Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука

ГЕРБ имат потенциал да са първи на 11 юли, смята Антоанета Христова
12 май 2021 17:30, Анисия Иванова
239
Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Президентът представи един различен профил от това, което сме свикнали да виждаме". Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова. Тя уточни, че тази промяна е настъпила със започването на процедурата по преговори за съставяне на служебно правителство, преди това е бил атакуващ с юмрук и това е асоциацията на неговото поведение.

По думите ѝ Румен Радев излъчва сигнали, които са позитивни, като човек, който е в предизборна кампания. Проф. Христова подчерта, че това е и обяснението ѝ за състава на служебния кабинет.

Още по темата

"Ако погледнем четворката министри - на правосъдието, на вътрешните работи, на финансите и служебния премиер, които ще организират изборите, ще разберем, че отговорните за изборния процес са БСП", подчерта тя пред БНР.

На въпрос дали властта е причината за съществуването на ГЕРБ, политическият психолог коментира:

"В момента ГЕРБ осъзнава, че не може да продължи по стария начин, по който е структурирана партията и лидерството в нея. ... Ако ГЕРБ иска да оцелее, трябва политиците в нея да започнат да работят като в партия с устойчиво присъствие, а не като лидерска партия. ... Националното съвещание на партията във вторник не показа знаци в тази посока".

Проф. Христова изказа теза, че ГЕРБ има "огромен потенциал" да са първа политическа партия на предсрочните избори на 11 юли, защото хората са изплашени от това, което се случи в 45 Народно събрание. Тя обаче уточни, че успехът на ГЕРБ ще зависи от предизборната кампания, която ще проведат.

"Потенциалът може да спихне, ако в кампанията не говори така, както трябва да се говори на избирателите".

Прогнозата ѝ за партиите на протеста е за най-добър резултат при "Демократична България", защото само представителите на това обединение не са влезли в "грозния тон на комуникация" в приключилия парламент. Тя допусна "Изправи се! Мутри вън!" да не влезе в следващото Народно събрание, докато патриотичните партии имат шанс за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
20
 
! Отговори
Dersu Uzala преди 2 години
До ВяраГледах вничателно видеото. Много тъжен хумор и много отнесени от вихъра българи. За съжаление, става ясно, че простотията в България е издигната в култ и развита в "наука".
109
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът супер ме кефи. Радев продължавай да бъркаш в здравенцето на Борисов.
108
15
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Големият провал и големиат скандал на Бойко борлисов е това което направи с Южен поток, похарчи четири милиарда народна пара за тръба , която транзитира руска газ за Сърбия, която настройва Македония срещу България!!!това е грандиозен провал и руските служби решиха да прикрият тозе скандал, като скалъпиха скандалите с шкафчето и подслушване със СРС , за да отвлекат вниманието на българските граждани!!!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
107
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
116 Зад фигуранта Радев, са червенитеорки, носени от газ...Сега, сериозно, всички социолози, дори червените определиха електората на ГЕРБ, като образованите на средна възраст, а на Слави, като младите берачи на ягоди и фаянсаджии, слушащи чалга, в чужбина За това правителство никой не е гласувал, след изборите, отива там, откъдето е дошло.
106
5
 
10
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Както и да го гледам, си е крадлив и гнусен пъпчив Кау.н отвсякъде. Откога Ка.ун е цензурирана дума, то бива ли..зане , ама чак толкова не бива. Тиква може но Ка***ун неможе...
105
4
 
3
 
! Отговори
До Василев преди 2 години
Щото като най-агресивното бубе дрънка с оръжия наоколо се надяваме да не бомбардира набаба ти къщата ...както на някои баби във Варна и Балчик през 1916 година ...отворих ли ти очите целувай ръка ... късогледо типче
104
1
 
4
 
! Отговори
Румен Нивеляшката преди 2 години
Крепостните *** трият постове като не им изнасят... плюхте си на професията и на призванието дзън дзън рубляшки ... кукли на верига. Трийте мили мача сега започва ...
103
2
 
6
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Както и да го гледам, си е крадлив и гнусен пъпчив *** отвсякъде.
102
8
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Бойко Борисов трябва да отговори , защо похарчи четири милиарда лева за да транспортира руска газ на Сърбия , и капацитета на тръбата никога няма да бъде запълнен, и с този акт евроатлантическа България заби смъртоносен меч в украинското сърце!!!Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
101
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези хора в това правителство, кой е гласувал за тях?Червените фуражни и чалгата, да се стягат, да освободят постовете, след изборите, вън.
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
120 "Посредствен", но само за комунистите от БСП/ДС, които влязоха във властта, през задния вход. Борисов има толкова успехи, колкото червените мутри и чалгаджии, за 30 години, немогат, да имат. Правителство на БСП/ДС, и Слави чалгаря.
99
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако все още има неразбрали, че герб(+ДПС) е синоним на корупция и деградация, никога няма да се оправим.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
116 Не, но е реваншизъм. Нямаше нужда, да облъчват хората с "прозрачност", "демократичност"...на това правителство, като е една голяма лъжа, фейк, който ще ометем на изборите.
97
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши управлението на един ПОСРЕДСТВЕН човек, сега вече има надежда.
96
3
 
7
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Така се прави като Сталин и Берия, има човек Кауна има проблем, няма човек Кауна ще има два пъти по голям проблем. По добре е да каже как така Кауна успя, да събере толкова много червени крадливи бoк .луци на едно място, че не станва ясно. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА КОМУ - ФАШИСТКА и ОСМАНО - МУТРИНСКА ВЛАСТ...
95
13
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Зад Румен Радев е по-интелигенттната част от българския народ, а зад Бойко са групите за рекет, държавната рекетьорска престъпна администрация и руските теостратегически интереси!!!Агент Чадли Морисън!ЦРУ!!!
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реваншизмът е в ход, верният син на столетницата Рашков, току що, уволни основния свидетел срещу съветника на Радев, Узунов, замесен в аферата с джиповете.------Е, какво като го е уволнил?Като е свидетел, това някакъв имунитет ли му дава?
93
3
 
15
 
! Отговори
ояден наглец преди 2 години
*** можел бил да кара самолет. Тя и мечката в цирка може да кара колело ама не я правят директор на цирка.
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
119 Нима, не знаех, че Радев бил командос, нали е уж, президент, обединител на нацията.Недопустимо е, действащ президент, да излезе пред президентството с вдигнат юмрук и да поведе щурм над парламента. Радев наруши няколко пъти конституцията и затова, заслужаваше импийчмънт.
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнещ.Ако ГЕРБ пак спечелят с 30% кои и какво ще е ти виновен/виновно.