Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 195Абе, другарю, дай само името на статията, аз ще си я намеря и ще я прочета. Вие и без това сте неграмотни и не разбирате какво четете, тъй че не ми е от полза ти да ми преразкзаваш.
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 208"а нещо за Ангиля да кажеш, които уж не са с тоталитарна система и са направили *** ваксината на АстраЗенека, защо пък те молят руснаците да им дават тяхна ваксина да я смесват със своята?"Я дай източник на тая информация, или и ти като останалите русофили ще ме пратиш да "си потърся"?
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 209"Сравни цените на Спутник и Пфайзер"Какви са цените на Спутник и Пфайзер?
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да питате и да не питате пак ще ви определят за корумпирани.
164
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 207 Извинете ,ама това с чипирането и други глупости си тръгва точно от САЩ Конспираторите не се делят на русофили и русофоби , нито пък имат териториални граници
163
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 202Явно не можеш да четеш. Никъде не пише, че ваксината не се ползва масово.
162
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 194 Напротив израел нито им доставяше от ваксината на Пфайзер, нито ги оставаше да се договрят за някаква друга Знае Палестина с какъв статут са Знаеш за Газа Сравни цените на Спутник и Пфайзер , може да стигнеш и до различно заключение от това , което ти диктува обсесията ти
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а нещо за Ангиля да кажеш, които уж не са с тоталитарна система и са направили *** ваксината на АстраЗенека, защо пък те молят руснаците да им дават тяхна ваксина да я смесват със своята?
160
3
 
6
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
"Първо ще питаме ЕК --- Преди да идем до тоалетната? Или чакаме с пълни ***?"Първо питаш ЕС, защото над 90% сте неграмотни русофилски ***, които нямат собствено мнение и на практика не могат да разсъждават логично. Ти наистина ли мислиш, че държава в която около 50% мислят, че с ваксината ще им вкарат чипове, реално може да има някакъв просперитет. А останалите 50% не им се вярва, че има вирус. Хубаво, че е ЕС, че сега щяхме да сме на нивото на Чечня (в най-добрия случай).
159
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Тъпурашка, що се не махнеш от тоя сайт за малко, да си починат хората от твоето платено натегачество и досада?Знам, че ти плащат за това, но моля те малко разреди глупостите си тука.Мини на някоя друга тема, докато ти изтече работното време.
158
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искаме Руска и Китайска
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 196Цяла централна Европа, и особено Полша и Унгария, са превзети от авторитарни партии, които чудесно си партнират с авторитарния режим в Кремъл. ЕС вече търси начини да наказва такива държави, които нарушават принципите за върховнеството на закона, какъвто е случая и в двете страни, тъй че няма нищо чудно в това какво се случва. В Чехия Земан е комунист, който тотално се бламира, за Сърбия няма даже нужда да обяснявам.
156
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Виц от милиционеросоциализма.Станко попитал бай Тошо: Какво е Саратовска система?Не знам, казал Тошо, ще попитам Брежнев. Отишъл в Москва и го попитал. Брежнев му казал:"Удари ми един шамар!""Ама как така другарю Брежнев" "Удари ми бе"Тошо замахнал, но Брежнев бързо се отдръпнал и Тошо не го ударил. Брежнев казал: Това е Саратовска система-удар в празното пространство!Върнал се Тошо и казал на Станко: Удари ми един шамар!Станко го ударил яко, а Тошо казал: Това е Саратовска система!
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 184 ей ти линк има данни за някои страни , какви количества са използвали от ваксините https://qz/1979028/why-are-some-eu-countries-rejecting-astrazeneca-vaccines/Добавяш "точка ком"след името и четеш .където не разбираш - през преводача
154
2
 
2
 
! Отговори
Ехаа преди 3 години
Първо ще питаме ЕК --- Преди да идем до тоалетната? Или чакаме с пълни ***?
153
4
 
1
 
! Отговори
е как преди 3 години
Е как няма д апитаме кукловодите сиот Ес???? Ние до тоалетна не ходиме без да ги питаме.....по-голямо зло от евро съюза българия не знае, дори комунизма е Кокиченце в сравнение с ЕС !!!
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 190"Ако имахме и ние Орбан, нямаше да сме на това дередже и последната дупка на кавала и в африканския свят"Бойко пое България от БСП смачкана, съсипана и в небивала криза и вдигна МРЗ И СРЗ три пъти за 10 години.Орбан пое отличничката на новоприсъединилите се държави Унгария и е на път да я вкара в икономическа и политическа криза, като я свали от 35то на 89то място по свобода на словот.Мдааааа.
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щели да питат баба си, послушковците?!?Абе хората, които са управници на място отдавна си я внесоха тая ваксина. Тези дни и поляците, които се мразят с руснаците сключват сделка за доставки от руската ваксина.Само нашите *** тука тъпчат населението с *** като АстраЗенека и чакат божието откровение?Некадърни, негодни за нищо, васални управници взимат решенията, затова и чакат някой да им каже.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 184 Не знам защо мислиш , че съм ти личен секретар и трябва да ти търся информация Не ти ли стига акъла , че понякога се блокира изписването на линка ?как да копирам цели статииКато копирам 2 реда , ще ме обвинява ,че копирам избирателно После няма да ти хареса източника и не знам си какво още може да измислиш
149
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Чебурашка". Има правила приятелю, които не са по вкуса на руснаците!"Всъщност те са им много по вкуса, защото използват наличието на правила, за да се оплакват. Оплакват се, че има правила! Такива тарикатлъци действат само на ориенталски и руски/русофилски мозъци.Нормалните хора си задават въпроса, защо руснаците се правят на клоуни и вместо пропаганда и манипулации просто не направят каквото правят всички останали!