Филм за приятелство между 9-годишен и гей мъж разбуни духовете

Режисьорът: Обвиненията са нелепи и фанатични
176
Филм за приятелство между 9-годишен и гей мъж разбуни духовете

Един македонски филм, който е част от програмата на Sofia Pride Film Fest, предизвика възмущение и обвинения за толериране на педофилия.

Филмът "Змия" на Андрей Волкашин ще бъде излъчен на 6 юни, но вече се "радва" на полярни мнения, не липсват и закани за "групово гледане на филма".

В сигнал до Dnes.bg наш читател твърди, че филмът "налага педофилия" и изпрати самият анонс на заглавието.

Ето как е представен в социалните мрежи:

"Горчиво-сладка история за необичайното приятелство между деветгодишния смелчага Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашено от предрасъдъците и омразата на родителите в едно малко македонско градче".

Читателят ни предостави снимков материал, от който е видно, че синопсиса на филма е променен.

И завършва с въпроса: Кой допуска излъчването на подобни филми?

Свързахме се организаторите на Sofia Pride Film Fest, които категорично отхвърлиха нападките.

Програмният директор на Дома на киното и артистичен директор на Sofia Pride Film Fest Христо Христозов е отговорен за селекцията на филмите от програмата.

Той предостави на редакцията възможност да види филма и заяви в отговор до нас, че "темата "педофилия" е удобна за тези, които са решили да използват нашето събитие за своя собствен евтин ПР".

Той ни предостави и мнението на режисьора и сценарист на филма Андрей Волкашин, което публикуваме без редакция:

"Подобни нелепи изказвания не заслужават да бъдат коментирани. Обвиненията към филма "Змия", че проповядва педофилия, базирани на краткия синопсис на филма, в който се споменава единствено и само ПРИЯТЕЛСТВО между гей-младеж и осемгодишно момче, са патетична политическа манипулация и са фанатични. Да спомена само, че филмът е показан на повече от тридесет фестивала по света до момента, от които някои специално за деца и младежи. Една от осемте награди за филма, и то за "НАЙ–ДОБЪР ФИЛМ", е именно от фестивала "Петит План" в Гърция, който е изцяло с тематичен фокус върху децата и младежите. Досега навсякаде филмът е приет като една сърдечна и човечна история, подходяща за гледане, както от възрастни, така и от деца. Сега, преди премиерата в България, за първи път се сблъскваме с такава реакция и то още преди филма да бъде видян. Преценете вие кой в цялата тази нелепа история е с порочни виждания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПЛАТЕНАТА ЛГБТ ОРГАНИЗАЦИЯ НЯМА ДА ПОЛУЧИ НИКАКВО СЪЧУВСТВИЕ ОТ МЕН , СЛЕД КАТО С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ СИ НАСРОЧИХА ГЕЙ ПАРАДА ЗА ДРУГАТА СЕДМИЦА ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ МОЖЕХА ДА ГО НАПРАВЯТ СЕДМИЦАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ! НАРОЧНО ТЪРСЯТ КОНФРОНТАЦИЯ , ЗАЩОТО ЯВНО ИМ СЕ ПЛАЩА ОТ ГЕРБ И ВМРО ДА СИ ПРАВЯТ РЕЙТИНГ
66
0
 
22
 
! Отговори
Uncle Paul преди 2 години
Нормализирането на педоф.илията започна преди поне година. Малко по малко и ще стане незаконно да забраняваш на 9 годишното си дете да излиза с 40 годишен чичко. Само гледайте и трайкайте.
65
1
 
15
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 години
"Мравин в пленетата гора" автор Великан Василева - Господиновците лебеди заедно ли живеят? - полюбопитства Мравин. - Казва се господата, а не господиновците. И да, живеят заедно, защото се обичат - каза мис Флай, погледна мис Бръмба и изпърха с крила. - И вие ли ли се обичате, защото живеете заедно? - Да, обичаме се и не искаме една без друга, затова сме една с друга, каза Бръмба и прегърна Бътърфлай с едното си крило. Книжката е подкрепена от Фондация "Сингъл Степ" и Асоциация "Родители".
64
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФИЛМА : МАРКЪС 2002 / Е ТОЧНО СЕКСУАЛНА ВРЪЗКА МЕЖДУ 9-ГОДИШЕН И СЪСЕДА МУ ! ТЪЙ, ЧЕ НЕ Е НЕЩО НОВО
63
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Абе важното е банани да има и да имаме ковид паспрорти да можеме да бегаме на запад да миеме улици да изкарваме евра да купуваме западна техника и да живеем добре като западняци, а не като руснаци.
62
1
 
13
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Аман от европейски и атлантически "ценности" !
61
0
 
21
 
! Отговори
Старшинката преди 2 години
Ах лелеее, този 20-годишният вместо да мете плаца до припадък, той с гейьовщини ще ми се занимава!
60
0
 
16
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ми то всички жендъри у БГ то са станали точно по тая схема, невинно приятелство...))
59
0
 
10
 
! Отговори
Владо Кузевски преди 2 години
Оууууу браво, чудесна тема има филмчето!
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болни Глави с болна психика гей педофил
57
0
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСЕ ПОВЕЧЕ СМЪКВАМЕ ВЪЗРАСТОВАТА ГРАНИЦА :D ПРЕЗ ТОЗИ ВЕК ЩЕ ИМАМЕ И ДЯДОТО НА ХАЙДИ И 5-ГОДИШНИЯ МУ ЛЮБОВНИК :D
56
0
 
27
 
! Отговори
GG преди 2 години
Не е редно ! Както не е редно 8 годишно момиче да бъде приятел с 20 годишен мъжага и вайс върса
55
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като е само приятелство защо трябва да се споменава, че мъжът е ГЕЙ??? Кой го интересува какво си пъха по дупките??? Аман от сатанисти и изззззззззззззроди!!!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименAko няма тъмнокожи актьори не им свети!
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против хората с различна сексуална ориентация. Имам колеги и даже приятели такива. Но. Това нещо не бих го пуснал да го гледа сина ми.
52
0
 
1
 
! Отговори
dsadsa преди 2 години
Ул Шипка 23, между другото е Ботевата къща-музей...
51
0
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Че се тепаме
50
1
 
22
 
! Отговори
zer преди 2 години
ми ако не искате такива нападки не пишете такива синопсиси, бре! Ако искате просто да се намъкват прогресивни думи като 'гей', 'лесбийка' и тн заедно с 'дете' в едно изречение трябва да сте поне малко предвидливи, че хора ще се объркат и ще бъдат в отбранителен режим срещу перверзии. Така че ваша си е вината, че ви нападат драги ми продуценте. Хората не са чак толкова тесноскроени за колкото ги мислите.
49
0
 
30
 
! Отговори
ха ха Хо преди 2 години
Скопяните с тази продукция се надяват да влязат в ЕС през задния вход.Албанците само това и чакат така са се натопорчили,че на скопяните ще им се види сладко-горчиво влизането.
48
2
 
17
 
! Отговори
Хайде в Афганистан преди 2 години
В онзи ад на земята са сбъднати почти всички мечти на малцинствата от агресивни психопати, които напират да унищожат западната цивилизация. Безогледен инцест (бракове и между първи братовчеди), безнаказани гаври на старци даже с 9-годишни момиченца, "приятелства" на зрели извратяги с момченца, които те карат да се обличат и държат като момиченца - направо дъгоцветен празник всеки ден. Афганистан много е напреднал в науката и културата благодарение на тази слободия, нали?