Петков назначи зам.-министри в транспорта и околната среда

Мария Ачкова сметя Петър Димитров в МОСВ
29
Петков назначи зам.-министри в транспорта и околната среда
Снимка: БГНЕС

Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени двама заместник-министри, съобщиха от правителствената информационна служба.

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Дилян Берковски.

Берковски е магистър по комуникационни технологии от Техническия университет в Мюнхен. Притежава повече от 17 години професионален стаж в индустрията на информационните и комуникационните технологии. Има богат опит в планирането, внедряването и експлоатацията на облачни телекомуникационни и мобилни мрежи, центрове за данни и оптична инфраструктура. През изминалите 4 години работи в Дъблин, Ирландия, като последно е бил ръководител на глобалния екип за изграждане и експлоатация на опорната оптична мрежа на Amazon Web Services.

Мария Ачкова е назначена на длъжността заместник-министър на околната среда и водите, като от същата длъжност е освободен Петър Димитров. Мария Ачкова е юрист по образование. В периода 2011 г. – 2015 г. е работила в Министерството на регионалното развитие, занимавайки се с управление на европейски проекти и програми и с контрол на обществени поръчки. След това в периода от 2015 г. до 2020 г. е заемала последователно длъжностите кмет на район „Средец“ и заместник-кмет на район „Средец“, Столична община.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Стига преди 2 години
Бе,колко човека назначи,ей за това ние пенсионерите не получаваме това което ни се полага.кум, кръстници, братовчед,брат, сестра, приятели, е това е българищината ни.няма да има управия в тая моя родина.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те новите ще предназначат цялата администрация , като зам. министри и с това си спазват обещанието. Никога не са обещавали , че зам. министрите ще са по малко.
23
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
С конкурс ли ги назначи :)))
22
1
 
13
 
! Отговори
тцтцтц преди 2 години
Алооо канадчето, абе нашто момче на тебе ти е време да си ходиш ти хора назначаваш. Как я мислиш тая работа а?Че ние не можем да насмогнем само заплатите да ви плащаме бе номенклатурчици долни.
21
1
 
5
 
! Отговори
mene преди 2 години
За какво го слагат този Берковски - от биографията му се вижда, че умее само да тегли кабели...
20
1
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
А щяха,да съкращават щата!Тотал щета...
19
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До възмутен. Глу.пав си в неистовата ти омраза към ГЕРБ. Ами просто преброй колко са сега министрите и зам.министрите и ги сравни с Борисовото правителство. Ако не можеш просто Киро ще ти помогне.
18
1
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Баси, тези новите за 10 месеца не са построили един метър път и не са сложили една тухла някъде. Само уволняват и назначават. Докога ще ги търпим?
17
1
 
12
 
! Отговори
Е стига преди 2 години
Стига с тез министри, зам. Министри и др. Такива. Нали пари няма за държавната администрация?!
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво направи гелосания-Кирчо,щеше да съкращава а всеки ден назначава заместник на заместика незнам колко заместника станаха.Той за друго не става,а да изпълнява поръчки на господаря си това е...
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи вече имаме 342 зам. министри
14
9
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
За Мария Ачкова мога да кажа само суперлативи.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама нали щяхме да съкращаваме администрацията,то нови министерства,то министри,айде ако са останали двама трима от родата слагай и тях и почвайте да работите,да ви видим,бюджет за два месеца го мъдрихте половин година!!!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дилянчо може и да е "завършил" но не чак толкова отдавна се е подигравал на Манолова, а сега отиде да работи с нейната партия. И те така те.
11
7
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен Ще работят тези дето вечно ги мързи. Ама свърши герберската хранилка.
10
2
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен Толкова сте гладни ,че няма места в ресторантите и кафенетата.Айде стига с трагедиите.
9
6
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Колко станаха? Тези назначения са на мястото на освободените.Не ти ли се движат мозъчните клетки?И С Петков не си бил в детската градина ,така ,че се дръж възпитано.
8
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 2 години
С Дилян се знаем отдавна, още отпреди Глобул. Не ми е особено симпатичен като човек, напорист сeляк си остана, но като специалист е много на ниво, спор няма.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа мре в глад студ и мизерия но за сеяндурите е по важно да са на държавна службичка с тлъста заплатка. Това ли е промяната бе Кирчо и Кокорчо по скоро направихте подмяна.
6
1
 
17
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Много назначения, много нещо. Работа, обаче никой не върши. Обещали 6% на пенсионерите, НО лятото. То лятото няма да имат тази необходимост , каквато сега. Промяната...