Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси

Ще бъде предоставен списък, защото това са важни теми, заяви премиерът
Обновена: 7 фев 2022 18:23 | 7 фев 2022 17:48, Веселина Йорданова
600
Петков пита Прокуратурата какво е направено по известни лица и казуси
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков отговори задочно на Прокуратурата, след като днес държавното обвинение обяви, че ще го призове на разпит за списък от лица, които твърди, че са в основата на престъпността у нас.

Още по темата
Петков каза, че ще се яви и постави публично въпроси към Прокуратурата, защото според него това са общоизвестни случаи от различни медийни публикации, но не е запознат по тях да има действия.

Сред въпросите, поставени от него, бяха какво е направено, за да се установи коя е Мата Хари, "след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки", какво е направено във връзка с лицата, обявени по закона "Магнитски" - Божков, Пеевски, Манолев, Илко Желязков, има ли директна връзка между заема в ББР и факта, че г-н Пеевски е бил акционер в "Булгартабак", какви стъпки са направени, за да се установи взет ли е правомерно заем от адвоката на г-н Гайтански, има ли действия по казуса "8-те джуджета", какви стъпки са направени по "Барселона гейт" и информацията от испанските власти, че има пране на пари.

"Има ли връзка между строителните компании на незаконните язовири и известния с прякора Таки, има ли връзка случая "Автомагистрали" и изнасянето на торби с пари и организацията ГЕРБ, както беше оповестено, защо "Булгаргаз" и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ", попита още Петков.

Премиерът уточни, че разговорът му с главния прокурор Иван Гешев е бил във връзка със спецпрокуратурата и спецсъда, като посочил, че те трябва да бъдат закрити. Попитал обаче "защо няма развитие по публично известна информация", но тогава не е давал списък.

"Ще направим списък от всички публикации с всички тези известни лица и ще бъде предоставен на Прокуратурата, за да е ясно, че това са важни теми за обществото, хубаво е тези публикации да не останат във въздуха, а да има съответна реакция в рамките на закона", каза Петков.

Той посочи, че те са независим орган и е тяхно решение дали ще предприемат действия.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи, че е получила призовка за разпит, в която пише да се яви във ВКП на 9 февруари в 15 часа. Призовка на премиера обаче няма да бъде връчена днес заради пресконференцията, която той даде за медиите, стана ясно от думите на Бориславова.

Кирил Петков обаче изрази недоумение, защо няма да получи призовката, а човекът, който я носи, получил обаждане да не я връчва днес.

Никой не трябва да се притеснява от публичния отзвук и от камерите, които ни снимат, коментира той и посочи, че "най-важният елемент е прозрачността, която всички трябва да следваме".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 452 "Мачкай Кире! С теб сме срещу мафията!" Като се има предвид, че Кире работи за ДС, коя точно е "мафията"? Тия, които пречат на ДС да ви скубе от името на руснаците?
393
0
 
4
 
! Отговори
Роко2 преди 2 години
Как да не запалиш една пура в офиса
392
1
 
12
 
! Отговори
Парадокси-прокси преди 2 години
ПП са партията дето най много е харчила за ПР за избори и сега като нещата тръгнаха зле пак наеха троловете от кампаният тоя път само да цъкат тука
391
8
 
20
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
В Барселона нищо за Бойко не намериха, кюлчета и пачки - активно мироприяте с участие на елитни агентки кантонерки с фалишв живот заложени тук там като спящи кледки още поколения назад.Бойко го спретнаха наказателно задето дръзна за пръв път в 1341 годишната история на България да изгони руски шпиони...
390
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ви крадат и лъжат. А простото глупаво невежо население вярва на тея ПП които са ново лице на БСП. НЯМА НИКАКВА ПРОМЯНА ИМА ПОДМЯНА. Да ви увеличат тока да ви даръжт ниски заплати мизерни да ви слагат маски за един обкновен вирус да ви ограничават да ви лъжат с пандамия защото така се нарежда от сатаните масони илуминати и всякакви дяволски създания. Никола Събев се явил с шапка за 1000 лв. А вие работите на месец за 500 лв. Държавата това сте вие.*** народ слаба държава.
389
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички шефове свързани с герб трябва да бъдат проверени, задължително и при факти за саботаж на новата власт -- уволнени. Незаменими няма. Или новата власт няма намерение за пълен мандат?
388
1
 
12
 
! Отговори
Аре дъва видим преди 2 години
Ами аре докарайте Хазарта (не рапера) от Дубай или оня дето източил уж КТБ то дето е в Сърбия.
387
9
 
13
 
! Отговори
Цветанка Ризова преди 2 години
-Жабата е за сваляне от ефир. И не само тя. Двугърбата камила и всички верни и мечтаещи за Бойко Тиквата.
386
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са писали медиите прокуратурата трябва да действа. Ако информацията е фалшива пак има полза хората ще разберат, коя е тази медия и може да й се търси отговорност. Блатото трябва да се пресуши, добре е постъпил премиерът.
385
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Кире! С теб сме срещу мафията!
384
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе глупости!Имат власт да променят всеки закон ако е нужно.Който иска ще свърши работа,който не иска ще вика,че окупирана системата от калинки.
383
9
 
11
 
! Отговори
Чака се преди 2 години
До Анонимен Защото съдебната ни система се е окупирала по Тиквенски. Гнездо от калинки.
382
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само пита и до кога?Едно време когато ГЕРБ взе властта и Цветанов беше вътрешен министър ги арестуваше всяка вечер по телевизора.Прокурорите му бяха като екшън герои,включително и Гешев за делото КТБ.Днес само питане и въпроси към прокуратурата.Ако има доказателства какво се чака?
381
12
 
11
 
! Отговори
Ейй гербаджиите, преди 2 години
пишете от безсилиие. Ами хайде върнете Тиквата ! Вие мозък имате ли ?
380
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ги намери тия мошеници бе, *** ?!
379
0
 
13
 
! Отговори
Пръднал във вана преди 2 години
Ленка гледа много влажно, да. Нещо не е на център момето. По-добре да я сменят с някоя дърта леля, докато се събери. Може Ива от ИТН. Или някоя леличка от ДБ.
378
2
 
21
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Я да се захване най-добре със своя казус, че все още се чудя защо изобщо му позволиха да стане премиер ! КОЙ, КОЙ го допусна това !!?!!!
377
2
 
9
 
! Отговори
ЯЯ, ето Мата Лена преди 2 години
Тая от снимката е матьо хари
376
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо Келепирчо, спри да говориш като последна инстанция. Може и все още да не си забелязал, но в България има институции и закони, време е да разбереш, че един път подигравка със законите, втори път - а на третия стомната може и да се счупи.
375
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Кире! С теб сме срещу мафията!