Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
17
 
! Отговори
? преди 3 години
Кажи ми ЩО нямаме ваксини?Кажи ми лапкаш ли рушвети от Астра Зенека?Нема ваксини - бизнеса не работи, заведенията не работят, всички са бедни... Министрите богати рушвети в милиони за да няма ваксини.
193
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако следваме логиката за проявен разум на Ангелов, трябва живота да спре и всички да си останем вкъщи. Там където има локдаун и вечерен час, няма напредък с овладяването на "заразата". Видно е, че идеята не е епидемията да свърши а напротив, да остане. Целият свят проявява пълен инфантилизъм и под страх да загуби живота си, се отказва да живее. Един призрак броди из Европа и света - призрака на диктатурата, фашизма и либерал социализма, ведно!
192
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо здравеопазването ни е зле? Нали сме страната с най-много болници в ЕС, частни болници никнат като гъби. Гражданите ли сме виновни, че крадете постоянно в огромни размери от тях? Идват избори, научете се държите в шах управляващата клика. Не съм видял някоя политическа ООД, да обяви план за развитие на България. Искам 20 годишен план, точка по точка, сектори в които можем да бъдем силни, имаме ресурс, технологии, знания. Не може 30 години да ни обясняват как няма пари.
191
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Месото разболява
190
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
142 Анонимен"Аз разбирам да заключваш хората по домовете"Пак и пак свободни съчинения!Кой е заключен в дома си?
189
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАВАЙТЕ ПАРИ НА КАЛПАК , КАТО СТЕ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ . ХОРАТА НЯМАТ ЗА МЕСО И ПОРТОКАЛИ ,КАКВО ЗДРАВЕ ВЕ МОШЕТА???
188
1
 
13
 
! Отговори
Пландемия преди 3 години
Станете и те ще паднат!
187
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
Министър Ангелов да се научи как се слага, носи и сваля правилно медицинска маска.На снимката така както си пипа маската с ръце - директно да я хвърля!
186
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, а къде е Мангъров!Хора, какво стана с Мангъров!?Защо след като влезе в ковид отделение спря с тв изявите си?Мангърка излез бе, кажи на народа измислен ли е тоя вирус, стаден имунитет има ли, ваксини да слагаме ли?Още ли си без маска в ковид отделението!Кажи бе, Мангъров!
185
2
 
4
 
! Отговори
Вафли Престиж преди 3 години
Почваме да изнасяме продукцията си за арабския свят, просто сменяме логото Яж сега или гориш с Яж сега или гърмиш
184
5
 
3
 
! Отговори
До добрия човек преди 3 години
ЧОВЕЧЕ, УЧИ, ЧЕТИ, ЩЕ ТИ ДАДАТ И ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА ДОРИ. АКО ДОКАЖЕШ ПРОФЕСИОНАЛНИ КАЧЕСТВА! ИЛИ ТОВА Е НЕЩО ЗАБРАНЕНО?
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма е заплатата му европейска , затова скачат за Евро ценности опс средства
182
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проява на разум щеше да e ако бяхте послушали д-т Мангъров и да си придобием стаден имунитет, това не е разум, а наука Вирусологя се нарича. Този ако не знае какво е Вирусология и Стаден имунитет поне от обща култура е калинка и пълен ***.
181
3
 
11
 
! Отговори
BBB преди 3 години
Не съм противник на мерките, но се чудя за едно -> пускат народните танци, където от личен опит знам, че спазването на дистанция е невъзможно, в допълнение на това всеки се е запъхтял и вдишва и издишва дълбоко в не особено голямо пронстранство. Докато ресторантите където има разстояние от поне 2 метра между масите и почти никой не обикаля насам натам освен персонала, остават затворени.
180
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти може да се мислиш за ариец, и да се ръгаш в редиците на "мустакатия", но за тях ти не си по различен от един ром.
179
8
 
8
 
! Отговори
Добър човек преди 3 години
А колко е заплатата на министър, а? Колкото е заплатата на министъра, а? Защо и на мен некой не ми даде таква заплата а? Защо и на мен некой не ми даде такава запалта? Аз заслужавам, защото съм добър човек.
178
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа няма , сметките валят като майски дъжд. Стар и грозен съм да проституирам. Изчезне ли таз пандемия към чужбина!
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе, протестират за проявеното ти умишлено безумие. Бог вижда
176
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво 191, умно го каза. Тъъпите хора ходят на заведения защото са свикнали да ги лъжат и в грамажа, и в качеството, а пък обслужването си е като тъъпак!Така че, крайно време е народа да стане умен и да не стъпва по заведенията. Или още по-добре, като го излъжат в някое заведение да го разтръби на цяла България!Хора, да поумнеем!
175
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 187Ако теб те смятат за ром, значи си ром. Не ми пука за неволите ти.