Вдигат социалната пенсия за старост със 7 лева

Увеличението ще засегне близо 60 000 души
1 юли 2021 07:10, Ния Христова
42
Вдигат социалната пенсия за старост със 7 лева
Снимка: БГНЕС
От 1 юли социалната пенсия за старост се увеличава от 141,63 лв. на 148,71 лева.
 
Увеличението ще повиши пенсиите на близо 60 000 души и добавките към пенсиите на почти 69 000 пенсионери.
 
Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост. 
 
Това включва пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите - за чужда помощ и за ветерани от войните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Грабеща държава преди 2 години
Някои парадират как си били внасяли осигуровки ,а др, НЕ-- добре .ама няма лична партида за да те проверим точно колко си внесъл какво си ползвал като здравна каса на държавна работа ли си бил или истински производител .Най --лесно се претендира от държавен служител най трудно особено в пандемия е да се самоосигуряваш . Може 90 г да са те осигурявали на 4-часа после да си отгледал три деца и на 60 г да си със 15-г стаж --това че си отгледал 3-*** българи не те ли прави по-голям платец от един ..
16
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
Браво, сега тези със социална пенсия ще могат да си накупят сума ти неща които са им липсвали преди увеличението. Например - ще могат да си позволят 700 гр. сирене или 5 млека повече от колкото до сега
15
2
 
1
 
! Отговори
това ни остави 1944г преди 2 години
До грабеща държава - под ръководството на БКП-ДС превратаджиите....
14
3
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Работих 40 години в БНБ и ми дадоха най-низката заплата и казаха МНОГО ЩЕ ВЗЕМЕШ!Колеги без никакъв трудов стаж и ценз получаваха двойно по-големи заплати от мене!Здравно осигуряван ми взеха 2,000 лв. за 50 минутна лазерна операция!Какво можеш да очакваш от банда комунисти? Това ли е светлото бъдеще!!!Всичко във страната е обсебено от комунистическите бандити с предрешените им избори!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При "крадеца" Боко по швейцарското правило пенсиите се вдигаха всяка година от 01.07лСлед ***-"актуализацията" пенсиите на милион и половина избиратели на ***-партийките остават същите дори намаляват, затова и службашите от "умното" кривителство изчакват до септември, когато вече ще са съвокупили с уж "редовното" кривителство и отговорността за мизериите му ще се размие напълно и мун...чо ще се измъкна ни лук ял, ни лук мирисал.
12
1
 
4
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
За "ветераните" от 1999 год. та до днес съм абсолютно против да получат и една стотинка повече!
11
2
 
5
 
! Отговори
грабеща държава преди 2 години
Дори да не си внасял осигуровки ,ако си работил като шофъор 40 г от постоянното сипване на горива ,амортизацията на превозното средство и покупките на какви ли не консумативи -- ще се окаже че косвено ти си дал на държавата мнооого повече пари от примерно един счетоводител или работник на машина -- та държавата благодарение на високото ДДС и огромните бюрократични врътки и система от косвени данъци въобще не се е минала ,че да дава пенсия макар и антисоциална от 70 евро !
10
4
 
5
 
! Отговори
Преял гербер преди 2 години
*** на нас кво ни е ? Нашите чекмеджета са пълни - оправяите се !
9
6
 
3
 
! Отговори
До9 преди 2 години
Що ве малко ли са ти седем лева на чингапук-*** който цял живот не е работил?
8
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето така правителството на Радев се "грижи" за пенсионерите - 7 лв. Благодарим ти фигуранте, а ти се тъпчи кат свимя с трюфели и вино
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социална пенсия е за тези, които нищо не са работили и допринесли за пенсионната с-***!По-важно е да се смени формулата и да получат достойна пенсия хората, които са работили по 40 год., за да я има тази система изобщо!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мистикът е прав, от доста години като идем да пием кафе или по една бира и на сметка от 30-40 кинта оставяме около 5 кинта бакшиш , а тези при цените които са в момента очакват хората да оцелеят с по 150-250лв на месец
5
2
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Бре забогатяха тия пенсионери,75 еврака на месец.
4
3
 
6
 
! Отговори
Пенционер преди 2 години
Ето това увеличение чаках аз. Най-после ще се случи.
3
17
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 2 === Генерал Борисов отдавна вече не управлява и не взема решения. Решенията ги взима генерал Фигурант, още известен като Зеленият Чорап под мъдрото ръководство на неговия господар - комарджията, барбутаджия от Магурата другаря Череп :)))
2
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шоково увеличение, с три и половина Евро. Всичко това е благодарение на мъдростта и далновидната политика на генерал Борисов наричан още способния, а сред народа известен като бойко суджука с кюлчета и евраци в шкафчинциту. Хвала на такива способни държавници раждащи се веднъж на всеки един милиард години.
1
3
 
20
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
Браво, цели 7 лв !!!*********