Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за парламента

В недоумение сме, че е тема за дискусия в Народното събрание, заяви той
Обновена: 10 дек 2021 09:00 | 10 дек 2021 08:58, Ния Христова
174
 
Собственици на заведения у нас настояват "зеления сертификат" да отпадне за консумация на открито, след като няма да се изисква и за работата на депутатите в Народното събрание.
 
"Възстановяването на икономиката в Европа върви през "зелените сертификати", но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези "зелени сертификати" и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.
 
Ресторантьорите ще настояват "зеления сертификат" да отпадне на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.
 
"Настоявахме същото и за държавната администрация, защото Министерството на здравеопазването ни налага ползването на "зелен сертификат", а в същото време служителите на МЗ могат да ходят наляво-надясно без", обясни председателят на БАЗ.
 
Той обясни още, че от туристическия и ресторантьорския бранш са планирали да поискат заедно отпадане на "зелените сертификати" за консумация на открито още преди случилото се в парламента.
 
"Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", каза Алибегов. 
 
Според него това въобще не е трябвало да се обсъжда от депутатите на фона на други кризи като здравна, икономическа, енергийна. 
 
"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме една един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле", посочи Алибегов.
 
"Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници", завърши той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
7
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 2 години
do 91 Сертификат не се изисква за дейностите от първа необходимост - хранителни магазини, аптеки, банки,.. вкл. парламента .________________________________________________________________________ Нека процента на ваксинация до началото нагодината да стане НАД 50% и в хранителните магазини ,банки НАВСЯКЪДЕ ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ! Истината е че догодина всички животни не християни ще бъдат набодени ако ли не се съгласят , глоба ,затвор ,смърт.Във време на извънредно положение пандемия властимащите могат да правят с плебса каквото си поискат , дори геноцид и холокост !
96
0
 
11
 
! Отговори
kris преди 2 години
Всички сме равни, ама не баш ....
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да. Те защо не си издават сертификати? Защото не са ваксинирани ли? А защо не са ваксинирани? Има нещо гнило в тая работа.
94
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобете сега депутатите и министъра , иначе премахнете досега направените глоби
93
6
 
0
 
! Отговори
До 108 преди 2 години
Можеш ли да ни споделиш поне една статистика, която доказва, че ваксинираните се разболяват повече от ковид? Благодаря.
92
0
 
9
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
пак ли тоя бе!? Иска да си довърши и останалите си колеги със все още незатворени заведения. Вместо да иска пълно отпадане независимо къде, той пелтечи да отпадне ако не ги показват в НС. Хубаво ще си ги показват и там, а на него какво ще му помогне това??? Хората пак няма да му идват в заведенията! Някой ако знае на кое заведение е собственик този индивид, нека да сподели, за да знаем и да не влиза никой повече там!
91
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще отпаднат сертификатите и на следващия ден този пак ще е по телевизиите, да иска нещо друго.
90
9
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Навсякъде по-света цените растът ,това не е само при нас..а това е последствие от печатенето на пари без покритие..а то някои си мислят,че само доходите ще растът.. .Съгласен с\м ,че трябва и народните представители в НС да имат зелен сертификат..но там видимо има своя кухня и има особеностти..навярно.А зел сертификат щом важи за народа ,то и за депутатите трябва да важи...Народа се размързелува и свикна да получава пари без да влага много усилия ,а сега и с тези помощи60/40 още повече мързел
89
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да отпадне зеленият сертификат. В случая повече вреди основно на бизнеса отколкото да помага.Виждаме, че ваксинираните повече се разболяват и принасят вируса, а и смъртността не се е променила много след въвеждането му. Тоест мерките взети до тук не дават резултат.
88
3
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тоя хич не ме кефи, обаче в случая е прав човека. Маймуните в НС за какви се мислят? До вчера се подмазваха на хората да ги изберат и като влязаха - не ни се бъркайте във важните държавни дела, ние сме от Ходжовите патки и законите не важат за нас!Ай сиктир!
87
2
 
9
 
! Отговори
Али Бегай преди 2 години
Ако не бяхте си поискали зеления фалшификат сами, сего бизнеса ви нямаше да е в колапс. Ама който квото си направи сам и Господ не може да му го направи!
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърдете се на Кацаров. Той се продаде. Сертификатът е наложен еднолично с негова заповед. Парламентът какво общо има?
85
6
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Ричи премиер
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България са троянския кон на ГЕРБ в правителството. Подкрепата им за зелените сертификати в парламента го потвърждава.
83
3
 
11
 
! Отговори
до 99 преди 2 години
Ами родителите като са медузи.. и друго ще поискат от децата им.. Те си решават.
82
3
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Когато си си природно фрост, то си е за цял живот... Кръчмарите са нагледното доказателство... Не им увряха 2 години главите, как и за какво да протестират!))
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато няма принципи в една държава, веднага се появяват такива като тоя.
80
1
 
3
 
! Отговори
образование преди 2 години
До Анонименто и без образование не може, ама ги искат на децата в училище.
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нито един ваксиниран политик в България нито един,вкарват им витамини и минерали при жалката изценеровка на ваксинация!!
78
0
 
15
 
! Отговори
И каква е ползата преди 2 години
от парламента? Един бюджет дето гласуват само, през останалото време само се карат и си скубят брадите.С две думи - от парламента полза никаква.