Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?

НПО настоява да бъде глобен адвокат Хаджигенов
113
Чистенето на яйцата от СО за сметка на "Отровното трио"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почистването и ремонтните дейности на фасадите на засегнатите от хвърлянето на яйца по обществени сгради в столицата трябва да е изцяло за сметка на "Отровното трио". За това настояват от Сдружение „Зограф“.

Според НПО-то българските данъкоплатци съвсем не са длъжни да плащат от джоба си за отстраняването на „последствията от техните поразии“.

Още по темата

Освен това от сдружението настояват  министърът на културата Боил Банов да привлекат незабавно към административнонаказателна отговорност адвокат Николай Хаджигенов за нанесените сериозни увреждания след негов призив на административната сграда на Столична община на улица „Московска“ № 33, която в петъчната вечер дълго време бе замервана с яйца.

„Вдъхновител и главен инициатор на ожесточената яйчена канонада по фасадата на сградата на Столична община в 79-ата вечер на протести в София бе именно адвокат Хаджигенов от въпросното „трио“, който с тази своя срамна „акция“ за пореден път грубо нарушава разпоредбите на Закона за културното наследство и е крайно време да понесе последствията и съответните санкции и солени глоби за своите действия, категорични са в сдружение „Зограф“.

От гражданската организация напомнят, че поруганата и омърсена от „протестърите“ сграда на Столична община на ул. „Московска“ всъщност е някогашната административна сграда на Интендантството при Царския дворец, като тя е построена по проект на видните български архитекти Иван Васильов и Димитър Цолов, творили и завещали много на София. Сградата на бившето Интендантство към Двореца е обявена още през 1978 г. за архитектурно-строителен паметник на културата с местно значение и е със защитен статут, отбелязват от сдружение „Зограф“.

От гражданската организация допълват, че според Чл. 200а. (1) на действащия Закон за културното наследство „Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.“

От сдружение „Зограф“ очакват Министерството на културата да информира обществеността какви административни мерки са предприети срещу активистите на "Отровното трио" и заради скандалното къртене и вадене на историческите жълти павета на площад „Независимост“ в София, обявени за паметник на културата, както и за всички щети, нанесени след призивите им за ескалиране на протестните действия на редица емблематични сгради и православни църкви със статут на недвижими културни ценности с национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
17
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Държавата в която ако Протестираш -после трябва да си плащаш!! И това ми било "Демокрация"-- 2020г да сме ходили пеша -ако не харесваме Властта и нейните шкафчета натъпкани с пачки и злато!! Та каква е тази Демокрация? ЗА ЕДНИ МОЖЕ -А ЗА ДРУГИ ДА ХВЪРЛЯТ ЯЙЦА -НЕ МОЖЕ??? "УТРЕ" ЩЕ НИ ЗАБРАНИТЕ И ДА ГЛАСУВАМЕ ? ААА??
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20и в Германия и в Англия стачкуваха, но никъде не видяхме да се мятат яйца
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Ако правителството си вършеше работата, щеше ли да има яйца по фасадите си ? Има много държави по света, шокиращо, но много от тях действително функционират. Тук симулираме дейност, докато си стоим по дъното на всички класации и някакви фунционери си просят браво-то, че се обажда крива форма на съвест, може би. Хулиганските прояви са атака срещу обществото, обикновено считана за деструктивна, тук имат обратен ефект, полезни са ако доведат до промяна, защото сме потънали.
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А герберастите да изпият водата от Варненското езеро, която отровиха!
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сдружение Зограф - в урановите мини! Долу герберастите!
17
8
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Да бъдат осъдени на обществено полезен труд и един месец да чистят фасадите на сградите ( като в казармата - с кибритена клечка )
16
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПравителството завлече МИЛИАРДИ, но няма пари да почисти фасадите си от счупени яйца?Нито е право, нито задължение на гражданите да мятат яйца по сградите, това е хулиганска проява, която е наказуема.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков ще им плати глобите.....хахахаха
14
10
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Русия! Колко ни пленитуй име свято, родно, мило!То в мрака бива нам светило,надежда в нашите злини!
13
4
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонимен 8толкова кадри има, всички журналисти се надпреварваха да снимат как се мятат яйца по институциите, всеки беше мълчалив съучастник в тези посегателства, дори полицията.
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът не се е доробувал...
11
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството завлече МИЛИАРДИ, но няма пари да почисти фасадите си от счупени яйца? Да, стабилитет, че дрънка. За нас си има, а дейностите за които отговаряме изискват благотворителност. То не бяха капачки за кувиози, български коледи за болни деца, самоволно запълване на дупки по пътищата. Сега, дай да чистите яйца. Супер НПО, говори точно това което Правителството иска да чуе. Ако не виждате тука врътката имате черупки в очите.
10
4
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... НПО-тата тъй и тъй нищо не вършат, като са загрижени...... Най-голямото НПО в България е НД"Русофи", ръководено от обвинения за шпионаж Николай Малинов и върши работа като обслужва руските интереси.
9
5
 
19
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
10 бона глоба за Хаджигенов,и вместо да ги хвърля тези яйца,ще започне да ги мъти !
8
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като настояват платените партийни треперушки Х да плати глоба, без доказателства, че е хвърлял яйца или че е заставял друг да го направи, ще да плати ли това НПО разноските по делото, когато бъде изгубено? То всеки знае да плямпа и да "иска". Като иска - да поеме и разноските. Понеже такова дело, без доказателства, е обречено на провал.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйца не ядем, мятайте суджуци и луканки хем не цапат.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова и в Пловдив тинейджърите са използвали яйца, познайте от къде са видели примера. Простаци с простащина искат да преборят простотията против която уж стачкуват. Пълни комплексари са отровното трио.
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО-тата тъй и тъй нищо не вършат, като са загрижени за фасадите да идат да ги почистят, който защитава корумпирана власт той плаща сметките и чисти.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно и справедливо е. Защо данъкоплатците да плащат.
3
4
 
7
 
! Отговори
Баи преди 3 години
За пръв пьт чувам , за здружение - *** с членска карта ли се влиза в него

Спонсорирани публикации