Ресторантьори: Спрете гаврата, чуваме само "следващата седмица ще решим"

94% от ресторантьорския бранш е на колене, твърдят от СЗБ И БАЗ
8 ное 2021 10:39, Ния Христова
347
Ресторантьори: Спрете гаврата, чуваме само "следващата седмица ще решим"
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията излязоха с остра позиция във връзка с противоепидемичните мерки и всички изисквания.
 
"Две седмици след въвеждането на "зеления сертификат" 94% от ресторантьорския бранш е поставен на колене. Условията по въвеждането му, нямащи нищо общо с това, което бе обещано от служебното правителство към бизнеса, вече принуди хиляди собственици в цялата страна да затворят своите обекти", казват от СЗБ и БАЗ, цитирани от Bulgaria ON AIR.
 
"Изправени пред дилемата - локдаун без обезщетения или безпрецедентно въвеждане на "зелен сертификат" при 20% ваксинирани, над две трети от представителите на бизнеса избраха в национално допитване по-малкото зло. Но само и единствено при определени от бизнеса условия", припомнят ресторантьорите.
Още по темата
 
Тези условия са:
 
1. Издаване на сертификати при положителен тест за антитела.
2. Безплатни тестове, а не тестове, които струват 10лв.
3. Въвеждане на зелени сертификати за всички търговски обекти, държавни и общински служители.
4. "Зелените сертификати" да важат само когато страната ни е в тъмночервена зона на заболяемост.
5. Разрешаване на проблемите с хора, на които заради придружаващи заболявания, не е препоръчително поставянето на ваксина.
 
СЗБ и БАЗ подчертават, че в издадената заповед нито една от по-горе изброените пет точки не присъства. "Спрете да се гаврите с нас и действайте", настояват ресторантьорите.
 
"Чуваме само "следващата седмица ще решим". И така до следващата седмица, когато отново чуваме същото. Ако и ние можехме да кажем по същия начин за всички разходи - ток, вода, наеми, заплати, осигуровки, такси, данъци, поддръжка и др. то може и да дочакаме "следващата седмица", но сега не можем!", казват още от СЗБ и БАЗ.
 
Затова настояваме за спешни действия от страна на държавата. Не ни интересуват вашите политически игри и популизъм. Не ни интересува колко ви е страх да вземете едно или друго решение, което знаете, че е правилно, но нямате интереси, лични интереси да го направите. Имате пет точки за изпълнение. Три от тях на томбола да изтеглите, ще спасите хиляди хора, заети в сектор туризъм. Очакваме действия, дами и господа, а не поредното тупане на топката. А дали ние имаме механизъм да ви противодействаме - да, отново можем да излезем на протест. Вероятно в по-различна форма, тъй като "разходките по центъра" изглежда не дават резултат, а във вашите очи те не са заплаха. Дали ще го направим сега - не, няма. Няма да организираме нито един протест седмица преди изборите, защото вие отново ще кажете, че е политически. А знаете ли как звучи това в ушите на собственик на фалиращо заведение? Знаете ли как звучи това в ушите на барман, сервитьор, готвач? Цинично, разбира се! Никога повече не си позволявайте да квалифицирате протести на бизнеса, протести с конкретни икономически искания, като политически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""Нямат клиенти със сертификати... Това е проблема.""" __________________________________ Не е там проблемът! Със сертификат от ваксиниране и от преболедуване: 2 172 928. Има също така сертификати на хора, които периодично се тестват. Данните са официалните от днес, от коронавирус точка бг.
212
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия да се жалват на Алибегов. Излезе, омаза всичко в кафяво и изчезна. Свърши поръчката да прокарат заленото "дърво", прибра хонорара, а глупендерите кръчмари и гостилничари нека фалират. Е па нека, искахте си сертификатче, на ви сертификатче. Какви 5 точки, какви 5 лева? Не искахте да сте с българите срещу сертификата и не сте.
211
0
 
11
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
сзб и баз изобщо не са загрижени за персонала, а само за собствени алчни ***, *** които клекнаха пред тази жалка зелена хартийка вместо да бойкотират..
210
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантьори!!! Спрете гаврата! Готвите ни храни с изтекъл срок на годност ("нищо му няма като мине през огъня"). Сипвате ни ментаци от разни гаражни пивоварни. Персонала ви бачка на минимална, но прибира 2К бакшиши (недекларирани). Защо повечето завършили ХТИ или ТУ и т.н. стават бармани и келнери... едва ли щото няма пари (демек далавери).
209
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гавра е, че има над 100 НПО-та и други русофилистични организации, спонсорирани от русия! Патриотизъм, сър, към Русия.
208
2
 
