Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев
10 май 2020 10:15,
134
Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата
Снимка: БГНЕС

"Ще има самоограничаване на инфекцията от коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. "Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

"Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията.
Определено не е край
. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев.
 
Той допусна, че ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната, да се налагат строги мерки и ограничения. „В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
14
 
! Отговори
fact преди 4 години
До До 32ВАКСИНА СРЕЩУ ГРИП НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА!
90
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да помогнем на полицията и службите да изловят всички провокатори и разпространители на лъжи и да ги пратят където им е мястото.Докладвахте за лош коментар всеки като хаха.
89
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нашето наистина е разграден двор, всеки с половин пръст чело влиза и пише вредни за обществото коментари в момент, когато системата на здравеопазване е пред колапс, а полиция не достига да се бори със всички нарушения. Това показва нужда от създаване на Национална Гвардия както е в САЩ, която се задейства точно при такива случаи, за да защити цивилното население от мародери, спекуланти, разпространители на лъжи, провокатори на напрежение, измамници, фалшификатори, крадци, изнудвачи и прочие
88
9
 
5
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До анализатор 75 Много ли ти е мъчно за камионите с трупове бе , ахмак ?
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаАма то аз виждам, че ти си стоиш у вас, тъй че явно си примерен и стриктно спазваш препоръките на Щаба. :)
86
4
 
4
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До Анонимен Недей зная много ти. Както вече ти казах, стой си у вас като имаш некви претенции. :)
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаМа ти май верно си страхливичък, а? Малко само те бутнах и почна да пищиш. По мазола ли те настъпих, душко? Мдааа. Трябваше да се очаква от форумните "герои".
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой знае ли колко средства от НЗОК отиват само за един заразен да бъде излекуван? Някой знае ли колко медицински персонал работи денонощно за да го излекуват? И пак няма никаква гаранция, че ще живее.Аз не знам точно, но не е и нужно да знам.Знам, още и че три болници вече ги няма, заради безотговорно отношение към карантината.Бог да ни е на помощ...
83
2
 
0
 
! Отговори
хаха преди 4 години
до 83
82
4
 
2
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До 84 Ти кво сега, на много силен ли ми се правиш, или ми се струва само?
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаБаце, ама ти като гледам колко постваш тука, май също по цял ден си седиш у вас пред компа, тъй че ти как ше докажеш, че не си изплашен? На мен само на думи ми изглеждаш много смел. Иначе си се свил у вас и тропкаш по клавиатурата и така по цял ден, нали?
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 80Да, това не е напълно изключено, при това платени. Вече има информации, че нарочно се разпространяват такива конспиративни теории, за да се подкопае доверието във системите, когато те са под най-голям натиск, за максимално много щети. За щастие, така като гледам, тук тази платформа не дава възможност за нищо сериозно а и провокаторите изглеждат че са едни и същи, но във Фейса и на други места където се "споделя" е наистина зле.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До спазващ меркитеДа не лъжем, а? Няма такова нещо. 34-*** заразени имат последния ден. 42 оздравели за същия.За вчера - 18 нови случая, 84 излекувани.Завчера - 12 нови, 85 излекувани.
78
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези форумни експерти, противници на карантината са провокатори, които трябва да бъдат издирени и осъдени по военновременен закон за саботаж и тероризъм.Заради такива като тях числото на заразени наближава 2000, а дори и един повече е много за слабата ни система на здравеопазване.И това са само официални данни, неофициално със сигурност са много повече и всички го знаят.
77
2
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Тук мутрите ще открият Сезона,а затягане, КПП-та, дори блокадище има във вътрешността на Бг.На брега действат други законикато Омерта например.
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай веднага да ни прати репарации - нов премиер менте и няколко фалшиви генерала!
75
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бой ще има заради тази голяма измама. Опитайте се да ваксинирате насила и ще видите.".....Никой няма да кара никого насила. То затова е цялата тая галимация и тоя абсурд сега. Всички САМИ да поискат да ги ваксинират. Едната част от хората-с мерак и благодарност, че ги спасяват /с промити и добре обработени мозъци/. А другата част от хората- с отвращение и по неизбежност - защото само така ще имат достъп до работа, лечение, пътуване...Ако не се получи от раз, ще има втора, трета вълна...и така
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека излизат и се заразяват един друг.Не им пречете да се изтребват.Нека природата си свърши работата о ни отърве от излишния товар.
73
8
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Много,ама много Ви се иска да сте значими,след като допреди 2 мес.никой не Ви познаваше.Избуяха чертите от характерите Ви,и то по най-неприятен за нас,обикновените хора,начин.Разбира се,че ви се иска да е страшно,да сте важни с вашите указания и заповеди,но фактите говорят друго.Къде са камионите с ковчези,храдилните камери с трупове,детските площадки с не знам какво си,и пр. дивотии?Плашехте ни,и ни побърквахте ежедневно.Но Вас трябва да Ви разследват по тази причина.И това ще стане.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четейки коментарите за конспирации, чипове, принудителни ваксинации, заговори, опити за заговори, тупаници и прочие, си давам сметка, че България е пълна с откачалки. Едно време си мислех, че нелегалните сервизи за коли, игрални зали, тотопунктове, кръчми за шкембе и пр. са само резултат от прехода и хората просто нямат пари, но сега разбирам, че нашия нараод е пълен с мангърсаряни, и затова ги е имало всички тия неща. Батките, кварталните бекове, автомонтьори разбирачи и прочие ...