Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
13
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Сърдете се на бати ви Бока:)Граби и разпори Бълггария за 11г.,що народ ще избягааа,вай,хак ви е!
153
1
 
23
 
! Отговори
????? преди 2 години
А какво чакахте до сега???????
152
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките ви са безполезни, като самите вас. Проспахме повече от 10 години с тия шматки от ГЕРБ, БСП, ДПС, патриоти и тнт.То не бяха празни приказки за Белене, за 7 ми блок в АЕЦ Козлодуй, за енергийната ефективност и розови сънища за "Зелена сделка".
151
2
 
19
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Мерките ще бъдат:Взимане от едни,даване на други!Никой не го е грижа,късно си го казват и нищо няма да се промени към по-добро!От пролетта до сега къде баха,спаха ли?Важното е,че те са си добре-уредиха се тях и семействата им,нищо друго не се направи за народа!О не,не-направиха нещо за народа-докараха го до мизерия иглад!!!!!!
150
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бедни гладни и премръзнали тази зима всички гарантирано от Радев
149
1
 
3
 
! Отговори
Belgieca преди 2 години
Nqma spor,che sveta e vyv finansova,politicheska i dylboka kriza i dano da nqma voina.Tova e kapitalizmyt s pechatani pari dotuk se stiga.Tuk cenite syschto se vdignaxa 30 do 50%na vsichko no v BG se olivate prosto se olivate vdigate na mesta do 150% idiotska dyrjava ste i tova e.
148
0
 
18
 
! Отговори
Петко Кирилов преди 2 години
Абе нали уреди дечурлигата на блага работа... защо ти е сега да работиш за народа? хайде, ако е до дни - ще изчакаме все пак...
147
2
 
9
 
! Отговори
e преди 2 години
...т.е. до дни ще измислим такъв проблем, който да отклони вниманието на хората от високите цени на тока, храните, горивата и от служебната некадърност да се справят с епидемията и ваксинацията. НЕКАДЪРНИ СТЕ! ВМЕСТО ДА ВЪРШИТЕ РАБОТА ВСЕ ПРЕДИШНИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ. :(
146
0
 
4
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
До УууууНяма да се намери такъв.
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кука ми на пура.
144
0
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
И какви ще бъдат мерките? Шоково поскъпване на всичко.
143
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 години
ГЕРБ нали ги няма вече,сега какъв е проблема?!
142
4
 
19
 
! Отговори
Ууууу преди 2 години
"Мерките", които комунистите вземат са: празни приказки, обещания, лъжи и крадене. А управляващите "зелени чорапи" са точно това. Ако някой може да докаже, обратното, ще го изслушам.
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега мерки нямаше за 4 месеца ,всикки печелбари продава на колкото иска било горива или хляб ,и енергийната мафия потриват ръце ,ама то и в ЕС било така но разликата е че вземат огромни заплати и пенсии ,да не се оправдаме с ЕС
140
3
 
12
 
! Отговори
Ще, ще преди 2 години
Съвсем по Путински, иначе всичко е цветя и рози.Празноглав зелен чорап.
139
1
 
11
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Дни ще обявят мерките ,ама следващият кабинет!
138
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще слагаме след дъжд качулка - проблемите с цените на тока са от месеци тези сега се сетили да вземат мерки. Можеше да ограничат износа на ток или да направят така, че да се задействат и други не работещи мощности, да изкарат целия ток от държавните централи на пазара без дългосрочни договори, които пълнят джобовете на разни тарикт търговци. Сега ще мислим няколко месеца, а до тогава големите консуматори може да са спрели и като освободят работниците си тогава ще видите кризата...
137
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Куршум за министъра1здравомислещите българи няма да ви позволим да продължите така...да ни застрелвате...сайта длъжни сте да сезирате правоохранителните за заплаха живота на Здравният Министър на България..или сте съучастници!...това е недопустимо...минавате всякакви граници...Народа ни няма да ви го позволи...заплахи...разделения...насаждани от дпс-гроб мафията...мафията срещу България...добре дошли!!!капаните...грабежите...убийствата...минахте всякаква граница...България ще ви съди!!!
136
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ходих да снимам звук и светлина в търново вечерта. Гардове на НСО ме спряха и казаха че нямам право да пускам дрон в района, защото Стефан Янев бил в района! Честит ден на РАЗединението и благодарете на политици за това.
135
2
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Хилядо евро минимална работна заплата :)))