Миграция, смърт... Топим се с около 50-60 000 души годишно

Вече тече набирането на преброители за догодина
21 сеп 2020 10:45, Елка Василева
541
Миграция, смърт... Топим се с около 50-60 000 души годишно
Снимка: архив, БГНЕС

Предстои ни новото преброяване на населението. То ще започне в 00:00ч. на 22 януари 2021 г.

От НСИ очакват,  че сме намалели.

„Това, което показват числата от текущата демографска статистика, е, че с около 50-60 000 на година се стопяваме. Било поради миграция или смърт, имаме такива тенденции и те са устойчиви", каза Диана Янчева, заместник-председател на Националния статистически институт /НСИ/.

В момента тече подготовката за преброяването. Около 23 000 преброители и 6000 контрольори ще бъдат необходими, вече започна и етапът по набирането им.

Още по темата

"Те трябва да бъдат комуникативни хора, да имат средно образование, да не са осъждани. Хубаво е да не бъдат от такива служби, които се свързват с проверки, с репресии, да не са от полицията, от данъчните служби, защото хората имат нагласи към тези служби. Нас не ни интересува дали жилището, в което живеете, е законно или незаконно, има или няма Акт 16. За нас е важно да установим към определения момент дали живеят хора, колко хора с каква възрастова структура, защото преброяването е в основата на много управленски решения", заяви Янчева пред БНТ.

Преброителите ще работят от 1 до 15 февруари, когато ще се обхождат домовете. От 22 януари до 1 февруари ще има електронно преброяване. Дублиране няма да има, ако хората са се преброили електронно, преброителите ще минат само да съберат уникалните кодове и да преброят евентуално тези, които не са се преброили електронно.

Янчева обясни, че един човек може да преброи и членовете на семейството си електронно, но не трябва да се използва един и същи имейл адрес при регистрацията.

По думите на зам.-председателя на НСИ заплащането на преброителите ще бъде доста по-високо от миналия път.

Съгласно закона преброяването е задължително и трябва да се отговори на всички въпроси, като в отговорите съществуват опциите: "Не желая да отговоря" или "Не мога да отговоря".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
3
 
1
 
! Отговори
оффффф преди 3 години
До Анонимен Ти май си от тези ,дето живеят в чужбина,едвам свързват двата края ,ама като се върне в България ги разтяга едни-не ти е за работа !
384
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 430 АнонименДобре си ял но незнаеш какво е имало в мешаната ти скара , нали ? Щото в бегето всичко е менте така , че кой знае какво си ял . ходили после до тоалетна скоростно ?
383
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи бях в едно заведение и ядох мешана скара,пържени картофи, доматена салата и бира за 20 лв общо.И то не е някоя дупка.Нека ни е зле в България.Кога в чужбина си вземете такива неща за 10 евро в ресторант,елате и се обадете.Лятото бях на спа хотел с минерален басейн за 40 лв на вечер стаята. Четирима човека-с жена ми и децата. Нека ни е зле.
382
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те като се наберат преброителите,то после няма да има кой да преброяват.
381
3
 
8
 
! Отговори
алооо преди 3 години
Стига сте ревали-това е опция,от която може да се възползва всеки-не ти харесва в България,заминаваш за чужбина ! Писва ти в чужбина,връщаш се в България ! Това го нямаше по байтошово време ! Ако някой помни това време !
380
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстои пълна ликвидация на гербавите микроби!Народът вече е взел в ръцете си флакона с Райд, започва внимателно пръскане под ръба на Великата фаянсова стена и...Милиони микроби ще умрат!
379
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 28 години в слънчева Калифорния.
378
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ЧужденецАми той е работил... портокали е брал, улици е чистил... нощни гърнета е изнасял. И в това отношение е напълно прав - съдържанието на нощните гърнета в Европата и у нас е едно и също.
377
0
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Това са гнъсни инсинуации! Погледайте малко българска телевизия и ще се убедите че сме най-добре в Европата!
376
0
 
0
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
До Анонимен 419Ako беше работил, щеше да забележиш разликата в качеството и ефективността на работата.
375
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Не се топите, герб ви ликвидират
374
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 17 години в еспания малко англия и доста в германия видях че европа по нищо не се рзличава от българия само в по високият стандарт на заплащането същият кокошкарник
373
10
 
14
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, комунистите ***, това е добра новина. Младите нека ходят да видят бял свят, нема лошо, вместо да ми се кълчат в България и да ходят по протести и дискотеки.
372
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дойде на власт "цар" - е** мамата на държавата за 800 дни; Дойде пожарникар - е** ни с 200 и продължава, сега следва 7/8 и ще е паднала .... Добавете и 240 добитъка общо. Какво още трябва да се случи, за да се разбере, че тази кутийка наша, няма нужда от толкова мизерници. Медийте само показват ежедневно как въпросните се карат ежедневно а трябвало закони да гласуват. В следващия момент просто се съобщава като обява, за поредния безумен приет закон. В кого е проблема? 1л. мн.ч
371
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За черната работа в Европа сте тамам
370
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и това благодарение на недоразумение крадливо Мухобойко чекмеджето
369
12
 
12
 
! Отговори
Сашо Германеца преди 3 години
Хахаха. Аз се измъкнах от тази *** преди година и половина и не искам и да помисля за връщане. Поркам си качествената бира, мезя джоланчетата а вие гладувайте и си живейте в бардака на Бацко и Дебелян. И се лашкайте по модерните двулентови магистралки.
368
2
 
12
 
! Отговори
Драги сънародници, преди 3 години
Добре дошли в държавата на "комплексите" (във всеки един смисъл на тази дума, който можете да се сетите)
367
0
 
17
 
! Отговори
loves2drive преди 3 години
До пича с русите дечица в Швейцария, дето щял да ходи до Австарлия за уикенда - от сърце се посмях! 22 часа полет в едната посока... Или ти с ракета?
366
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен Как така ? Нали никога не сме живели по-добре от сега ?Кой е този м.р.ъсник ,дето пусна тази фалшива новина ...миграция ,смърт .....топим ? Червенгербер ,цял ден се пее псалми, че никога не е било по добре ,а тук Му подливат вода . Подло другари от ,,Днес ,,подло !Подло и коварно !