Без имот в столицата - жена от Русе се оказа длъжник на ТЕЦ- София

Осъдена е за 9 000 лева, запорираха сметките й
Обновена: 26 окт 2021 10:11 | 26 окт 2021 10:11, Камелия Цветанова
55
Без имот в столицата - жена от Русе се оказа длъжник на ТЕЦ- София
Снимка: Pixabay

Без да има имот в столицата, нито пък някога да е живяла в София, русенка се оказа длъжник на „Топлофикация София"

Частен съдебен изпълнител е наложил запор на банковата й сметка.

Преди две седмици Цанка Димитрова от Русе открила, че банковите й сметки са запорирани. Направила проверка и установила причината-дълг към „Топлофикация София". Жената твърди, че никога не имала имот в столицата.

„Аз никога не съм живяла там, никога не съм имала имот, кацала съм няколко пъти на летището”, споделя Цанка Димитрова пред Нова телевизия.

В първия момент новината за запора предизвикала смях у Цанка, защото й припомнила как през 2015 година отново е била осъдена от столичната топлофикация, без да е длъжник. Тогава за три хиляди лева. Преди шест години реагирала моментално, наела адвокат, подала сигнал в прокуратурата и успяла да докаже, че тя не е длъжник и до запор не се стигнало.

„Подадох жалба в Комисията за личните данни, подадох жалба в Районна прокуратура, които всъщност констатираха, че има нарушение спрямо моите лични данни, но всичко свърши до там”, каза тя.

Сега отново попаднала в същата ситуация, но този път от „Топлофикация” са я осъдили за сумата от девет хиляди лева. „Беше някакъв голям шок за мен, защото бяха на три нива сметки по 9 хиляди, първоначално си помислих, че е хакерска намеса”, разказва потърпевшата.

След като се разбрало, че е запор, станало ясно още, че до този момент съдебният изпълнител бил изтеглил две хиляди лева от сметката й. След писане на писма и до него, и до дружеството -  казусът бе разрешен…почти.

Цанка получила обаждане от съдебния изпълнител, че от “Топлофикация София" са оттеглили претенциите си към нея.

Свален бил запорът по сметките и се очаква възстановяване на сумата. Наред с добрата новина, дошла и лоша-съдебният изпълнител уведомил Цанка, че срещу нея имало и още едно дело, пак от столичното топлофикационно дружество.

От столичната топлофикация съобщиха, че са направили проверка. Установили  че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. В последствие грешката е мултиплицирана автоматично в следващи документи. И поднасят извинения. Русенката обаче не приема нито мотивите на дружеството, нито извинението. Не допуска и че е възможна грешка заради съвпадение на имена.

“Как да го приема това извинение. Каква е тази стара база данни? Какво означава това - че в някакъв предишен живот съм живяла на адрес в София ли?”, пита Цанка. И е категорична, че  ще заведе дело срещу топлофикационното дружество.

„Да си понесе наказанието и да си плати. Аз имам стрес първо, второ- пари изтеглени от моите сметки, аз не смея да оперирам с никакви банки в момента, защото не знам на „Топлофикация” ли, или пък на ВиК ли, или на някое енергийно дружество, няма да ми поиска пари”, казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: парноРусеТЕЦзапор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Докато България не се отърве от червената пас.м.ина,пладнешките грабежи от страна на всякакви институции ще продължава.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В топлофикация работят и добре се изхранват хора користни, хора алчни, и със съмнителен морал. Тази фирма се толерира от принципала - Столичното кметство. Населението обаче е същото. В голяма степен хора от цялата страна, които не са просперирали по родните си места и са дошли да се изхранват, и частично да паразитират в големия град. И двете страни здраво се надцакват.
43
2
 
