Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?

НПО настоява да бъде глобен адвокат Хаджигенов
113
Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почистването и ремонтните дейности на фасадите на засегнатите от хвърлянето на яйца по обществени сгради в столицата трябва да е изцяло за сметка на "Отровното трио". За това настояват от Сдружение „Зограф“.

Според НПО-то българските данъкоплатци съвсем не са длъжни да плащат от джоба си за отстраняването на „последствията от техните поразии“.

Още по темата

Освен това от сдружението настояват  министърът на културата Боил Банов да привлекат незабавно към административнонаказателна отговорност адвокат Николай Хаджигенов за нанесените сериозни увреждания след негов призив на административната сграда на Столична община на улица „Московска“ № 33, която в петъчната вечер дълго време бе замервана с яйца.

„Вдъхновител и главен инициатор на ожесточената яйчена канонада по фасадата на сградата на Столична община в 79-ата вечер на протести в София бе именно адвокат Хаджигенов от въпросното „трио“, който с тази своя срамна „акция“ за пореден път грубо нарушава разпоредбите на Закона за културното наследство и е крайно време да понесе последствията и съответните санкции и солени глоби за своите действия, категорични са в сдружение „Зограф“.

От гражданската организация напомнят, че поруганата и омърсена от „протестърите“ сграда на Столична община на ул. „Московска“ всъщност е някогашната административна сграда на Интендантството при Царския дворец, като тя е построена по проект на видните български архитекти Иван Васильов и Димитър Цолов, творили и завещали много на София. Сградата на бившето Интендантство към Двореца е обявена още през 1978 г. за архитектурно-строителен паметник на културата с местно значение и е със защитен статут, отбелязват от сдружение „Зограф“.

От гражданската организация допълват, че според Чл. 200а. (1) на действащия Закон за културното наследство „Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.“

От сдружение „Зограф“ очакват Министерството на културата да информира обществеността какви административни мерки са предприети срещу активистите на "Отровното трио" и заради скандалното къртене и вадене на историческите жълти павета на площад „Независимост“ в София, обявени за паметник на културата, както и за всички щети, нанесени след призивите им за ескалиране на протестните действия на редица емблематични сгради и православни църкви със статут на недвижими културни ценности с национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на бсп си скроиха една историяс фалшиви снимки и все за това си мислят.
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 36В другите държави политическа отговорност не е фраза произнасяна с насмешка. Само за апартамент гейт трябваше да има оставка и съд за половината парламент, ама не би. Тука те гледат със свински очички и те питат директно - и кво ще направиш ? Ето, прави се нещо, но сега реват на заколение. Тероризъм ! Вандали ! Хулигани ! Изведнъж започнаха да се преструват на отговорни държавници. И почнаха да плащат на такива тролета да ги хвалят из форумите.
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимките не са оригинал те са монтажно монтажа не е на радев той няма познанияБСП може и по лоши неща да измисли
39
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашите протести са пълен б.***.И знаете ли защо?Защото нямат подкрепата на огромното мнозинство. Ако наистина хиляди излизаха всяка вечер и настояваха за промяна - тя щеше да се случи. Но излизат малка група агресивни иневъзпитани елементи, които заместват бройката с агресивност и крясъци.А това показва, че нямате подкрепата на голямата част от обществото.И как да имате подкрепата като хората виждагт и знаят, че има вероятност, при успех БСП да дойде на власт. А това не е желаният път.
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арман Бабикян да отиде и защити родината сии ако трябва да даде живота си за нея - надалиседи в България да прави интриги, готован
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тоалетна хартия не стана. Прибраха хартията да си я ползват. С домати не стана, пък и като се умият стават за ядене. Със сливи не стана. Със какво бе дами и господа да ги замерят. Гешев е категоричен - със камъни е забранено. Яйцата са компромисен вариант.Какво ли си мислят гърците за нас - какви протести имат само - шоу, феерия и т.н. Тук е нищо - рецитират се стихотворения, играят се хора под прозорците на властта. Културни мероприятия, а не протести. Български патент.
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арман Бабикян, Хакимян, Кевокян----- всички са от един дол дренкиБабикян тръгнал да събаря Българското Правителство, ***
35
4
 
14
 
! Отговори
до фсв преди 3 години
Нали сте наясно,че тези шкафчета са така украсени от непочтени хора под ръководството на вашия ГУРО....По този начин власт не е печели !!!!!!
34
5
 
24
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ф.С.В.... Държавата в която ако Протестираш -после трябва да си плащаш!!... Вандализма и тероризма нямат нищо общо с протестите приятелю. Навсякъде, във всяка държава се наказват.
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Физиономията на участника в протеста (на снимката) казва всичко за качеството на протестиращите - като интелект, психическа устойчивост, морал...
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Прав си, но там контрола им работи. Имат съвест и морал, и никой не би си и помислил да влезне и да снима, до сега щеше да е зад решетките.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22И къде смелост да се сравняваме с Англия и Германия ? Нито им имаме културата, нито икономиката, нито управлението. Тук имаме нагли мутри. Те ни владеят. Те ни се подиграват. Най лошото е, че те искат признание. Искат народна любов, докато унищожават държавата. Сега ще превърнат мятането на яйца в тероризъм. Защото протестите са нещо което не разбират, нещо което ги плаши. Вместо хората да свиват уши и да си пращат рекета, са навън и искат тяхната оставка. А вие сте им подчинен.
30
4
 
25
 
! Отговори
Не знам преди 3 години
Ама това не е нормално, всяка вечер да се поругават сгради, вандалщина, чупене, трошене и полицията гледа безучастно!Аз не знам кой командва тази полиция, но тя постоянно е в делириум, на протестите едва ли не ги биха, палиха, мокриха, сега вандалстват, тя пак стои и гледа! Лудост! Ненормалност!
29
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще изчистят фасадите гербераставите като върнат парите от шкафчетата си и върнат изсечените гори по местата им.
28
22
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 22 -Да прав си -ама и ние никъде в Германия и Англия не видяхме Премиерите им да имат шкафчета с милиони евра и злата!!
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО-тата не могат да казват кой какао да върши още не са казали как се финансират, докато не се изясни дали не получават пари и злато от нечие шкафче да си затварят плювалниците.
26
7
 
25
 
! Отговори
Какво се чака преди 3 години
Супер мега крайно време е да подведат това Отровно трио под съдебна отговорност! Това да сума финансови загуби за държавата!
25
14
 
7
 
! Отговори
С.Т. преди 3 години
Гражданите не са нужни и да плащат 5млрд. външен дълг, за да може вожда еднолично да вдига заплатите в държавната администрация и да пръска по 50лв на пенсионерите...ама е на. Вашата работа е точно - скъпи на триците, евтини на брашното. Хвана ли се наще за 500-1000лв за почистване, пък са съгласни с 5 000 000 000лв.
24
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът затова е протест. Да се напомни на властта че не върши работа.Властта е дебелокожа. Има поведението на кърлеж.Ако я удариш обаче дори с яйце - пищи на умряло.В центъра на цивилизацията - Франция мятат камъни. Приемат че е в норма.Тук видях предложение:- по Властта да се хвърлят пуканки.С една дума - Българска работа.
23
5
 
21
 
! Отговори
Дилън преди 3 години
Да им изпратят глобите по пощата с доброволен изпълнителен лист и после на съд!Не може всяка вечер да вилнееш в София и после от джоба на данъкоплатците да се плащат поразиите!

Спонсорирани публикации