Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов

Пазете децата, написа в мрежата Ангел Джамбазки
Обновена: 25 яну 2021 10:29 | 25 яну 2021 10:21,
532
Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов
Снимка: Фондация "Сингъл степ"

Детска книжка, в която е включена история за еднополови двойки, разбуни духовете в социалните мрежи. В "Мравин и планетата гора" авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му памагат две крилати дами, които живеят заедно.

Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат. Книжката доведе до полюсни реакции и коментари сред родителите. Появиха се и коментари като "пазете децата", отправени от депутата Ангел Джамбазки.

Според някои родители историята е съвсем нормална и показва реалността. Те са на мнение, че така или иначе децата ще срещнат в някакъв момент от живота си еднополови двойки, а те като родители нямат притеснения да им обяснят житейската ситуация с книжка. "От както свят светува има еднополови двойки. Те са като всички останали", пише майка в мрежата.

Други обаче считат, че никога не биха купили подобна история на децата си и тя би могла да обърка нормалните им представи за семейството. "Мисля, че няма полза от такава книжка. Нито е поучителна, нито полезна за децата", пише друг родител.

"Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Това обаче е книжка за всички, не само за децата на еднополови семейства", разказва пред Нова тв Елена Генова.

"Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката", казва и психологът Анна Жукивская, психолог от фондация "Сингъл степ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се правите на целомъдрени ве, чалгаджии? Квартални пияндурници прости. Много морални станахте, диваци прости недодялани. Къде ви бъркат хомосексуалните по-точно кажете, че да ви почеша?
306
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази книжка престъпления, наказуеми по НК, не са описани. Не сравнявайте със серийни убийства и с педофилия. срамно е. Правете разлика бе хора, за умни се имате хем. Диваци...
305
1
 
10
 
! Отговори
До 358 преди 3 години
А ако някой харесва серийни убийства да има ли на пазара наръчник на серийния убиец, да сме демократични и толерантни. Ь
304
1
 
4
 
! Отговори
Откъде накъде преди 3 години
Ще има детска порнография на пазара. Гледайте си ги по кодираните канали двата лебеда.
303
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ви е гнус защо бихте купили книгата? Никой не ви кара на сила. Нека има за всеки вкус по нещо на пазара.
302
0
 
9
 
! Отговори
Соломон преди 3 години
Притчи: ....това е гнусота...
301
2
 
16
 
! Отговори
Я преди 3 години
Някакво ЛГБТ обижда на простаци. Твоите родители какви са бе, умник...
300
9
 
4
 
! Отговори
ППППП преди 3 години
до 352 и 353 Ти изобщо четеш ли статията или така си пелтечиш? Мравката не практикува еднополова любов, поне не и в приказката от книжката, и аз никъде е съм го написала. Аман от некадърници в този сайт, научете се де четете.
299
4
 
16
 
! Отговори
Хора бдете преди 3 години
Извратеняци посягат към децата ви. И са озлобели.
298
2
 
4
 
! Отговори
До Пппп преди 3 години
Личи, че си интилигентен. А иначе *** животни няма, бъди сигурен.
297
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък едно време имаше анимация за една по нормална мравка...Чешкият писател и илюстратор на детски книги, Ондржей Секора, познат най-вече с героя си Ферди Мравката - сръчен, умен, съобразителен, спортна натура и с добро сърце, неговия спътник - хитрият бръмбар Торбалан и на калинката Гвендолин, в която Фердо е влюбен.
296
20
 
6
 
! Отговори
ППППП преди 3 години
АБе простаци, на вас какво ви пречат животните? Сред тях има хомосексуални прояви. защо да не се опише това в книжка? Защо да не бъдем толерантни към хора, които не ни правят никаква злина, не са дошли да ни колят, бесят или крадат, нали така? Що не си трошите нервите да се перчите на когото трябва, а се занимавате с еднополова любов?? Като не ви харесва книжката, защо ч купувате и четете?
295
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е модерно да се плюе срещу хомосексуалните. Сякаш това са някакви дяволи които застрашават живота на останалите. Путин проми мозъците на така наречените патриоти. Путинизма върна обратно нацизма когато също хомосексуалните е трябвало да бъдат мразени отритнати линчувани и в крайна сметка убивани.
294
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Авторката" , ако беше кадърна , щеше да напише нещо нормално , а ако пъке и талантливо ще се продава като топъл хляб !Но като ти е куха "манерката" , какви ли не npocmomuu сътворяваш за пари , пък децата - кучета ги яли заедно с възпитанието им ?!Ама нали е и европейско ,т.е. проба докъде сме стигнали в onpocmачванеmо ?!
293
1
 
2
 
! Отговори
Обичам теееее преди 3 години
Мравиииииин. Ти знаеш защо...
292
1
 
22
 
! Отговори
Родителски актив преди 3 години
С нетърпение очакваме развитие на поредицата... книжка за груповия с.кс, за оргии, за плющене с животни и прочие литературни шедьоври за деца.
291
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако е така Другарката *** ,отдавна каза, НЕ НА СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ .
290
3
 
21
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Вместо да се опитвате да ни направите като вас, защо не покажете по какво си приличаме? Защо един от вас не застана и не каза: Хей, с кого спя, не оказва влияние на способностите ми да работя, да съм част от обществото като си плащам данъците и тн.? Ето даже в САЩ вече за Оскарите е по важно дали част от екипа правил филм е обратен, а не колко е кадърен! Това нормално ли е според вас? Какво значение има дали си хомо или хетеро за работните ти качества? Стига вече с налагането на чужди възгледи!
289
3
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Знаете ли защо в миналото хората са били по толерантни към обратните? Защото обратните са си държали сексуалните желания където им е мястото! В спалнята! А не да се развяват напред и назад и да крещят глупости като, че искали права! Какви права искате бе? Някои да ви е забранил да работите? Някои да ви е забранил да притежавате каквото и да е стига да си го платите? НЕ! Проблема ви е, че искате да сте с повече привилегии от масата от хората! Ето там ви е проблема! Стига с тия глупости вече!
288
1
 
2
 
! Отговори
Избори2021 преди 3 години
Мравин - 99,9 %.