11
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
След като държавата отказа да плати парното на софиянци, въпреки това Топлофикация София се опитва да накара хората от другите градове и села в България да им платят сметките?
42
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 2 години
На топлоизолация София и Господ е длъжник и срещу него има заведени дела. Тази партийна касичка има за цел финансиране на партията любима с безкористна подкрепа от КЕВР. Но никой не смее да пипне КЕВР.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45Когато си купуваш апартамент с ТЕЦ, ще го ползваш. Това е обща услуга за блока и всеки трябва да я ползва. Колкото повече се отказват, толко по- зле и за тях и за останалите ползващи. Тръбите минават ли през стените? Топлят ли ги ? Плащаш и за тях. Това че топлофикация са измамници, надписват сметки и т.н е така, но централното парно само по себе си е най- добрия начин за отопление. Влез във входа на блок с парно (дори без радиатори на стълбите) и такъв само на ток и усети разлик
40
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Когато вземат да гърмят по ЧСИ-та заради произвол и щети ,тогава ще се кротнат. Иначе народа,*** и страхлив и всеки му дере кожата.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Днес в БГпосрещат по марката на колата и изпращат по кесията'__________Че нали това искахте? Демокрация? Това да не ви е камани3м че да сте равни и да ви посрещат и изпращат еднакво? Забравете го това, тука е демократичен капитализъм: ако имаш пари всичко ти е наред, ако нямаш пари - кучета те яли. Нали за това скачахте по площадите през 90-те? Ето, получихте го.
38
0
 
11
 
! Отговори
гледай ти преди 2 години
Това за ОПГ Топлоизолация София ли? Че те са известна групировка от години.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те за това някои стигат да продадат имот с тец, щото отърване иначе няма и да го спреш, пак дължиш общи части.
36
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Коя таз Цанка не я познавам
35
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
едно нещо не работи в българия видя се че тази институция частен съдебенизпълнител не работи затова незабавно да се закрие парата се събира и клапанътще се отвори
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ОПГ с Топлофикация и ВиК и ЧСИ . Това не е грешка,съзнателно се прави за спасяване на истинският длъжник или когато не могат да вземат пари о него.При съвпадение на трите имена( а такива има много) се атакува някой без да се гледа ЕГН то. Ако човека реагира на време се разминава,ако не, му открадват парите.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото в случая е,*** освен Топлофикация и други дружества се учат от нея и започват масово да прилагат ГЕРБЕРСКИЯ ПОЧИН-има човек има сметка за плащане,без значение кой крив кой прав,щом е жив(даже и да не е)ще плаща.К какво значи тук ,някакъв си свободен гражданин.Няма такова нещо,като безплатна свобода.Нашата свобода струва пари,затова вместо данък,неплатена сметка,пък дали си длъжен или не,няма никакво значение. Държавата това сме ние.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топлофикация е единственото, което не е с добавено автоматично плащане в банкирането. Първо, защото въпреки дистанционните топломери, пак не могат да си сметнат правилно нещата и второ - защото вечно са объркали нещо. Затова за топлофикация (и по-конкретно за парно) - плащане след изравняването. Ако толкова бързат, да минат в 21-ви век и да пращат верни суми за плащане всеки месец.
31
0
 
15
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Само АК-47 ги оправя такива!
30
4
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А сигурно ли е, че става дума за ТЕЦ-София, а не за някой от другите три теца?
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да те накарат насила да плащаш за услуга,която нито си пожелал да ползваш,нито си ползвал.Но тука в БГ,ОПГ-тата не признават върховенството на Закона и действат,като чекисти.Няма невинен,всички са виновни,защото са свободни и са длъжни да плащат освен на Държавата и на престъпния синдикат,ОПГ - ГЕРБ и СИЕ.
28
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Радев, руския агент предател
27
1
 
24
 
! Отговори
крадификация преди 2 години
Топлофикация са най-големите *** в София. Коронния номер е лихва върху сметка, която си доказал че не си консумирал, но парите не ги връщат. Това е долна пасмина крадци.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27.За всички от ОПГ-ГЕРБ И СИЕ светът започва от"Ерата Борисов"и се надяват да свърши пак със тях,но през следващите хилядолетия,защото насищане нямат,нито на власт нито на пари.Бедни ми бедни българино,до кога тези престъпници облечени във еласт в тази люлка ще те люлеят.Докато те затрият съвсем ли.Избери ГЕРБ или yмpu,това е техния девиз за настоящите избори.