Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?

Премиерът: Предстоят тежки месеци, а мотивите за вота са изсмукани
Обновена: 16 юли 2020 10:49 | 16 юли 2020 10:46, Веселина Йорданова
1239
Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че политическата класа трябва да мисли за кризата, в която ще бъдем в края на годината заради пандемията.

Според него друг освен настоящото правителство няма капацитета да изведе държавата от нея и призова за консолидация.

Още по темата
"Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ", попита той след заседанието на Коалиционния съвет. "Ако искат и ако милеят за държавата и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която ще се зададе. Христо Иванов с кой ще управлява, да каже или пак върши черната работа на други партии", настоя премиерът.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти обявиха категорично, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата на правителството. Бяха обявени и намерения за сериозни кадрови промени, но след отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП, дебатите по който ще са в понеделник.

Премиерът заяви още, че тримата министри, на които поиска оставките - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, са свършили много работа, но ги атакуват по сценарий.

Той подчерта, че се е съгласил с колегите си за мобилизация на партиите от коалицията, защото "най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие, мотивите им са изсмукани от пръстите".

Предстоят тежки месеци, броят на починалите се вдига, България е еднствената държава, която отрече пандемията. Идват тежки времена, настоя отново премиерът.

Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, знаем ги какво могат. Не е по силите на една партия или коалиция да преведе държавата през това бурно море, смята Борисов. Той беше категоричен и че евентуално служебно правителство на президента Румен Радев ще подмени протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
945
4
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
бай Тошо има много повече стаж от теб . И той се снишаваше като теб и даваше дупе на руснаците -уран ,злато , а ти КТБ ,Белене !
944
3
 
21
 
! Отговори
Потребител111 преди 3 години
Вие сте корумпирани и крадете безобразно,затова Народът не ви иска повече и излезе на протест!!!
943
0
 
20
 
! Отговори
Простотии преди 3 години
Ми всеки трети!
942
2
 
18
 
! Отговори
Кво значение има преди 3 години
Иииии Мале професор доктор Мисирко Далаверски щом каза че хората на улицата са ***, значи ли че сме Тъпоъгълна държава. Да му благодарим!
941
2
 
39
 
! Отговори
Борисов, чао-чао! преди 3 години
По-опитни и можещи в какво? В лъжите и кражбите сте ненадминати, факт. Магистрали, саниране, европроекти, субсидии за селското стопанство, къщи за гости... всичко потъна в ненаситните ви гуши. Видехте ли някоя успешна компания, моментално я карахте да си плаща. Не плаща ли, счупвахте я и си я взимахте за себе си. Ти колко хора си разплакал! Милиарди от Европа "усвоихте", раздадохте националните ни богатства. След вас и потоп, но потопа сега вие ще го газите!
940
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само короната ще ни отърве от това животно Борисов
939
1
 
26
 
! Отговори
Прав е преди 3 години
В кражбите, рекета, изнудванията и поръчковите убийства -няма по-опитни от тях - милиционерско - ченгеджийската мафия, другото крило на комунистическата хидра.
938
2
 
23
 
! Отговори
Лъжец преди 3 години
За втори път нагло лъжете рашъните с газовия поток. Първият път ги излъгахте с Южния поток, от който щяхме да вземаме наем за газоразпределение около 250 млн.$- 425млн.лв. Подло излъгахте Газпром и сетне се хвалеше пред американците, че провали Тройния шлем на Русия . Руснаците го запомниха и когато отиде с Фалкона да се молиш отново за газ, се наложи същия ден да се върнеш в София. Сега лъжеш втори път.Само че руския газ ще премине този път през Македония, а ние - без газ.
937
1
 
26
 
! Отговори
Хвалби за срам преди 3 години
Kaжете поне един министър от вашия кабинет, който да е специалист в ресора, който ръководи, или да е на мястото си. Ще ви покажа как сте разпределили министри по отрасли: МЗ - икУнУмиЗД,Ананиев, МОН - Вълчев, икономист,МЕ - икономистка, Петкова, МЗХГ - икономистка, Танева,МО - историк, Каракачана, МВнР - юристка, вицепремиер - Дончев, философТова ли са ви експертите? Премиер: пожарникар, единственият пожарникар в света. Това го няма и в Африка! С това ли се хвалите, г-н премиер?!То е за срам.
936
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-опитни схемад..жии и дала..вераджии от геПи, съгалсен съм
935
2
 
24
 
! Отговори
Мутрите вън преди 3 години
НЯМА по-опитен лъжец и по-можещ крадец от баце нанг!!!!!!
934
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сащ ни заплашнат със санкции за газов поток защото сме нестабилнине тяхна работа дали правим газопровод или водопроводтова сие нашата странаи те гоправят зада спасят вярното си кучекоето като премиер да каже че никой няма право да определя какво ще строим в страната е тръгнал да подкупва хоратакато"дава"милиони "аз давам"- раздава народните пари като подкупи да остане на власт
933
1
 
29
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Мутро, ти като стана кмет на София - опитен и можещ ли беше? Като стана премиер - опитен и можещ ли беше?Всеки нормален и честен човек е по-добър вариант от теб за участие в управлението на страната!Вън мутро!!! Оставка!!!
932
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трудно може да се намери по-кадлив *** искаме да ни броят за хора в европакак да стане като ни управлява комунист от банкя
931
2
 
14
 
! Отговори
Герб ще падне! преди 3 години
До Бългериъ фърстПълен е с блудници и ***! Жените развалят мухабета!
930
2
 
23
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Дончев и Бокьо влизат в една аптека.-"Два капута", казва Дончев.-"Виждам", отговаря аптекарят, -"А нещо ще купувате ли?"
929
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор за всеки гербав!
928
5
 
17
 
! Отговори
ББ преди 3 години
с отвращение но ще коментирам...Майка България е зачената от Бойко Борисов...***,лошият матрял...за Бога хора...с камъни и дърве...вярно ли сте избрали да ви управляват подобни зооекземпляри...това дори не е унизително...това е мазохизъм...срам...позор...справедлив съд...безкомпромисно...това е лудост хора...тея на площадите...могат само да плащат данъци и да живеят като скотове,децата им роби в ЕСССР на ЕНП...кога новият Хитлер лицимери алчни???Аз не искам да живея в ЕСССР
927
4
 
8
 
! Отговори
Tikva shte prashti преди 3 години
Ma tozi stava vse po zamqglen i tqpOstavka - Zatvor - Besilo tova ti e posokata Tikvoch
926
2
 
10
 
! Отговори
УРКО 42 преди 3 години
Аз съм! Моете ли *** взе у вашия отбор?*** да знаете ас съм достоен човек и искам достойно заплащане като онаа от Търговския регистър дет си беше писала бонус 30000 лева държавна пара! Иначе не съм капризен некъкъв да кажеш и носа на бой! Е тва е много полезно кога си в Сумо-борбътъ или си бюджетар /т.е. професионален държавен чиновник/. Кат Данчето бе, ше са пенсионира на една работа за цел живот, кат фараон! Бравос, талант!