Спешните медици искат затваряне на заведенията, защо?

Лекар: Най-големият кошмар е да пренасочвам пациенти
8 мар 2021 10:58, Анисия Иванова
302

Асоциацията на спешните медици отправи апел до политиците и до обществото за незабавно затягане на мерките във връзка с данните за все по-бързо разпространение на новите щамове на коронавируса, запълнените легла в голяма част от болниците в страната и острия ръст на новозаболелите. Защо се стигна до апел от страна на спешните медици?

Ние имаме нашия урок от изминалата една година, в която се сблъскахме с COVID-19. 16% от тестваните пациенти са с вируса, което е висок ръст. Предстои предизборна кампания, което означава събирания. Хората имат усещането, че вирусът не е сред нас. Това каза за "България сутрин" д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

По думите ѝ сякаш сме забравили, че заразата съществува.

"Ако се стигне над 4000-5000 заразени на ден, ще се препълнят болниците отново. На каква цена ще се разкриват легла - ще е за сметка на натоварване или затваряне на други отделения. Не се спазват мерки, не се носят маски", подчерта д-р Десислава Кателиева.

Тя е категорична, че не трябва да се посяга на учениците - те трябва да продължат да учат. Трябва обаче да се ограничат събиранията на хора, особено там, където учените са доказали, че заразата се предава лесно. Единственото мчясто, където си без маска и си в контакт с хора, това са отново заведенията, фитнес залите.

"Лично аз се разболях и се наложи да се пренасочват колеги, излязох от строя за дълго време. Трудно се работи. Трудно е да кажеш, че си загубил близки - искаме това да спре и да има легла за всички пациенти. Това беше най-големият ми кошмар в 25-годишната ми практика - да пренасочвам пациент от една болница в друга. Ние сме на предела на силите си и няма кой. Ако вървим с тези темпове - за 3 месеца 50 000 ваксинирани, не виждам кога ще стигнем нивото от 4 млн., които ще спрат ситуацията", обясни тя за Bulgaria ON AIR.

Лекарката припомни, че не редно болен човек да се ваксинира. Подчерта, че след няколко месеца ще се ваксинира, след спадане на антителата в организма ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
До 199 преди 3 години
До Анонимен Ела ми вземи ваксината
182
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията и училищата са номер 1 люпилня за Ковид. За Бойко обаче изборите са къде по-важни от това, колко българи ненужно ще си отидат заради безумното му отваряне. С това си поведение Бойко доказва, че е себичен, студенокръвен и двуличен егоист
181
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми форумци, не подценявайте ситуацията! Ковидът не е измислица и е много тежко, ако хванеш ковид пневмония. Слушайте препоръките на лекарите, защото колкото и да ги нападате, те са тези, които помагат. Развъдниците на болестта са училищата и детските заведения. Пазете се! Честит празник на всички дами!
180
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 196 Щеше да е хубаво , всичко да е измислица , ама не е Но винаги със се чудил на хора , които ореваха орталъка ,че му били затворени заведенията
179
10
 
9
 
! Отговори
Късам с ГЕРБ преди 3 години
Бойко е крeтeн, който си мисли, че заради отеорените бардаци ще спечели изборите. Уви, май ще се окаже прав, електората е много, много прo3!
178
14
 
4
 
! Отговори
До 195 преди 3 години
До интересна работа Пътво епидемия НЯМА и второ, ако баба ми беше чичо, щеше да ми е вуйчо
177
6
 
13
 
! Отговори
интересна работа преди 3 години
До Ядосан гражданин 190 Aко не можеш без ядене и пиене по заведения , какво ще правиш , ако има по-голям катаклизъм от тази епидемия
176
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките и ограниченията са за хората, които ще бъдат ваксинирани
175
0
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До Д-р ХаусПоведението на лекар в спешно отделение изцяло зависи от знанията и уменията на лекаря,неговата специалност и професионалния му опит!!!Млад лекар при бъбречна криза,например ще реши че му трябва уролог но аз ще извикам само след щателни изследвания и необходимост от спешна хоспитализация!!!Всеки лекар отговаря за себе си,за своите знания и умения както и професионализъм.Така че не слагай всички лекари в спешните отделения под един знаменател!!!Просто защото това е медицина!!!
174
8
 
11
 
! Отговори
Персонал преди 3 години
Тя ли ще ни плаща заплатите ?
173
20
 
16
 
! Отговори
Ядосан гражданин преди 3 години
Никакво затваряне! Оставете ни да живеем нормално! Баста!
172
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 186Явно си слушал само началото на интервюто. Разумното и само първата част от изказването й, което е сборна теза от разумни неща, които е чула от други. После хвърля вината върху заведенията, а твърди, че училищата трябва да останат отворени, което за внимателния наблюдател вече е прекалено далеч от разумното!
171
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ги затворят- та те сега ги отвориха. Така ще караме вече- ваксиниарйте се колкото може по-бързо и така...
170
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена говори разумно,но няма кой да я чуе.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит 8 март на всички жени! Те са извор на любов!
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БОГ И ЛЮБОВТА няма болести и вируси! Който живее с положителна енергия хубави мисли в Бога е здрав всякога!
167
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО фармацията и лекарите са матрица - /из книгата ракът извън матрицата да оцелееш/.Не на ковид измамата. Вируси винаги е имало и ще има.Най големият вирус е невежеството на хората и това че са спряли да се развиват духовно!Свобода!
166
5
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не спешните медици, а която взима пари, за да се изказва от името на спешните медици.
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои сте вие, че да произвеждате лекари? То бива самоувереност, но вашето преминава всички граници. И не плащате ничии заплати. --------А кой според тебе плаща заплатите на лекарите?
164
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А твоето дете защо нищо не е научило от ДО? Другите деца как научават? Който иска учи, който не иска 24/7 да му стоиш до него пак нищо няма да научи. ------Ско беше така, никъде по света нямаше да има класове с ученици.