Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата

Пострадали са още двама служители на СДВР
23 сеп 2020 14:00, Анисия Иванова
162
Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия снощи в района на сградата на Народно събрание – 1.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България, съобщиха от МВР.

Още по темата
Напрежението до старата сграда на Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица.

Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда, отчитат от МВР.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано вчера заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София.

Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
26
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На снимката с мегафона Минчо Спасов:):):)По-назад в редиците Мая Манолова,Лупи,Вапцаров,Вигенин,Еленко Божков,Румен Петков,Станишев,Костя,Гошо Тю флек Боеца:):):)Партизански отряд Народен юмрук:):):)Само,че го нема СССР и не им се получава:):):)
76
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако се случи в демократични страни-Турция, Русия, Белорусия, Китай...-тия *** и хулигани досега щяха да бъдат забравени и щяха да разберат що е то демокрация. Там не се молят на престъпниците и не ги галят с гумените палки по топките. Но в бугаристан всичко може, затова и тази територия на тя хал, откакто съществува.
75
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е протест,това е траурно шествие. Никъде по света няма такъв протест за сваляне на убиици на народа.
74
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това им е работата на джандарите. Ако някой на обекта се удари, щяхте ли да пишете?
73
31
 
6
 
! Отговори
да преди 3 години
Ама, те полицаите имат ли глави???Как можеш да удариш нещо, което го няма.
72
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До питане"Ама, те полицаите имат ли глави???"Глави имат, ама са празни.
71
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката ще излезе верен войник на Партията. Явно и той като Бойко няма да си хвърли партийната книжка, докато не е тотално сигурен, че вече няма далавера.
70
17
 
5
 
! Отговори
питане преди 3 години
Ама, те полицаите имат ли глави???
69
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се разплачем за еничарите ли?
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Програмиста, ти не се ли пишеше млад преди?
67
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ранен е на мастото, където могат да му нанесат най-малко вреда.
66
0
 
10
 
! Отговори
До газаджията преди 3 години
Абе аркадаш,ти чувал ли си,че цената на парното се образува от различни компоненти и формулата не е субективна!Или си и ти от тези на който все не им е ясно,че безплатно е само сиренцето в капана!Докато си жив(че и след това)има сметки и данъци!Иначе няма държава,а само колхоз!
65
19
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Русофилите правим партия която ще спечели следващите избори с което ще се постави началото на излизане от ЕС и НАТО, както и присъединяване към Евразийския съюз и братство с Русия. Така че дръжте се още малко! Промяната за по-добро идва. Бъдещето е изтока, а не разпадащия се запад.
64
2
 
11
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!Искам 6 000 000 лв. за молекулата ми за Ковид-19!!ОСТАВКА!!!Трябват ми пари за алкохол и бело,не ща да се връщам при баба си на ceло...
63
7
 
8
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
Докарайте американски рейнджъри от САЩ. Тогава много кръв ще се пролее, ама тя ще тече от протестиращите. Ако не бях достатъчно ясна сами си направете извод.
62
4
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До 65 Аз вече съм на ниво където оферта от Цицерон мно трудно би ме заинтригувала:):):)Обаче мога да изрина портрета на Бойкикев например или на Мая и то без оферти:):):)
61
5
 
18
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Платени протестъри протестират против корупцията :) Само аз ли виждам нещо нередно в това? Изчерпаха се, вече не са интересни, единственият шанс някой да им обърне внимание е да провокират полицаите да ги набият, и после да реват по всички студия за полицейско насилие. И още - свободата им били отнели. Бързо забравиха какво беше едно време, дето за един виц можеха да те бият цяла нощ в полицията, или как с една бележка в досието можеха да ти съсипят живота.
60
3
 
15
 
! Отговори
до кога преди 3 години
Провокатор 1 по потник с юмруг
59
8
 
5
 
! Отговори
aa преди 3 години
кои полицаи бе, ония от охранителните фирми ли бе
58
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите на радеФ пак ли са окървавили "протеста"

Спонсорирани публикации