Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!

Първан Симеонов: Протестът вървеше към маргинализация
427
Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направеното от Борисов вчера е необяснимо и е грешка, защото логиката изисква той да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР.

По думите му протестът е вървял към маргинализация. "Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог", коментира той.

Още по темата

Според политолога в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии.

"В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас", аргументира се политологът.

"Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка", подчерта той.

Според Симеонов е възможно в да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива.

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. Някои от основните социологически агенции показват по думите му "проста картинка" - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

"Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране", подчерта Симеонов.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а", смята политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не борисов,руснаците и турците направиха грешка,че създадоха българия 1878
23
7
 
14
 
! Отговори
ПРомени трябват преди 3 години
Докато харчи десетки милиарди ограбени от народа за ненужни корупционни обекти Борисов изяде милиарди нужни за издръжка на огромната Бюрокрация участваща активно в ликвидация на БЪлгарския народ вкл чрез оперативни програми на министерства и ведомстваУВОЛНЕНИЕ ЗА 99 % от бюрократите е нужно НЯМА КОЙ ДА ГИ ИЗДЪРЖА>
22
3
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
Тоя първан Симеонов към *** е хлъзгава.
21
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Обвиняват Радев за разделение, но Радев нито веднъж не е противопоставял НИЕ на ТЕ.Абе ти сериозно?
20
7
 
4
 
! Отговори
На някого преди 3 години
около Борисов много му се иска протеста да успее. Трябва да се поогледа около себе си. Иначе това е ненормално всички медии да отразяват минута по минута проблемите на няколко български граждани. Както и блокади с празни палатки, охранявани от полицаите. Дето се вика тези които бяха блокирани по време на коронакризата и се налагаше външно да им организира полети за да ги изкара бяха повече, а им се обръщаше далеч по-малко внимание.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9:Много си прав и лошото е че само ние го осъзнаваме. Масата още си мисли че като опънат една палатка и развеят едно знаме някой ще ги вземе на сериозно. Просто е смешно. Няма нито едно мафиотско паднало правителство с палатки, няма! Събудете се бе хора.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР...Само ми кажете Галъп някога познали ли са нещо?
17
6
 
7
 
! Отговори
АМАН ОТ КОМУНЯГИ преди 3 години
*** на власт чиито наследник е Бойко Борисов водят безмилостна борба с КЛАСОВИЯ ВРАГ.След като ликвидираха класови врагове до 1947 година последва ударна ликвидация на ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ след 1971 година.НАглите *** след 1989 година ликвидираха ударно РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА и оставиха милиони Бюрократи папащи ограбени милиарди от народа през бюджета.ЛИКВИДАЦИЯ НА ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА СЕ ИСКА
16
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е направил грешка, той точно това търси - изостряне на конфликта, пребиване на хората и решаване на казуса в негова полза и за винаги. Обвиняват Радев за разделение, но Радев нито веднъж не е противопоставял НИЕ на ТЕ. Борисов вчера колко пъти повтори НИЕ и ТЕ? "Ние имаме това, което Те нямат - зали, магистрали, дъра-бъра...." "Не им отговаряйте на провокациите, Те това целят" Въобще, трагедия.
15
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми харесват клипчетата, на банкянския крадлив психопат, които сам си прави,докато сам си кара и сам си говори. Вече почвам да се съмнявам, дали жуженето което чува в спалнята си, е от дрона на президента, или май си му жужат бръмбари в главата.
14
6
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Че той Борисофф от 12 години все...грешки прави и с тез грешки надхърли...многократно нивото на своята...интелектуална компетентност и като...премиер за 3-ти път ни...управлява(с учебна ...цел).
13
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Атанас Велмазов,ромската нация ли?
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла година само ковид и протести - взе да става досадно !
11
4
 
29
 
! Отговори
Шефа от Шефилд преди 3 години
Бойко има мръ сни поръчки за изпълнение, всеки ден му е ценен, и всяка грешка с хора, на които е длъжник, намалява шанса му да умре от естествена смърт, иначе досега да е хвърлил пет пъти прословутата оставка.
10
14
 
17
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Боко не разбра ,че точно тъпите мерки и КПП му отнесоха главата!
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без въстание, тия "протести" и "избори" са обречении и смешни и Борисов точно това чака да се откажат и после пак ще се върне Борисов 3.2 или Борисов 4.0 с демокрация, Никой не се отказва от власт доброволно в историята. Демокрацията не помага а се точи десетки години и столетия докато мафията си забогатява.
8
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-4 забравил си ,и околните села.
7
6
 
29
 
! Отговори
WARNING преди 3 години
НАгли престъпници менкащи на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии начело с ГЕРБ се надат Борисов да ограби поне още над 300 000 000 000 живи кървави лева от нашия народ подложен на ликвидация Ограбените милиарди СЕ ПЕРАТ ПРЕЗ ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМКИ НА ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА и подставени фирми
6
34
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания, господин Борисов ! По-силни сме отвсякога ! Смело напред и нагоре ! Цялата нация е с Вас !
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези всичко е една игра, на крадене, на тераси, на къщи за гости, на разпродадени земи и бизнеси, на изсрчени гори и след това износ, на може ли да сме още по бедни от това ... да всичко е една игра и пионките сте всички вие, той е царя