Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Сега само Марица-Изток може да ни спаси. Добре е и че язовирите са пълни. Силно държавническо решение ще бъде и да откажем да плащаме убийствените въглеродни данъци. Не сме длъжни да се докараме сами до просешка тояга и да мрем от студ, за да пълним гушите на подкупените от зелените талибани евробюрократи. Със сигурност ще ни последват и други. Нищо чудно да се стигнат и до енергийни бунтове в Европа - и такива изверги като тимерманс просто да бъдат ***.
133
8
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Иначе много неща могат да се направят, но повечето мерки са закъснели. Незабавен рестарт на строителството на АЕЦ Белене. Престъпникът и национален предател бойкоборисов на съд за държавна измяна, задето спря строителството... по заповед на трима американски сенатори. Същото и за кунева-пръмова, която подписа унищожаването на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй. Спиране на износът на евтиният ток от 5-6 блок. Гърците да се оправят сами, не сме им длъжни.
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В превод- мерките са втората лоша новина - вдигане на данъците.
131
15
 
4
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Някои драскотили по-долу явно не знаят какво става в Европа и колко скочиха там цените. В момента тук токът е безумно евтин, спрямо техния.
130
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента всички държавни фирми са с прераздута администрация, назначават се по двама души на едно място. Кирил Петков е увеличил броя на членовете на бордпвете от 3 на 6 души, от 6 на 12 души.Калинки на всяка капачка крадат като за последно.
129
2
 
18
 
! Отговори
много мръсно преди 2 години
Харвардските тарикати се изхлузиха от отговорност и оставиха Бандата на Румен да се черви пред народа. И това е само началото. Колкото и да помага Триджипко Бибитков на баджанака, ще се повтори ситуацията от 1996 когато мутрите нямаха какво повече да крадат и сдадоха властта на СДС да им оправя бакиите. Само че сега плана е Харвардските тарикати да дойдат като спасители.
128
0
 
16
 
! Отговори
Светулка преди 2 години
Да не забравяме, че съмнителната сделка с ЧЕЗ бе финализирана именно от това правителство. Хайде да не говорим глупости!
127
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТомаНямат общо двамата. Виденов е наивник, а Янев национален предател под прикритие, подвластен на САЩ.
126
3
 
8
 
! Отговори
астора преди 2 години
Платете тока на СТОМАНА ИНДЬРСТРИ а тя за блогодарност нямо да плаща даньци, ще дава на работниците си по 1000лв заплата, ще ги тьрмози и ськращава, ще точи язовир Студена ,ще замьрсява природата и ще акомулира за 20г. Три милярда печалба. Ама Янев платете и тока. А тя харчи по 120 мегавата на час- колкото ПРОИЗВЕЖДАХА бившите 3 и 4 блок на АЕЦ КОЗЛОДУЙ
125
4
 
8
 
! Отговори
За сведение преди 2 години
Янев е проводникът на интересите на САЩ в България.
124
3
 
13
 
! Отговори
Тома преди 2 години
Той и Жан Виденов ни насърчаваше по същия начин. Ама после видяхме какво стана.
123
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстуканСлужебното правителство е удобно за всички. То е "експертно" и не носи политическа отговорност. Прави се всичко в момента, което не може да се случи с нормално правителство.
122
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 145.. Акоуууу," Разпреденото вретено"! Провали се мутрата ти крадец Герберска др Борисов Бойкофиле!Рдев го обезкости съвсем законно! И чрез Служебното правителство,полаза на българина КИРЛИВИТЕ КРАДЛИВИ РИЗИ НА МУТРАТА ТИ! -:) За това е "лош" Радев нали? Щото мутрата потече у канали?-:))) Радев ЩЕ БЪДЕ ПАК ПРЕЗИДЕБТ ! За мутрата збам само,че вече е НИКОЙ!! Вретенце разплетно!!-:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
121
4
 
24
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Служебното правителство на Радев дето го хвалихте толкова много се провали тотално с цените.
120
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешните управници, уж поддръжници на средната класа, а ще ни редуцират здраво скромните спестявания и заплати. Нищо не можем да направим. Нямаме милиони, за които да се грижат счетоводни къщи, които да ни държат малките пари в офшорки в чужбина. Парите ни са тук, ще се обезценят, както и заплатите ни. Това е защото ни управляват полиглоти със зелени чорапи, на всичкото отгоре "почтени".
119
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сте прави. Човекът направи каквото можа - без конкурс уреди децата си в БЕХ и Булгаргаз.
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нищо не ставате шапкари! Едно учение на НАТО не направихте както трябва, а искате държава да управлявате! Не става само с уволнения и назначаване на "наши" хора!
117
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и служебното правителство спомогнаха за тази криза...сега ще я овладяват! Да не бяхте вдигали юмруци и от сутрин до вечер да сеете омраза!
116
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от служебното май не разбират, че въпросът с покачването на цените не е като въпроса "Кой пръдна в стоята", където всички присъстващи могат да се сочат един друг. Въпросът с цените винаги опира до управляващите, те са известни - Янев, Радев, Рашков, Стоилов и други подобни.
115
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харвардските мъзъци, големите капацитети, се изсулиха, като видяха накъде отива работата с тока, цените и всичко останало. Можеха да останат и да се борят с непослушните цени, но горките, идея си нямат как да го постигнат, оставиха Радев-Янев да се пържат самостоятелно и това е логично.