Радев поиска да се установи дали записът с Борисов е фалшив

Президентът го определи като груба брутална атака
Обновена: 16 юни 2020 12:55 | 16 юни 2020 11:02, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че трябва да се провери автентичността на записа, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото странно, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България, за държавата ни, която е дискредитирана, коментира Радев пред журналисти.

Още по темата
Според президента записът е груба брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие и демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление.

Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, посочи държавният глава.

Според него, ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства. Той определи като недопустимо България да излъчва подобен цинизъм пред канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция.

Президентът разкритикува и покупката на акции на Първа инвестиционна банка от държавната ББР.

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това начинание, посочи Радев.

Според него правителството отдавна дължи отговор как и къде се харчат парите ни.

За противоречията в управляващата коалиция за доброволческите отряди, президентът посочи, че въпросът е от "кухнята на коалицията": "Това е бъдещето, което ни очаква - все повече България да се управлява от проблемни коалиции".

Не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков, нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона, каза още той в отговор на журналистически въпроси.

Държавният глава направи коментар, след като присъства на редовни тактически занятия на служителите на НСО, които се състояха на полигона на службата в Доброславци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете го в шоуто Гласът на България.
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само президента има смелост да не се съобразява с гласа от записа.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя запис се върти из нета поне 7-8 дни. Ако беше фалшив, всичкия обслужващ слугинаж на Барба Ганьос щеше поне една седмица да ни убеждава че е фалшив, и че този глас не е на този на когото е. Защо мълчаха мисирките? Защо мълча прокуратурата? Битивитата и т.н. и те се стискаха, шубето е голям страх. Друг път, ако Радев каже нещо сутринта, мисирките тичат по обяд при ББ, и до вечерта всички новини са пълни как ББ казал че РР не е прав. А сега - много дни тишина... Защо ли?
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унизителното е, че Радев влиза в ролята на махленска клюкарка, опитвайки се да вади дивиденти от такъв пасквил, какъвто е "записът с Борисов", а не това дали е фалшив или истински !------- Напротив, никакви коментари по самия запис Радев не е правил. Каза само, че трябва да се изследва дали е истински и ако не е, тогава кой го е направил.
150
1
 
2
 
! Отговори
Сат Н. преди 3 години
Радев не каза нищо лошо за Борисов. Каза само, че това е атака не срещу Борисов, а срещу Държавата. Затова е редно да се намери кой, как и защо е направил този компромат. И с това ли не сте съгласни, герпчета?
149
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсилието на Радев да свали Борисов го принуждава да се ползва от услугите на най-пошли компромати.
148
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е пълно с ТОЛУПИ,кото гледат и не вярват на ушите си . БОРИСОВ ЛЪЖЕ а те го възхвалят не пиел алкохол а на ПАРТИТО но ГЕЛА вдига наздравица и ПИЕ.
147
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Унизителното е, че Радев влиза в ролята на махленска клюкарка, опитвайки се да вади дивиденти от такъв пасквил, какъвто е "записът с Борисов", а не това дали е фалшив или истински !С това той се идентифицира с тези които са направили тайно записа (независимо дали е фалшив или реален) и тези които са го публикували...а това е позорно за един Президент.Никой Президент до сега не е изпадал в ролята селска клюкарка предявявайки претенции за държавническо поведение.
146
1
 
2
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
А ,че човек е подслушван ....е нещо нормално !Аз пък нямам тел.номер на Нинова !
145
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Борисов не е сигурно че е истински. Но на Румбата за скриване на грипените апартаменти е истински. А Румбата само пита имат ли право да го подслушват. *** като се е заобградил само с криминални личности няма какво да пита.
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записът на "Бойко Борисов":- Някой- говори на някой- който слуша един монолог- на постепенно фъфлещ човек- на фона на чалга- който ползва нецензурни думи без причина- по адрес на свой съпартиец- без име,- а не например по адрес на Нинова- или на Радев- което е по-логично- и толкова !
143
6
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
След Радев си избираме Плевнелиев.Изглежда титан пред Радев.
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записът на Бойко Борисов е художествена измислица и който трябва го знае.
141
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали Радев е пушил пурата на Божков, но яко започна да му търка билетчетата...пари трябват за изборите !Никой досегашен Президент не си е позволил такова падение, каквото Радев показва, като се опитва да вкарва недоказани пошли брътвежи, като критерий за междуинституционална комуникация и да ги издига на ниво държавна политика.
140
6
 
1
 
! Отговори
ИСЛЯМ преди 3 години
ДПС И АТАКА ПОБЕДА САМО ИСЛЯМА И БСП ПОБЕДА
139
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Нищо не разбрах! Само лозунги! Друго си е, когато г-н Борисов ясно посочва - ,,Наблъскал съм им го с 200!".
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо изпуснах в кой момент или пасаж от записа Борето се гаври с подцинкованото черно канчева пръцедеятелка. Къде бе. Е и ко от това, че Боре е решил да щепне Канчева по органа и да я изхвърли. Ползата от сецо и канчева е еднаква. Шайзе Шанял!
137
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще има проверка за Грипените?
136
11
 
14
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Браво г-н Радев,и после го изгони от държавата
135
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев,спри се,предателю на България!