Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат

Има вероятност и малките ученици да минат онлайн
28 окт 2020 09:38, Александър Попов
226
Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в страната става все по-трудна, някои болници вече изпитват затруднения.

Мерките ще се затягат, особено ако хората продължават да не спазват предписанията на властите, предупреди главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV.

Той смята, че двуседмичното затваряне на барове и дискотеки и минаване на гимназисти и студенти на онлайн обучение може да се окаже по-дълго, ако не се обърне кривата на заболеваемостта.

Кунчев обаче не е привърженик на локдауна на населени места.

Още по темата
"Възможно е допълнително затягане на тези мерки без да се стига до локдаун на населени места – това не е кой знае колко ефективна мярка. Вечерният час според мен не е от най-ефективните, създава затруднения на гражданите, но в общини, където е твърде голяма заболеваемостта, властите го правят", коментира Кунчев.

Според него е ""много вероятно" и най-малките ученици да започнат онлайн обучение, въпреки позицията на МОН, че при тях ефективността на тази форма е най-ниска и има най-много трудности.

"Проблемът със смесването на медицина и политика е едно от най-вредните неща в случая. Заведенията смятат, че са нарочени и някой ги мрази; училищата смятат, че ги ограничаваме", коментира експертът.

Според него има голяма вероятност извънредната епидемична обстановка да бъде удължена, но не се ангажира с конкретни прагове на заболеваемост.

Кунчев, който е в самоизолация след контакт с болния премиер Борисов, коментира изненадващата оставка на начланика на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. По думите му това е станало докато вече е бил под карантина, но, от това, което знае по случая, "най-вече заради свалянето на карантина на президента и на министър-председателя се е стигнало до това решение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм родител на 4 класник и аз и бащата сме в рисковата група. Но господин министъра реши че децата от 1 до 6 клас трябва да са на първа линия. Що за геноцит вече и децата делим.! Онлайн за всички
28
10
 
10
 
! Отговори
Професор Порожански преди 3 години
Затваряйте всичко за 3 седмици, преди да е станало късно! Не виждате ли, че болниците изнемогват, а сте оставили малоум,ните *** да ходят на фитнес и по мачове?
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковида го изкарах. Минава като един грип с ниска температура. Нищо страшно няма. Мерките срещу ковида не са медицински. Те имат съвсем друга цел. Да ни заробят и да ни съкратят живота с ваксината.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка сутрин на път за работа минавам покрай входа на спешното отделение на болница "Св. Анна" в София и след обяд се връщам пак оттам.Вчера например, видях една линейка, а около нея имаше пет шест човека, някои бяха седнали, други се суетяха.Тази сутрин например видях двама-трима, коли нямаше никакви.Това на фона на приказките как "системата не издържала", аз си представям опашка от линейки и коли, носилки да виждам насам-натам, а то няма!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 29Излезе по БНТ1 не си гледал
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече е изтърван коя в реката.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов още не е излезъл днес да ни обясни как ще се затрие държавата, ако затворят чалготеките и как те щели да намалят музиката, за да може по-малко да крещели посетителите и от там щели по-малко да са заразят...
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е програмиран от управляващите хаос с една единствена цел - задържане на властта до пролетта. До април-май 2021 г. раята (наричана благозвучно народ) трябва да изпитва панически страх за живота си, да се подчинява, да приема боя, стригането и доене за нещо нормално, да не обръща внимание на беззаконието и корупцията!
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми затегнете ги бе! Затегнете ги мерките ако можете, какво само приказвате?Направете локдаун, нали искате да "счупите кривата"?Ама ще си счупите главите. Да попитам аз с кого ще правите този локдаун?С милиционерите ли, които ще започнат да стачкуват, защото са им малко парите?Айде да видиме как ще ги затегнете тия мерки?Не знам дали ще счупите кривата, или по-скоро клона, на който сте седнали обаче...
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да въвеждат SMS-те вече.
19
5
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
На много българи интелекта стига дотолкова че да издоят кравата.Проблема е че на мнозинството българи не им достига интелект дори за това.Ето ЗАЩО има НЕверващи и Мангасаряновци.Функционално неграмотния няма как да осъзнае реалността колкото и да му се говори.Той разбира само от ТОЯГА !!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кривата не знам дали ще я счупим ама *** го строшихме направо. а преводачите дето ви слагат думички в устенцата с гъгъл транслейт да бъдат уволнени.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция без да прилага задълнителни мерки има три пъти по-малко заразени и два пъти по малко смъртни случаи от Белгия в която се прилагат строги мерки месеци наред.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и Кунчев ще се оттегли.Остава Дарвин.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обърнат кривата искат ъе! Ха! А защо напълнихте стадионите с кряскащи лум*ни? Защо баровете и дискотеките работеха, че да се дъбира умно и красиво чалга? Сега ще изкарате децата виновни въпреки че боледуват тази година по-малко от предишните! Виновни сте вие, защото клекнахте на алибеговци, чалгари и мангъри! И искам президента да даде обяснение защо накара студенти да се събират на стачка и после да ръсят микроби по улици, университети, дискотеки, градове и села!
14
2
 
11
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Тя кривата е счупена отвсякъде, напишете за случаи на Ковид 19 в България и ви излиза един зигзаг, който върви постоянно нагоре.А мерките още миналия месец трябваше да ги въведат. Сега се чудат как да не затворят ресторантите, че майка България от кръчмари се издържала, разбираш ли.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората сами се пазят вече мерки не са необходими.Всички ще се заразим неизбежно е!
12
10
 
5
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
Мерките са най-доброто средство срещу смъртоносния ковид-19, но в Швеция хората са прости и не могат да го разберат това нещо.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя книжен плъх ще иде ли да излекува поне 1 болен от Ковид, за да спомогне да се "счупи кривата" или само ще дава акъл от екрана?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенчев е умен. В момента само така може да запази живота на Правителството и Президента.Просто няма кой да им отмени карантината и им се дава шанс да оцелеят.