Експерт: Младите ще си заминат наесен, оставаме - примирените

Ние взимаме заеми, а други страни дават пари, обясни Соня Момчилова
6 авг 2020 12:58, Петя Славова
291

Започна 29-ият ден на гражданско недоволство и антиправителствени протести в София и страната. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища и палаткови лагери.

"Пожелахме си да вали, за да измие мазнинката в политиката. Като лоени свещи се топяха тези хора на жегата. Това заяви експертът по публични комуникации Соня Момчилова в студиото на "България сутрин", имайки предвид събралите се последователи на ГЕРБ.

"На площада тези млади хора са възхитителни. Тези млади хора ще си заминат наесен и оставаме ние - примирените, и тези с по 50-те лева - пенсионерите. Най-големият грях на ГЕРБ е, че успяха да ни убедят в безалтернативността", уточни експертът.

Още по темата

Тя припомни, че хората очакват оставка на цялото правителство, което по думите ѝ е подарило интересите на страната. Момчилова отбеляза, че ние взимаме заеми, докато други страни, които дори не са членки на ЕС, раздават пари. Не се знае как се харчат и парите за COVID-19.

Според нея форумът на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера е бил нелеп. Момчилова видя сблъсък на цивилизации и разсичане с меч. Момчилова е категорична, че не може да има диалог между протестиращи и управляващи.

Припомняме, че на националното съвещание на ГЕРБ се стигна до физическа и вербална агресия срещу протестиращи и журналиста Полина Паунова.

"Има нужда от нов тип словесност и артикулация на проблемите, на исканията. Българската журналистика е ударена много сериозно - морално, електорално, професионално. Медиите добиха куража да си възстановяват достойнството, благодарение и на този протест", коментира експертът по публични комуникации пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Подмяна на ситуация. Инициаторка на омраза към хората живеещи в родината си.Ами, махай се ***..............
196
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ"ГEРБ и OП гoрят документи в миниcтeрcтвaтa?Прeмиeрът и aвaтaрът му Тoмиcлaв Дoнчeв бият oтбoй и гoвoрят зa ocтaвкa и избoри. Тoвa e дoбрaтa нoвинa. Нo имa и лoшa: Oт чecтни държaвни cлужитeли нaучaвaм, чe в миниcтeрcтвa e пoчнaлo чиcтeнe нa aрхиви, пoрaди кoeтo мaшинитe зa рязaнe зaгрeли" "Дaли нaиcтинa ce зaличaвaт прecтъплeния, дaли прocтo aдминиcтрaциятa рaбoти уcилeнo в лeтнитe жeги, нe мoгa дa кaжa.Нo eднo нeщo трябвa дa e яcнo фeнoмeнът Тeфтeрчeтo нa Злaтaнoв мoжe дa ce възпрoизвeдe и oт избрaни миниcтeрcтвa дa ce изпaрят cвeжи aрхиви, уличaвaщи
195
6
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
Ако Радев продължи да дестабилизирва държавата, прогнозата е твърде вероятно да се сбъдне ! Само не разбирам дали го прави за лични цели, по поръчка, или просто толкова му е акълът !
194
8
 
18
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...
193
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм аполитичен и отдавна не подкрепям никоя партия. Обаче... Хубаво е да видиш, че младите хора имат ценности, че се интересуват от промяна на статуквото, но е редно да си отговорят на следния въпрос: Те плащат ли данъци и осигуровки в България? Ако отговорът е Не, не плащам, тогава просто нямат никакво право да предявяват претенции към каквото и да било в държавата. Не може утре да си вземеш бохчата и да заминеш, и да идваш само когато ти скимне, за да си освободиш натрупаната енергия.
192
4
 
2
 
! Отговори
никой не си заминава преди 3 години
на никъде + тук сме в дългосрочен план
191
9
 
8
 
! Отговори
Булгар нюз преди 3 години
Българите традиционно ги приемат на работа в САЩ и Русия без визи и само с лична карти.Щом разберат,че си българин,вратите се отварят широко и падат всички ограничения.Но,всички това е благодарение на премиера ни г-н Бойко Борисов, който с вродения си талант на дипломат издигна страната и направи живота на хората смислен и качествен..
190
0
 
15
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Дай на бедния власт, пък го гледай какво ще направи, за да стане бързо богат!
189
0
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Експерт по какво - по експретни науки и производство.
188
9
 
12
 
! Отговори
anon преди 3 години
Когато си заминат отвратените, остават отвратителните...
187
0
 
12
 
! Отговори
Ани преди 3 години
До АнонименАми като не създават тук никакъв продукт, а са млади и можещи! В същото време няма кадри по заводите - няма стругари, няма фрезисти, няма заварчици, няма технолози, няма механици, дори машинни инженери трудно се намират! Не искат да си цапат ръцете с желязо!!! Никога няма да се оправим, ако не произвеждаме! Дори в селското стопанство няма желаещи да бъдат механизатори и работници!!! Бог да пази България! Ама до кога ще ни търпи...., защото и той е казал - Дай, за да ти дадат!
186
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са криминогенни елементи ръководени от неуспели политизи!
185
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като васали на САЩ сме първи по-смъртност в света.
184
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха тези млади, а някои не толкова млади хора в чужбина, до сега да сме станали руска губерния.
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знае ли някой дали може лесно да се пътува в Русия и дали там може да се работи като гражданин на ЕС, какви разрешителни се искат?
182
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АниЗнаеш ли, че 25 процента от брутния ни продукт идва от тия хора. Ако не бяха те, щяхме да бъде в пъти по-зле. Говориш г.лупости.
181
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ти заминавай за Куба, Венецуела или Русия."Почваш да се повтаряш вече. Ставаш банален и досаден. Казах ти, че не са ми нужни съвети от миячи на улици къде да заминавам, не се навирай там където никой не ти е искал съветите на човек който се хвали в интернет, че за него е по-добре да мие улиците на запад.
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и с пари не става. Дайте на п.ростия и непрокопсан пари и му гледайте сеира. Доказателство - хилядите проекти финансирани с европейски пари, пътища и пр. А умният и без пари да е - пак ще намери начин да излезе от криза.
179
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сончето хулеше Мутафчийски, че създава паника за коронавируса. Това беше през май месец, помните ли
178
0
 
16
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Не им трябват учени и работещи. Трябват им подчинени и хленчещи, които да манипулират и да поробват! БСП мълчи за раздадените пари и прибрани по лични сметки с които живеят децата им по чужбина. Сега като казаха, че прокуратурата ще преразгледа приватизацията и ви накара да излезете на улицата. От къде мислите, че са парите на Божков - та прочетете малко история!

Спонсорирани публикации