На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи
Обновена: 14 юли 2020 23:08 | 14 юли 2020 23:05, Анисия Иванова
784
На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Ескалация на напрежението на протеста в София. Трима от протестиращите се изкачиха до колоните на бившия Партиен дом и разгърнаха трансперант "Продава се".

А напрежението ескалира, след като тримата свалиха трансперанта. Полицията се опита да ги обгради, след което протестиращите се опитаха да попречат. Залетяха бутилки, счупени са стъклата на вратите на партийния дом, съобщи Bulgaria ON AIR.

Наложи се жандармерията да се намеси и да направи кордон пред вратите. Заради сблъсъците има ранени. Двама са пострадали, те бяха отведени с линейка.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове, съобщи БНТ.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


784
Още по темата: протестоставкиГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
502
5
 
8
 
! Отговори
БСП печели преди 3 години
следващите избори. КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА?
501
15
 
18
 
! Отговори
Елена Темникова преди 3 години
Бойко върви си с мир !Никой не те иска вече даже Мустафа!Бъди мъж и приеми ,че няма да има Борисов 4!Качвай се на фалкона докато имаш още време!
500
9
 
12
 
! Отговори
Ogin преди 3 години
Посечете гадовете братя българи
499
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неуките - пише се на български!транспарентВсичко друго е шашма, ако знаете какво е?
498
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "Бойко тази седмица не се ли махне от властта"Бойко ще управлява още 20-30 години, а такива като теб ще заврем където им е мястото.
497
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отношението към Борисов от запада е, че леко се отдръпват и ги е страх, че България може да поеме пътя на Унгария или Полша!Новината е от euronews вчера 15.7.20
496
0
 
2
 
! Отговори
До 645 преди 3 години
*** *** *** *** 645
495
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи за пръв път видях маймуни с транспарант.Беше много яко
494
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи за пръв път видях маймуни с транспарант.Беше много яко
493
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес слизат партизаните на червената Мафия на Нинова от "Бузлуджа"Посрещнете ги с цветя !Правителството ще падне и ще има всенародно веселиеФигуранта ще състави служебно правителство на Отечествения фронт което ще назначи "народния съд"Очаква се около 2 милиона "предатели" да напуснат страната, а "активните борци" ще получат чекмеджета с пачки.От утре няма да са краде, а мутрите няма да са мутри !Нама да викате не мога да дишам, а ОФ !
492
19
 
12
 
! Отговори
HermanGoering преди 3 години
Ако трябва и в Банкя ще влезнем, но Борисов ще осъмне на въжето ! Дано свърши като Чаушеску, този изверг, продал държавата ни на запада и нал*пал се доволно от сделката за сметка на българския народ - този , който уж го е избрал! Уж, защото всички избори досега са манипулирани с добавяне на мъртви хора по списъците и купен и манипулиран вот!
491
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерските и типично комунистическите прийоми на бандита Борисов са известни и снощи той ги показа.Саботажа не е в полза на протестиращите, и цвета на боята показва колко глупава мисъл имат подстрекателите.Колкото и да се мъчите да запазите власта това ще бъде една дълга агония и нищо повече.Народа в 75% ви мрази искренно не платено в чужбина бройката е по голяма.Мишлето Борисов да излезе като мъж и да подава оставка а не да се крие като някоя .*** времето му изтече.
490
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 645 Анонимензаради такива дебилнисъщества като тебе България се зарива в дъното
489
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко тази седмица не се ли махне от властта, от другата седмица ще започнат да летят павета, камъни, бомбички и великите молотовки. Аз като умен човек мисля, че се е нааасраал яко, щото ако здаде властта, черепа ще му види сметката на всяка цена като редови гражданин - лично мое мнение! И в двата варианта е офф лайн, а трети няма... Великия вожд май не е толкова велик. От няколко дни трепери много яко и се поти като на клада.
488
21
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Бате Бойко е герой,крачим с него в стегнат строй!В дъжд от бомби и бутилки,непоколебимо ний вървим,без капчица съмнение.Прави сме! И пак ще победим!
487
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 644Колко си наивен! Никакъв няма да е проблема на Божков да преведе по няколко хилядарки в сметките на ченгетата от първа линия и да ги обърне с народа срещу Мааамута от Банкя. Па толкова *** ли го мислите бре? На кое ченге мислите, че е платил за снимките и записите, а бай ***?
486
10
 
13
 
! Отговори
Бързи оставка преди 3 години
Алюууу....главните виновници за протестите бай ОНЯ и каскет КАРЕНИН моля ва спрете с агонията и си подайте оставките да мирне България и да няма такива покушения и недай си Боже жертви!!!!!
485
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Сори, в парламента...
484
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ако на 14.12.1989та демократичната опозиция на дс агентите и партиеца желев не беше спряла хората да влязат в партийния дом, сега България можеше да бъде чудесно място за живеене.
483
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно Божков налива милионите сега, за да лашкат вожда. На Божков му е през кууурааа за властта, сега повече от всякога му дреме за свободата, а милиардите на тези години няма как да ги харчи зад решетките, за това ще набарбаляка повечето от богатство си, за да разкара тиквоний от властта. Чувал ли си приказката - Парата Говори...