус. Имаш кръвно - коронавируса е виновен. Забравяш - ами няма как да не те е хванала короната. В момента и явно за напред за всички болести единствено и само ковид 19 е виновен.Честито.
45
4
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
Досега няма мерки за спиране на вируса или за ограничаване на разпространението му. Какви мерки ще облекчават?
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балканският субект е експерт по вирусология, карантини, ваксини, пандемии и всичкология.Вярва на баба Ванга, но не вярва на доказали се професионалисти.Вярва в извънземни, защото всеки ден ги среща и обсъждат всякакви теми.Чудно е как не са го потърсили от СЗО за съвет как да спаси земната цивилизация.
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Стига с тези простотии за ваксинациите. Като не искаш не го прави. Пука ми ти какво искаш. Аз съм на 50 и съм минал вкичики ваксинации. моите приатели също. децата също. Повярвай ми не мутирахме и не измряхме. сега като се опитвам да се сетя - помня 2 случая за проблем при ваксинацията и от хилядите, които знам. Затова сега се връщат болести, които бяха изчезнали. Не го правете и млъкнете. Ако искаш ходи и по кръчми с още 150 души, в парка се напийте с още толкова. Само млъкнете.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Още един дето благородно се е загрижил за ближния си. Тая държава пълна с благордници и аристократи.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пада ти косата? Болен си от коронавирус. Имаш цицина на главата, пак си болен от коронавирус. Имаш кръвно - коронавируса е виновен. Забравяш - ами няма как да не те е хванала короната. В момента и явно за напред за всички болести единствено и само ковид 19 е виновен.Честито.
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ех заспало стадо бе, ще го кастрират, ще му вземат детето, ще го затворят да мухлясва в собсвения си дом, ще го отровят, ще го разболеят от 100 болести, ще го убият, и той ще продължава да си мисли че го правят за негово добро, защото така му казват. Заслужаваме си всеки апокалипсис
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Обратното " ... за да се угоди на мутро-бизнесмените .."Те сами ли си пълнят кръчмите, или пак си търсим на кой да хвърлим вината за собственото безхаберие? Мутро-бизнесмените ли задръстиха КППтата по празниците?
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези изр0ди много се помислиха за диктатори и добре изпозлват засега положението. Нека видим дали овчиците ще се събудят.
37
6
 
4
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Каква задължителна ваксина? Кви 5 лева? Как точно ше ме задължат или ще ме накарат на сила? Я да ми обясните като блещите врели не кипели ***?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 36 СТАДНОТО ЖИВОТ/38Аз съм сигурен, че тарикат като теб ще намери някой лекар да му подпише, че е ваксиниран, така че не се притеснявай. Мен ми е интересно, откога се навъдихте такива благородници, че ви пука за останалите, и защо постоянно им гледате в канчето?
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До иван хаджийскизащо само българите сме дървени философи. как пък един път не решихме да спазваме нещо. какъв ти беше проблема - не можеш да идеш на море или по-веротно на села за да се напиете с ракияи наядете. Трябваше да носите маски - какво света ли се свърши. Има хора, които се страхуват и такива, които са уязвими. Излизахте навън, повечето работехте. Проблема с парковете - сега *** виж проститята, човек до човек, бири и само още барбикютата не са запалили.
34
2
 
20
 
! Отговори
Обратното преди 4 години
Недомисленото облекчаване, както и върнатите заразени роми означават точно обратното - заболелите на ден са в пъти повече. Това, че не намират 100 на ден е само защото се правят по 1000 теста, ако направят 2 хил ще има над 100. Просто за да се угоди на мутробизнесмените, които нямат идея от анти епидемични предпазни мерки се рискува общественото здраве. Вече може само да се молим да спрат поне болните пояни британци по морето, че тогава съвсем ще я втасаме.
33
12
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Ако излезе ваксина първи ще отида да ваксинирам себе си и семейството!И колкото и иронично да говориш бъди сигурен, че ваксината ще бъде задължителна!
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 33/35Абе, много сте ми интересни такива.Ти нали си прозрял цялата конспирация и няма да успеят да те ваксинират и чипясат, какво те е грижа как ще си живеят другите ако ги ваксинират и чипясат?