Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука

ГЕРБ имат потенциал да са първи на 11 юли, смята Антоанета Христова
12 май 2021 17:30, Анисия Иванова
239
Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Президентът представи един различен профил от това, което сме свикнали да виждаме". Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова. Тя уточни, че тази промяна е настъпила със започването на процедурата по преговори за съставяне на служебно правителство, преди това е бил атакуващ с юмрук и това е асоциацията на неговото поведение.

По думите ѝ Румен Радев излъчва сигнали, които са позитивни, като човек, който е в предизборна кампания. Проф. Христова подчерта, че това е и обяснението ѝ за състава на служебния кабинет.

Още по темата

"Ако погледнем четворката министри - на правосъдието, на вътрешните работи, на финансите и служебния премиер, които ще организират изборите, ще разберем, че отговорните за изборния процес са БСП", подчерта тя пред БНР.

На въпрос дали властта е причината за съществуването на ГЕРБ, политическият психолог коментира:

"В момента ГЕРБ осъзнава, че не може да продължи по стария начин, по който е структурирана партията и лидерството в нея. ... Ако ГЕРБ иска да оцелее, трябва политиците в нея да започнат да работят като в партия с устойчиво присъствие, а не като лидерска партия. ... Националното съвещание на партията във вторник не показа знаци в тази посока".

Проф. Христова изказа теза, че ГЕРБ има "огромен потенциал" да са първа политическа партия на предсрочните избори на 11 юли, защото хората са изплашени от това, което се случи в 45 Народно събрание. Тя обаче уточни, че успехът на ГЕРБ ще зависи от предизборната кампания, която ще проведат.

"Потенциалът може да спихне, ако в кампанията не говори така, както трябва да се говори на избирателите".

Прогнозата ѝ за партиите на протеста е за най-добър резултат при "Демократична България", защото само представителите на това обединение не са влезли в "грозния тон на комуникация" в приключилия парламент. Тя допусна "Изправи се! Мутри вън!" да не влезе в следващото Народно събрание, докато патриотичните партии имат шанс за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
9
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Антоанета Христова е налапала на Бати Бойко дебелата пура и не пуска гювеч на акулата Диана Найденова и на шавролето Беновска и те малко да му посмучат пурата !!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
89
4
 
16
 
! Отговори
баш ДРУГАР преди 2 години
С 15 бона заплата , 2 бона пенсия , пълна държавна издръжка и охрана, бай Радев е мерило за обществена справедливост.
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя, червената пияница, докато не се насмуче с кръв, няма да пусне...властта. ще трябва да я теглим с кран, след изборите. Сега, тъкмо захапва...
87
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигнатият нагоре юмрук не е знак, нито символ за атака. Антоанета Христова язък, че има научна титла, щом повтаря глупостите на гербавата пропаганда. Юмрукът е символ на единство и солидарност, това означават свитите пръсти. Даже командосите така си дават снак за събиране в група.
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112 Чакай, да видим, какво ще каже суверенитет, ако червените оркине хакнат изборите.
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишока чалгар къде е, кога ще се покаже от дупката си?
84
2
 
16
 
! Отговори
Чалгария преди 2 години
Издирвания престъпник Божков и клепоухoто руско мюре Радев са главатарите на партизанското движение в България. Вие на какво друго се надявахте от платените паважни клoуни узурпирали властта? Докато не ви натресът нова Виденова зима няма да изтрезнеете!
83
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнещ.Ако това е президент здраве му кажи, но явно какъвто президента такъв и електората му. Не може президент да говори като най-големия лидер на опозицията.Силно се надявам да не вземе втори мандат.Бог да пази България!
82
2
 
19
 
! Отговори
патриот преди 2 години
от утре протести...БСП загубиха изборите .. какви са тези червени министри.
81
12
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до109"Приказката свърши"!-:) Жалко че не го осъзнаваш! Следя целият 1 во МУТРЕНСКИ след 1989 г"живот" на вожда ти!Па после скачането му през годините,от пост на пост в държавата та до днес!"Мутрата" ти,не е падал толкова ниско както до сега! И фактите работят срещу него!Служебният кабинет,ще уволни и разбие,СТРУКТУРИТЕ НА ГЕРБ във властта! И най после ще се проведат.Истински и демократични избори,повече от 12 г!От партията на мутрата,"печелила" ги с реално 20%ако имат и толкова!-:)СВЪРШИ СЕ! -:)
80
1
 
18
 
! Отговори
made in РадеФ преди 2 години
Шоуто на века. Държавата е Титаник, а потъването предстои. Топ риалити. Честито на пасажерите без спасителни лодки.
79
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реваншизмът е в ход, верният син на столетницата Рашков, току що, уволни основния свидетел срещу съветника на Радев, Узунов, замесен в аферата с джиповете.
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Придворните политолози вече започнаха, да"съшиват" новите дрехи на царя. Как така става новият профил, само за часове, може но само в приказките.Дали след изборите, няма да се окаже, че царят е гол.Вълкът козината си мени, но нравът, никога.
77
3
 
12
 
! Отговори
дежаву преди 2 години
До помнещ. А дали помниш какво се случи през 2013-2014? Само питам де.
76
6
 
15
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
До БСП. Ти пък как разбра, че това е на-добрият кабинет? Изчакай поне една седмица, преди да лижеш на радеф паламарката.
75
16
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
До редакторката на статията " Анисия"! Тази статия,е обида към президента ни! Днес след 4 г и 8 дни,"ерата Борисов" ПРИКЛЮЧИ! Но "статиите" в "журналистиката" ни ПРОДЪЛЖАВАТ! Цели се да се изкара едва ли не,че президента ни е "агресивен" човек! Статия типично в стил и говорене на Борисов ,както беше до сега!Радев беше предизвикван във времето от Борисов! И вдигна "юмрук" защото Борисов прекали влизайки чрез Гешев в президенството! И Юмрука му, наистина се стовари върху Борисов!Всичко предстои!
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги гледам. Всичките са с добра фасада. По съдържание ще разберем по късно.
73
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, радеф вече изглежда по-спокоен като го няма основният му дразнител. Само тази радост да не е за кратко.
72
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Някак си не видяхме,че си е скрил юмрука.Той така го е вдигнал,като танк пушката(нали е военен),и върви напред също като танк-никаква гъвкавост и компромисност.
71
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожението на България .... започна