Експерт: Младите ще си заминат наесен, оставаме - примирените

Ние взимаме заеми, а други страни дават пари, обясни Соня Момчилова
6 авг 2020 12:58, Петя Славова
291

Започна 29-ият ден на гражданско недоволство и антиправителствени протести в София и страната. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища и палаткови лагери.

"Пожелахме си да вали, за да измие мазнинката в политиката. Като лоени свещи се топяха тези хора на жегата. Това заяви експертът по публични комуникации Соня Момчилова в студиото на "България сутрин", имайки предвид събралите се последователи на ГЕРБ.

"На площада тези млади хора са възхитителни. Тези млади хора ще си заминат наесен и оставаме ние - примирените, и тези с по 50-те лева - пенсионерите. Най-големият грях на ГЕРБ е, че успяха да ни убедят в безалтернативността", уточни експертът.

Още по темата

Тя припомни, че хората очакват оставка на цялото правителство, което по думите ѝ е подарило интересите на страната. Момчилова отбеляза, че ние взимаме заеми, докато други страни, които дори не са членки на ЕС, раздават пари. Не се знае как се харчат и парите за COVID-19.

Според нея форумът на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера е бил нелеп. Момчилова видя сблъсък на цивилизации и разсичане с меч. Момчилова е категорична, че не може да има диалог между протестиращи и управляващи.

Припомняме, че на националното съвещание на ГЕРБ се стигна до физическа и вербална агресия срещу протестиращи и журналиста Полина Паунова.

"Има нужда от нов тип словесност и артикулация на проблемите, на исканията. Българската журналистика е ударена много сериозно - морално, електорално, професионално. Медиите добиха куража да си възстановяват достойнството, благодарение и на този протест", коментира експертът по публични комуникации пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите *** редовно се разписват из такива "новини".Само дето това, което заработват, няма да им стигне още другия месец за нищо. Понеже освен младите от тук хси тръгват и по-възрастните, които могат и искат да работят и то нормална работа, а не като *** на властта. Не ви завиждам, господа и дами, до сняколко месеца ще скимтите гладни.
36
9
 
15
 
! Отговори
Млад адвокат преди 3 години
Това затваряне на кръстовища и булеварди е незаконно и полицията има пълното право на арести, не мога да кажа защо се търпи този хаос, може би е стратегия!
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дечицата на червената олигархия си заминаха, останаха заблудените.
34
4
 
6
 
! Отговори
оставаме преди 3 години
дебеличките
33
9
 
17
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Е тоя път тези протести и блокирвания ме надъхаха да гласувам за Герб, при условие че само веднъж съм гласувал. за тях още първия път като се появиха, но този хаос и беззаконие ми идва в повече!!!
32
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заминават още сега, стига са блокирали мостовете и кръстовищата и са ползвали градините на хората за нужници. Тия не са протестиращи, а клошари от кол и въже и наркомани.
31
9
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
"Младите" да си заминават и никога повече да не се връщат, говоря за тези млади дето нямат историческа памет или са отрочета на червените фамилии и са притеснени че като се върнат тук нищо няма да им се поднесе на тепсия ... Тук ще останат редовите данъкоплатци, благодарение на които я има България и тези които я вкараха в ЕС, НАТО, а сега и в Еврозоната....тези които работят, докато едни протестъри плажуват, къмпингуват и блокират кръстовища и носят на гърба си тълпата на Черепа и фигуранта му
30
13
 
20
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Ами те в Чужбина са свикнали така, лежат по улиците и им дават социални помощи!Нищо не става от тях!
29
18
 
20
 
! Отговори
Марш преди 3 години
Махайте се наркомани, заради вас се прибирам с два часа закъснение всеки ден
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Настоящата Национална стратегия за насърчаване развитието на малките и средните предприятия 2014-2020 е създадена в изпълнение на чл. 5, ал. 1 от Закона за малките и средните предприятия. Тя представлява политически документ със средносрочен характер, чрез който Правителството наРепублика България демонстрира своята визия относно държавната политика в подкрепа на малките и средните предприятия (МСП) в страната." ..... някой да е чул или разбрал? А са усвоени около 40 млд. лв.... е?
27
18
 
12
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Герб на това разчитат, както последните 10 г , да изгонят младите, за да се разправят със старите. Масово емигриране е единственото спасение, тази земя не заслужава повече нашите мъки, просто тук нищо не става
26
12
 
8
 
! Отговори
джави преди 3 години
Йич не ми трябват-надъхани,снимат с телефона,че не трябвало да паркирам така-още мляко около устата имат,ще ме учат.
25
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заминават да се махат нехранимайковци, калпазани и хулигани, дойдоха въргалят се по улиците, анархия, хаос, затвориха главни кръстовища и всички търпим тези безчинства, това не е нормално!
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Румъния има ли енергийни експерти като Р. Овч. слуга на Топлофикациите дета зароби хората да плащат за разкачено парно. Въпроса е риторичен. Другата калинка Манолова какво направи като омбудсман узакони произвола на Топлофикациите. Абе колко трябва да сте прости да викате срещу Баце и Гешев пак ли искате да хвърляте пачки през терасите на червените терористи.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре се е примирила тази. Каквито и акитата да се забъркат днес, все ще има трибуна да ги отразява.А иначе, да се създаде движение, програма, лидери и да се оправят нещата, остава за останалите тука. Тежка е работата, но приходящите, са се примирила с това, че няма те да я вършат.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слушахте ли речта на професор александър маринов?звучеше като реферат на второкурсник по география на населението на българия!
21
8
 
12
 
! Отговори
счети преди 3 години
Другите страни били давали пари ? Ами те си ги печатат бре , печатницата е у тях. На България забраняват да печата пари. Който иска много пари - живее на кредит, нищо не е негово.
20
8
 
19
 
! Отговори
да си ходят мързелит преди 3 години
Аман от п...ювци които чакат неволята да им реши проблемите .А иначе онези " възхитителни млади хора" ги видях на живо , по скоро бяха прости мързели които не могат и телефона да си платят
19
5
 
16
 
! Отговори
Румен Радев преди 3 години
На тоя *** защо му дават да се изказва и по какво е експерт, осен, че се ояде при червеното управление и беше изхвърлена като куче, защото нищо не става от нея... И това ми било експерт. Откъде ги измисляте тия квалификации не знам.
18
7
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
БСП и Радев никога конкретно не говорят какво точно ще променят и как, а приказват само в морални категории - ЛЕПЯТ ЕТИКЕТИ и използват ВНУШЕНИЯ. Това е един типичен юдо-комунистически маниер на изказване от долни и хитри МАНИПУЛАТОРИ...