Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов

Пазете децата, написа в мрежата Ангел Джамбазки
Обновена: 25 яну 2021 10:29 | 25 яну 2021 10:21,
532
Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов
Снимка: Фондация "Сингъл степ"

Детска книжка, в която е включена история за еднополови двойки, разбуни духовете в социалните мрежи. В "Мравин и планетата гора" авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му памагат две крилати дами, които живеят заедно.

Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат. Книжката доведе до полюсни реакции и коментари сред родителите. Появиха се и коментари като "пазете децата", отправени от депутата Ангел Джамбазки.

Според някои родители историята е съвсем нормална и показва реалността. Те са на мнение, че така или иначе децата ще срещнат в някакъв момент от живота си еднополови двойки, а те като родители нямат притеснения да им обяснят житейската ситуация с книжка. "От както свят светува има еднополови двойки. Те са като всички останали", пише майка в мрежата.

Други обаче считат, че никога не биха купили подобна история на децата си и тя би могла да обърка нормалните им представи за семейството. "Мисля, че няма полза от такава книжка. Нито е поучителна, нито полезна за децата", пише друг родител.

"Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Това обаче е книжка за всички, не само за децата на еднополови семейства", разказва пред Нова тв Елена Генова.

"Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката", казва и психологът Анна Жукивская, психолог от фондация "Сингъл степ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
17
 
! Отговори
Природозащитник преди 3 години
Защо така се подиграват с животинките?!?
286
4
 
4
 
! Отговори
за 337 преди 3 години
Абе , за *** не знам , ама за Мая Костинбродската съм почти сигурен, щото и тя пада към тоя кръг от тесни "секс-специалисти"...ха,ха,хааааааа.Нали е учила у СССР , все е усвоила нещо от професията на Кобилкина и Жукинская.Нали , Партия ги прави все такива "всестранно развити личности"!А , тя го и доказва...ха,ха,хаааааааа!
285
3
 
2
 
! Отговори
Ако е така преди 3 години
До САМО ПИТАМЕ:Ще се произнесе ли другарката Корнилия...
284
2
 
2
 
! Отговори
Мравин преди 3 години
Президент!
283
3
 
19
 
! Отговори
силно казано е преди 3 години
До ЧовекАвторката... Ето пример. Снежан заспал в дъбовата гора. Спал, докато свърши комунизма. Събудил се, видял един ***, влюбил се в него и двамата отишли да питат какво да се правят. Там един дедо Соро им показал някои работи. Двамата се взели и заживели дълго и безполезно. Пробвай и ти ще напишеш такива дрънканици... Това ли заслужават децата...
282
6
 
7
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Как може да сте толкова глупави бе?Автора/ката трябва да целува ръката на всеки един от вас поотделно за рекламата.Ако някои от вас не бяхте толкова бесни с пяна на устата щяхте да видите евтиния рекламен трик.Никой нямаше да знае за тая книга,ако не я рекламирахте по този начин.Много ясно,е скандала продава.Сексът също..на кой му дреме за мравки,калинки и лебеди.Сега авторът ще си брои кинтите,а ние пак ще сме си бедни
281
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката"Психоложката, да си гледа психологията, а не да дава акъли за писането. Ако нещо в една творба няма смисъл, ако е "просто ей така", то това е загуба на дървесина, енергия, пари и време за четящите творбата.
280
2
 
6
 
! Отговори
Един лебед преди 3 години
А, Жукинская свършвала , като фонтанчик по време на акт!Жестоко , нали?
279
2
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Искайте отзиви за тази книжка и от Кобилкина.Тя е голям експерт в тази област!Казва , че може да се сношава и с дръжката на вратата на градската тоалетна, със същия успех , като с мъжа си!
278
3
 
2
 
! Отговори
два лебеда преди 3 години
Що така ся....
277
0
 
12
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
След като някоя си Жукинская се е произнесва, очакваме и Кобилкина.
276
0
 
21
 
! Отговори
мравката преди 3 години
Всичко написано в тази книжка са клевети и лъжи. Такива животни няма.
275
3
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НА КАКВО ВИКАТЕ "краен национализъм" ...на БКП/бсп/ , на АТАКА или на полит-онанистите от ЧЕСТ...?Моля пояснете , че не се разбира!
274
2
 
27
 
! Отговори
да се измравчите преди 3 години
Свършиха се книжките за деца. къде остават стойностни автори като Дора Габе, Леда Милева, Ангел Каралийчев, Вазов, Ботев, Славейков, Радичков...Списъкът е дълъг. А вие какво предлагате на тези деца, кой в коя дупка си бърка...Без коментар.
273
3
 
10
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
А , авторката на В.Василева , не беше ли от БКП/БСП?Защото лично я познавам.ВСИЧКО ТОВА НЯКАКЪВ ВИД , ПРОВОКАЦИЯ ЛИ Е КЪМ БЪЛГАРИТЕ..?
272
5
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Да отсвирим българската политическа система и да идват на власт крайните войнстващи националисти за да решат проблема с тия п*******и завинаги.Друго решение няма.
271
3
 
2
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Май че е време такива партии като ново регистрираната партия ЧЕСТ ДА ИДВАТ НА ВЛАСТ Друго спасение за Българският народ аз не виждам .
270
1
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Мравката Де Бъ ли трябва да се казва?
269
3
 
15
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен По примера на Норвегия децата ще бъдат насилствено отвеждани от законните си родители по най обикновен донос уж че те родителите не го гледат добре .Пример за Българското семейство дето му взеха детето и не знам как приключи тази сага .Аз се обръщам към всички родители ВИЕ искате ли да ви отнемат децата и да ги дават на *** и педофили да ги отглеждат .
268
1
 
17
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Хомофобски сайт Ай стига със опорките на дъртия Сорос ,език на омразата ксенофоб ,фашист ,расист и тем подобни либерални дивотии .И напълно във случая подкрепям Днес Бг задето ви трият коментарите ,защото това показва Българите и във частност Журналистите са на страната на Българският дух ,обичай ,нрави и хилядолетни изконни традиции .А ако съдбата ми беше отредила да управлявам държавата за ва въобще нямаше да се чува .И накрая вие сте малцинство и ние не ви искаме тук точка .