За 78-ма вечер протест на жълтите павета в София

Протестиращите хвърляха яйца, домати и кисело мляко по сградата на ДПС
Обновена: 24 сеп 2020 22:15 | 24 сеп 2020 20:42, Красимир Ангелов
183
За 78-ма вечер протест на жълтите павета в София
Снимка: БГНЕС

За 78-ма вечер жители на София излязоха на протест с искане за оставка на кабинета и главния прокурор. Недоволството по традиция е в Триъгълника на властта.

Хората започнаха да се събират след 19 часа, като към момента обстановката е спокойна. На място има и значително полицейско присъствие.

Малко след 19:30 часа протестиращите затвориха булевард "Цар Освободител" с камиона с озвучителна техника. Движението по булевард "Дондуков" е нормално.

Протестиращите са категорични, че няма да спрат с протестите, докато исканията им не бъдат постигнати.

По време на протеста площад "Независимост" беше озвучен и от рок хитове, съобщава БНР.

Малко по-късно демонстрантите се отправиха на шествие към сградата на ДПС. Преди минути по нея полетяха яйца, кофички с кисело мляко и домати, съобщава Bulgaria ON AIR.

Причината е, че по техните думи - Хамид Хамид - е заявил днес, че подкрепя протестите, но не подкрепя напускането на главния прокурор и исканата негова оставка.

По време на протеста стана ясно още, че ще има и четвърто т.нар. Велико народно въстание. Датата за него все още не е съобщена, но то ще бъде под надслов "Лебедово езеро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протестърите го искат комунистически,и то целия!
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това жълто,изпопикали ли се вече и "жълти павета"
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе много малко въстанници бяха на последното въстание! Да не би да се е развалил файтона където ги докарва?
128
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце хептен я оплеска..нерде божков,нерде трон,нерде г-жа, чакаме от канализацията да са му пуснали шпионска камерка
127
0
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Анонимен 141 Не давайте българи , а давайте социалисти . Така е по вярно.Стани да седна. Не са се замислили за държавата. Бъдете сигурни.
126
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 129 Да оставим разсипията на яйцата , а да видим простотията на протеста.Не съм чул някъде по света да са свалили правителство с яйца.Е ,и ние ще дадем нещо на света.
125
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте, българи! Оставката е неизбежна, премиер ви е г-н никой вече!!!!
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пишат няколко протестиращи,очевидно малцинство, и все същите две изречения на кръст, все лозунги и заучени пароли.Абе, абдали, вие на обикновен дебат, на размяна на мнения, да ислушаш друго мнение без да си съгласен с него, на това не сте способни.А това са базисни неща в едно демократично общество.А вие сте на принципа-който не с нас е враг и сипете простотии и елементарна агресия. Нямате и представа какви ще правите след като Баце си хвърли оставката.Изключително ниско ниво, протестиращи.
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много уморен и кахърен изглежда Хаджи Генчо.Луди пари хвърли Божков,триото събира дарения, и нищо.Егати и умрелите революционери.Не стига това ами и от Русия ще им дърпат ушите.Нещастници.
122
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"78ми ден на протести,а аз все още не мога да разбера срещу какво се протистира?Две опорки чувам-смъртност и най-бедни в ЕС.":))))) Някакъв *** изопачава исканията на протестиращите, а те са Оставка и затвор за борисов&co
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това все повече почва да прилича на разходка в парка. Интересно кога падне снега, къде на май-на-та си ще ходя:)))))))))))))Ясно е че са платени, ясно е че обслужват Радев и Не България и компания, ясно е че парите идват от Божков, само не им стана ясно че още от самото начало са тотално неадекватни по отношения на исканията си. Ама какво да правиш- PR- те на Радев се объркаха нещо в превода. Не ги съжалявам. Те просто са глупави:)))))))))))))
120
2
 
4
 
! Отговори
Леле до 137 преди 3 години
Нали И затова протестират, бе!... Че не си разбрало е отделен въпрос lol
119
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не протестирате за това, че дневната дажба на един ученик е половин кренвирш и четвърт краставица?!Ааа забравих, тя храната е да я подритвате по площадите на фалшивите ви протести.
118
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж сме най- бедната страна, бе колко да сме бедни, за да замеряме политиците с месо, яйца и зеленчуци. Май заслужаваме да сме гладни и бедни. Интерено в една гладна Етиопия, или Гана, ако има протест, дали ще замерят премиера с яйца и свински субпродукти?Май- българина е толко разглезен, че не знае какво иска. И тия гастербайтерчета не биваше да им се позволява Бойко да се прибират, нагли, арогантни, лъскали писора в Англия, ама тука наглеят и мутреят, смешници пълни.
117
4
 
19
 
! Отговори
до 142 преди 3 години
Много си прав! Как да повярваш, че тия хора са гладни и смазани от живота. Някъде има пенсионери, които нямат пари едно айце да си сварят, а тука замерят с яйца сградите, свински уши се тълкаляха по жълтите павета, хвърляха домати. Това е подигравка с храната и второ - гавра с труда на онези, които са произвели тази храна.Срамота дрОгарЕ, макар, че комунист няма как да има срам.Половината планета гладува, а в България "бедните и гладни" замерят управниците си с храна, нещо не ми се връзва?!
116
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tия лентяи им хареса да се правят на протестиращи - 3 месеца ядене и пиене на тумбак.Интересно от къде пари да се търкалят толко време като панаирджийски мечки по площадите, нямат ли семейства, нямат ли работа, нямат ли шефове.
115
4
 
20
 
! Отговори
Аман от протестиращи преди 3 години
Срещу какво протестират? Срещу всеки, който не мисли като тях!Какви хора протестират? Платени и агресивни! Едните изпълняват поръчка, другите си начесват крастата оцапвайки, каквото докопат с каквото им дадът!А що се отнася за централата на ДПС - кой каквото си направи, никой не може да му го направи! Дотук с протестите!
114
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко гот е да наблюдаваш гербаджиските *** наредени на амбразурата да осъждат нападението срещу сградата на баш шефа им Доган.
113
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нападението на сградата на ДПС е зещото искат оставката и на президента.На площада са не протестиращи ,а Радевисти.
112
1
 
20
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Много интересно ! Тия "протестиращи" оляха сградата на ДПС с яйца а ДПС все Баце им е виновен за всичко и нито дума за Дай България на Хр.Иванов! Нещо не се връзват никак нещата ... Дори Доган си говори другарски с тях през оградата ...май се готвят да управляват заедно кото съборят Баце !