Проф. Балтов: При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи

Как ще продължи масовата имунизация у нас?
9 апр 2021 09:15, Ния Христова
149
Проф. Балтов: При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи
Снимка: БГНЕС
"Хората, които са били ваксинирани с АстраЗенека, не бива да се притесняват. ЕМА говори за изключително малък риск. 100 души от над 25 милиона са получили тези странични ефекти, които все още не са доказани". Това каза в ефира на Нова тв директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.
 
Той допълни, че след 15 април трябва да започнат да се поставят и първите втори дози от препарата и обясни, че отклоненията от ваксината се появявали само в първите 2 седмици след ваксинация.
 
"Производителите на Jansen също започнаха да правят изследвания на своя препарат. Всичко това има и друг момент. Ваксината на АстраЗенека е изключително евтина. В Европа тя трябва да бъде продавана на много ниска цена. Извън Европа стойността й е 7-8 пъти по-висока", добави проф. Балтов.
Още по темата
"Предупреждаваме всички да ни потърсят, ако имат странични реакции след имунизацията. При направени повече от 230 хиляди дози в България нямаме случаи, които да показват подобни проблеми", каза още той.
 
Специалистът добави, че много големи доставки на ваксини се очакват да пристигнат в страната ни и масовата имунизация зависи само от самите нас и личните лекари.
 
"Надяваме се, че в следващите две седмици натискът върху лечебните заведения ще падне. Очакваме и смъртността да се понижи. Смятам, че много учениците са изкарали вируса без симптоми. Имаме и нарастващ брой ваксинирани. Това значително ще ограничи заразата”, каза още проф. Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
112 преди 3 години
Долен лъжец
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търся да закупя снайпер със заглушител!
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя и всички от ден ли е нощ ли е там кво е - да не се учудвате един по един, когато последвате съдбата на търгаша с автокъщата? Нямааа, спокойно, всичко е под контрол.
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от какво бре, балтов са тежките случаи и такава смъртност? От какво?Днес тоя същия вика - Ама няма да гледате броя на умрелите на броя население. А на броя заразени. Още масло налива в огъня. В ада да гори дано, *** д0лен. Кат си толкова за ваксинация, що не се ваксинира ве, балтон? А ваксинирайсе да те видим. Не щеш, нали. Що ве, ваксинирай се, що ни караш нас да се ваксинираме? Ми няа се ваксинирам а да видим ко ша стане.
115
0
 
1
 
! Отговори
555 преди 3 години
До АнонименПросто баце отмъщава на мама Мейдел ащото не му е платила
114
0
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
как лъжете и как лапате парички от тия кирливи ваксини не е истина !!!
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 230 хил ваксинирани са оборени официално 3 случая на починали след ваксинация, за които все се оказва, че имали предишни заболявания, но джипито не знаело, пък те не казвали и тъй нататък. Бития е бит с една дума. А колко са неофициалните смъртни случаи също не се знае, щото нали, да не всява паника партията. Чернобил втора серия стана с тези ваксини, пълна и умишлена дезинформация от най-високо ниво политици
112
0
 
4
 
! Отговори
лицемер преди 3 години
Ти с какво се ваксинира бе Балтов, та даваш акъл? На ба,с че не с Астрата!!!
111
0
 
6
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Тежки случай немаИма само починали, но това явно не е тежко ...
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на този свят всичко се връща господа и другари-при чернобил пак всичко беше нормално,после се оказа обратно.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен117смазаха до степен да мутира в по съвършен вариант. те, и китай го "Смазаха"
108
1
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 101 "Кажете това на Мангъра, Чорбанов и другите радетели на масовото заразяване."Кажете това и на тези дето спряха плановите операции в болниците! Не ми е за тези психарки дето ще им напомпят бюста или джуките със закъснение, а за тия хорица с истинските проблеми! Щото от тия с истинските проблеми колко ли ще си заминат от тоя свят недочакали...!?
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочети още на: https://dnes.bg/izbori-2021/2021/04/09/zapadni-izdaniia-slavi-e-na-hod-igrata-na-krienica-svyrshi.486388Гласувах за триото за да влязат в НС , защото това бяха хората разбутали нещата с/у Гешев , Борисов . ДБ развяха Доган. Протестите нямаха партийна окраска , но размърдаха надеждите на хората. Сега обвиняватеизбирателите на ИТН , но забравяте , че тези които бяха на власт, докараха тези резултати.Дори и да има трудности са за предпочитане пред досегашното статукво , коет
106
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните с Астра Зенека вече смазаха вируса, у нас дребните и *** душички не е ясно от какво се плашат.
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е притеснително, че Балтов лъже. Притеснително е, че е директор на столичната болница за спешна помощ.
104
2
 
13
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Не че нещо, но умрелите ваксинирани ги водят починали от Ковид, не от ваксинацията. Това може и да е вярно, но щеше да е добре да се слагат в друга графа, за да се знае колко от починалите от Ковид са ваксинирани. В момента всички данни са напълно компроментирани и не може да им се вярва.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък се чудя колко може да се вярва на резултатите за антитела, които тестове се правят в лабораториите. Последните 2 седмици около мен е пълно с хора, които до момента са мислели, че са се опазили и в един момент се оказват с антитела (възрастни, а не деца). Това е изключително важна стъпка, преде боцкането в рамото. Днес.бг, ето ви тема за дълбаене, но моля за търсене на обективно мнение, а не от ТВ "звездите".
102
12
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 3 години
пълни глупости развихрени от медии и хорицата вярват.Израел е единствена в света в която ваксината чака човека и това е благодарение на правителството което иска да спаси народа си и икономиката си.Що се отнася за цената истинатае такава правителството сключи договор за ваксина срещу информация за даден човек въздеиствието на ваксината след първа и втора доза това пък отвори път на файзер да си подобрят ваксината това е истината малко са правитетелствата които направиха този хитър ход
101
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Служебно правителство от Радев и нови избори е решението. Всички тези ояли се *** на елитни болници трябва да бъдат изритани от лечебниците и предадени на прокурри. Този журналист Коритаров нали от Астрата хвърли топа защо мълчиш за него? А другите случаи на медици защо нищо и за тях не казваш? Здравето не може да е търговия господин *** докторе и това е право от конституцията да бъде безплатно за народа. Като не може да го направите си тръгвате и идват тези които знаят и могат .
100
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българина и от Марс да му докарат ваксина пак ще мрънка. Гласувайте за Слави у няма да сте болни .