Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата

Пострадали са още двама служители на СДВР
23 сеп 2020 14:00, Анисия Иванова
162
Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия снощи в района на сградата на Народно събрание – 1.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България, съобщиха от МВР.

Още по темата
Напрежението до старата сграда на Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица.

Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда, отчитат от МВР.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано вчера заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София.

Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
9
 
2
 
! Отговори
Герб Крадец преди 3 години
***даде ли оставка
96
12
 
2
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
Нещо да каже ръководството на МВР за шпиц командите. Онези под колоните на МС, от 2 септември.... За проверки се говореше, срокове се споменаваха.... Някой нещо да е чул? За селските бегове със странни знаци и без опознавателни номера по униформите, за онези с боксовете..... "Полицаи"! И не ми ги сравнявайте с американската полиция,нямат нищо общо. Какъв респект от нашите ***, та те освен за герои от вицове, за друго стават ли. Разбира се, сред тях има и свестни хора, но са твърде малко.
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактНикой не защитава Борисов, просто ви плюем некадърния и абсурден протест. Плюем и мошенниците, които го организират и говедата, включили се в него.
94
13
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Малко остана - скоро ще стане 5 часа и бранителите на Баце в коментарите ще изчезнат, защото не им се плащат извънредни.
93
1
 
10
 
! Отговори
Мадурела Шундева преди 3 години
Държавата е виновна, защото с десетилетия създава, отглежда и възпитава хленчещи женчовци и ***, обвиняващи я за всяка една неудача. То голям рев бе - против мерките, против маските, всичко е популизъм и демагогия.Вчера гледах едно интервю с Ердоган, човека казва "Законът у нас е такъв и който го наруши, ще бъде третиран като престъпник". Кога някой управник ще го каже това и ще подходи принципно? Никога. Гледат да се харесат на тълпата, ама това не е продуктивно и накрая ядат сапа.
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до пострадалиАми те и протестърите също са на работа, тяхната работа е да си заслужат 50-тяхто божковски лева и да правят золумлуци и после да реват, че са бити. Пълен цирк!
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонсорските парички за протестите взеха да намалят и тълпата озверя, ако не падне Баце ще връщат парички с лихви на мафията, нали дрОгарЕ?
90
3
 
13
 
! Отговори
до пострадали преди 3 години
До Пострадали - Чета и се чудя дали пък такива като теб не са правени от два........ та сте толкова умни и плюете полицайте .Полицаите са на работа и изпълняват задълженията си ,а вие скачате като скакалци и водени като овци по улиците за жълти стотинки без да знаете какво искате .Идете в Америка там полицаите са по интелигентни ,но след такива истъпления няма да можете да пишете кой какъв е .
89
0
 
14
 
! Отговори
дааа преди 3 години
Някои другари не разбраха,че на тази територия писанията на Маркс и Хегел не действат!От САЩ посолството да назначават Нинова и метете арената на цирка.
88
5
 
26
 
! Отговори
Няма изненада преди 3 години
Протестът се изчерпа.Организаторите,за да подновят интереса на зяпачите,отишли за съспенс,модифицират сценария.Нищо ново и неочаквано.Новото,което могат да предложат е само обекта на поругаване и посегателство,койтоизбират за вечерта.После-тълпата ултраси блъскат отзад,първите и да не искатвлизат в контакт с полицията,а тя се защитава.Докато не се глобят организаторите(те според закона отговарят за реда на протеста)и не се арестуват ултрасите,ще се продължава така.Работи се по темата.
87
1
 
20
 
! Отговори
до пострадали преди 3 години
Ако бяха станали НЕ милицционери / полицаи нямаше да пстрадат но те мурзеливците не стават за друго--------------Ми, радвъй съ, бе!Че, ку бяха кът американските или френските полицаи... нъл съ сещаш кво щеши да стане!
86
4
 
29
 
! Отговори
Георги Начев преди 3 години
Тук има доста хора,които явно съжаляват,че не са ги натупали както трябва и не е при ложена сила спрямо тях - нахалството и арогантността им отдавна минаха всякакви граници,а за това зорко бдят Нинова и любимия й президент ! Колко малко е необходи мо на хора с претенции да се принизят до животинско ниво ! Много са жалки ! И не е редно да говорят от името на народа,защото народът все още само им гледа сеира,дока то кресльовците и хулиганстващите щедро излагат ... господарите си :)))
85
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи гледах стрийма на Крейзито. Перфектно се виждаше как ултрасите безчинстват.
84
1
 
4
 
! Отговори
До Яким 97 преди 3 години
Кои са тези два столични гранда ? "Славия" и "Локо" ( София ) ли ?!?! Ха ха ха!
83
2
 
5
 
! Отговори
ЦЕЦА пеца преди 3 години
Ултрасите на ЦЕЦА Величкович!
82
1
 
17
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
От години е ясно , че ултра феновете на два Столични гранда се използват от всички Партии за създаване на безредици на дадено мероприятие или протест !!! Сега им плащат едните. Преди им плащаха другите. А на "футболните хулигани" НЕ им дреме , защото първо НЕ ги закачат ... И второ - интелектуалното им ниво е горе долу на първокласник - чалгар ... Разни "ММ бойци" , охранителчета по дискотеки и спортистчета от НСА ...........
81
23
 
0
 
! Отговори
Пострадали преди 3 години
Ако бяха станали НЕ милицционери / полицаи нямаше да пстрадат но те мурзеливците не стават за друго - облекли униформа - мързеливи и нагли полицаи а и некадърни
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП са неспособни да хвърлят яйцатова го правят овцете на отровното триои много силно викат беееее :)
79
3
 
23
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Абе, подозирах аз, че "Ултрасите" у Бг са наследници на ДКМС на новуту ни БКП..., а ся вече съм 100% сигурен!!!Мдааа..., бойните младежки отряди и дружини на Болшевиките в действие!Язък за футболъ ни!
78
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отрочетата на комунистическата напаст не проумяват още, че комунизмът няма почва у нас. Боко никога няма да допусне комунист до властта, което е и най-голямата му заслуга. Само Герб!!

Спонсорирани публикации