Експерт: Младите ще си заминат наесен, оставаме - примирените

Ние взимаме заеми, а други страни дават пари, обясни Соня Момчилова
6 авг 2020 12:58, Петя Славова
291

Започна 29-ият ден на гражданско недоволство и антиправителствени протести в София и страната. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища и палаткови лагери.

"Пожелахме си да вали, за да измие мазнинката в политиката. Като лоени свещи се топяха тези хора на жегата. Това заяви експертът по публични комуникации Соня Момчилова в студиото на "България сутрин", имайки предвид събралите се последователи на ГЕРБ.

"На площада тези млади хора са възхитителни. Тези млади хора ще си заминат наесен и оставаме ние - примирените, и тези с по 50-те лева - пенсионерите. Най-големият грях на ГЕРБ е, че успяха да ни убедят в безалтернативността", уточни експертът.

Още по темата

Тя припомни, че хората очакват оставка на цялото правителство, което по думите ѝ е подарило интересите на страната. Момчилова отбеляза, че ние взимаме заеми, докато други страни, които дори не са членки на ЕС, раздават пари. Не се знае как се харчат и парите за COVID-19.

Според нея форумът на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера е бил нелеп. Момчилова видя сблъсък на цивилизации и разсичане с меч. Момчилова е категорична, че не може да има диалог между протестиращи и управляващи.

Припомняме, че на националното съвещание на ГЕРБ се стигна до физическа и вербална агресия срещу протестиращи и журналиста Полина Паунова.

"Има нужда от нов тип словесност и артикулация на проблемите, на исканията. Българската журналистика е ударена много сериозно - морално, електорално, професионално. Медиите добиха куража да си възстановяват достойнството, благодарение и на този протест", коментира експертът по публични комуникации пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отговормладите в чужбина а старците в България докато измрат. Ами после?
216
9
 
25
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Младите нищоправци , които са толкова умни, че на запад могат да мият само чиниите на западняците, могат спокойно да се махат !!! Не ни трябват мързеливци с комунистическо потекло ! Марш веднага !
215
1
 
4
 
! Отговори
отговор преди 3 години
ще заминат на Запад .
214
2
 
15
 
! Отговори
Цялата картинка преди 3 години
е сюрреалистична. Сякаш някой е казал на накакви не способни организатори да направят протест и им е дал някакви суми за това, но те са откраднали повече от половината и се опитват с останалите да постигнат уау ефекта, който инвеститора иска. Парите не стигат, цената на протестиращите се завишава от непрекъснатата реклама в медиите и всеки гледа да не се мине с малко. За хвърляне се купуват скъпи стоки, за да се оправдаят откраднатите пари. Анализатори се мъчат да придадат смисъл на безсмислието
213
1
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Къде ще си заминат на Есен?
212
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят на всеки диктатор е неочакван за него и окончателен.Нашият така и не разбра кога трябваше да се махне.Сега гледа като Костов и бай Тошо ама това е края.
211
1
 
17
 
! Отговори
ГОГО преди 3 години
До МнениеМанталитета идва от образованието и културата! Вие, които отидохте на запад попихте ли от тяхната култура и манталитет? Ако - да, то елате си и ни научете, че не ми се гледат черни знамена и ковчези по площадите! Каква култура е това?
210
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на гостенката. Страхотен коментар.
209
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е ,че ударът е нанесен-14 процента за крадливата пасмина и продължава да пада.Кеф ми е да ги гледам как се гърчат и не знаят какво става.
208
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да имаме министър председател който да не ни срами пред света и да ни подиграват всички.Такова унижение с банкянския никога не е било.Срам ме е да го гледам.
207
2
 
12
 
! Отговори
Кой ли не преди 3 години
вече се опитва да прави изкуствено дишане на яловия протест. Всеки ни занимава с безсъдържателното им и безпринципно свикване. А нещата са очевидни за всеки, който се разходи до центъра - След работно време групички от по двама трима общо не повече от стотина човека се разхождат или седят по пейките и пият бира. Оставили са си колелетата по земята и са подложили знамето за да седнат. Палатките са празни до една, като в някои има стекове с вода. Полицаи са оградили експонатите и се подпират.
206
2
 
6
 
! Отговори
ГОГО преди 3 години
До АнонименАй стига де - всички в туризма са частници-малко ли получиха!
205
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 3 години
До ДаИска улицата да почне да го уговаря да направи партия или да се откаже от президентството и да го направят министър-председател, ама обикновено ръководителят на партията е министър председател, а Корнелка няма да му даде властта!
204
0
 
2
 
! Отговори
Глупости! преди 3 години
До Анонимени да горят, какво - в компютрите и изтритите файлове се виждат
203
1
 
0
 
! Отговори
Гонзо преди 3 години
И никога няма да се върнат,това искате нали?
202
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без Борисов слънцето ще изгрееСлед оставката му България по-бързо ще дръпне напред -това е сигурно
201
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 3 години
До АнонименАми сърди се на частника! Той те е наел, ти си се съгласил с това! А не слагай всички в купа! Ами лекари, сестри, санитари, лаборанти, полицаи, инспектори от РЗИ.....всички те бяха и са на първа линия!! Виж само от старческия дом колко служители напуснаха от страх, а останаха малцина-нима останалите не заслужават! те не си чешат езиците, а работят! И преди да пишеш отвори документа и прочети, че парите не се дават на калпак, а само на служителите на първа линия!
200
1
 
6
 
! Отговори
РАБОТЛИВКО преди 3 години
Експерт казваш,какво "експертира", какво произвежда?Аз поне произвеждам стоки с добавена стойност!Не ,че ми е лесно но се справям с много труд и не се оплаквам на всеуслошание.
199
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не разбрахте ли, че пари за частния сектор няма? Всичко се пренасочва за всички онези 250хил чиновници, които по цял ден цъкат на пасианс и чакат да удари 17:00 за да си тръгнат! Пари в частния сектор НЯМА, защото можещите и знаещите не се ценят и се ползват като роби! Всеки гладен ще работи за 400-500 лв заплата, но няма да се справя така добре както предния, който е заминал за чужбина
198
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През миналата година България е имала най-големия брутен вътрешен продукт откакто съществува като държава. Явно това не се харесва на протестиращите. За каква промяна се борите - обратно към Виденовата зима ли?

Спонсорирани публикации