1
 
! Отговори
Дамаджана преди 2 години
Тия служебните ще ни затъркат окончателно. Озверели кучета.
207
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истина е, че политическите партии "яхват" народното недоволство и го използват за своите политически цели. На протестите срещу "зелените сертификати" ясно се виждаха "хоругвите" на партия "Атака". Въпреки че съм против "сертификатите", не подкрепям тези протести!И колкото ми е противна "ГЕРБ", два пъти по-противна ми е "Атака"! Но като сме oвче стадо е така - ще ни яздят партиите!
206
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали новия делта вариант дошъл в БГ, требва нова ваксинка да правят за седмица.....хахахахаха :))) После отново ще следва друг вариант и оп, отново нова аксинка.....:))) Наистина световното племе е затъпяло максимално, щом позволява такава гавра с тех, идиокрация сър :))))
205
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето на пълните локдауни отмина. Дойдеха нови времена на тотална дискриминация и диктатура. Основно се целят в средата класа младите хора и децата защото тая категория не протестира и се ваксинира а голямата цел е голямото зануляване което предстои а филантропите си го признават сам сами...
204
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко прайм сега?Няколко дни не съм хапвал нищо защото ресторантите са затворени.Как ми липсват претоплените вчерашни манджи ,евтини кебапчета с неизвестно съдържание,пържени в 3 годишно олио картофки и многократно замразявана,размразявана риба и шопска с имитация на сирене.
203
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквато държавата такиви и ресторантьорите - уж имали 200 хиляди персонал, пък не можаха и 200 да изкарат на протест, да бяха извадили поне 10% от персонала на улицата и зеления сертификат приключваше веднага. Вместо това мънкаха да се ваксинирали хората, че да имали работа и принуждаваха насила служителите си да си бият ваксина. Само, че чак сега на мутрафоните им присветна, че няма как да тръгват по къщите и да изнудват и клиентите си, щом е така да фалирват, може и без тях
202
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"... хиляди от персонала, които в момента са без заплати, заради малкото клиенти със сертификати" ----------------------------------------------------------------------------------- Тоест, над 2 000 000 със сертификати, възрастни, са ви малко клиенти в България? Май-май друга е причината за "малкото клиенти"!
201
0
 
10
 
! Отговори
мижи да те лАжем преди 2 години
"Покрай тях(ресторантьорите) страдат хотелиерите..." Ама вЕрно ли?!Как страда хотелиер с хотел на ол инклузив?Или хотелиер предлагащ само закуска или закуска и вечеря?
200
6
 
15
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Умела игра на фармамафията! Под претекст недоволни от сертификатите се настоява за задължителен сертификат навсякъде! Не се хващайте на този евтин трик! Пълен бойкот на самозабравилите се ресторантьори около Ричард Алибегов! Нула посетители за обектите, които държат на сертификат и QR код! Нула клиенти за големите вериги като Мосю Бриколаж, които принуждават служителите си да се ваксинират за да останат на работа! Бой по фашисти чрез пълен игнор за схемите им!
199
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зануляване и депопулация това е целта новия световен ред е това.
198
7
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Радефф само чака да спечели изборите и веднага ще напарви пълен локдаун. Той трябваше да взима адекватни и постепенни мерки по-рано, но не иска да губи гласове, затова оставя хората да *** по линейките докато не минат изборите. После ще се наложи да затвори всичко и всички, защото ще е закъснял и само пълен локдаун ще е възможното решение. Ще ни го представи като необходимост, защото през 2020г. Бойко Борисов не е свършил нещо...
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Били Спасителя: Не, няма да спрем гаврата. Вие трябва да сте затворени, защото за целите на пландемията хората трябва да се страхуват. А е доказано, че хората се страхуват най-много, когато са разделени. Ресторантите са места, където хората се събират. Затова не може да са отворени." -------------------------- Всъщност, може. Ваксини. Преболедували. Тестове. 3 начина да са напълно отворени! При пандемия/епидемия - така.
196
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто се въвежда нов световен ред дами и господа ресторантьори но по трудния начин чрез пандемия тестване ваксинация и сертификация. Не знаем защо но мерките не са нищо друго освен една дискриминация. Скоро процъфтяващия сега лекар ски бизнес също ще пострада понеже с нещо друго ще се замени докато НСР се възцари.
195
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Стига сте плюли по ресторантьорите. Всички сме свързани. Покрай тях страдат хотелиерите, доставчици, производители на храна, мебели, шофьори и всички свързани по звеното. Тука не говорим само за чака-рака и нощен живот. Ами ако искам да заведа семейството си да починем събота и неделя? Не можем, защото не сме от официалната статистика на преболедувалите.
194
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При великото зануляваме. Средната класа не е нужна.

Спонсорирани публикации