Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
26
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Този е пълно ку-ку. Даже не се усеща какви глупости говори и прави постоянно.
75
2
 
18
 
! Отговори
Храчки преди 2 години
Отворете още 2 блока в АЕЦ Козлодуй и ще имаме енергия колкото си исками.
74
1
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
тоз пак говори но нищо не каза
73
1
 
4
 
! Отговори
брокерка от пазара преди 2 години
Апартаментиии, купете си апартаментиии! Хайде, че не останаха! Бързайте, докато са ниски лихвитеее!
72
2
 
8
 
! Отговори
ДПС преди 2 години
Госин Петков, пазете се. ДПС са зад гърба ви на един к>р разстояние. Те действат предимно отзад - питайте госин Джипко Бибитко с разхлопаната .. джипка.
71
2
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
ХАмериканската газ, която ще ни се наложи да купуваме на баснословни цени, всъщност, се доставя от Русия.
70
6
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 2 години
весо, отивай в Русия, ти не си българин.
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся заради таз Русия не можем да Продължим Промяната. Ми сега. Тцъ, Тцъ, Тцъ.
68
2
 
18
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не е заради Русия,бе еврейче. Заради сънародниците ти евреи от САЩ и ЕС е. Досегашното благоприятно статукво не го промени Русия,а садистите,които налагат екстерминаторски фашистки санкции на руснаците. Как един в тоя ЕС не каза,че в Русия има дечица,които санкциите имат за цел да обрекат на безвремие и мизерия? Естествено,че ще има война. Трябва да има война,защото англосаксонците,швабите и израелтяните нямат елементарна човеколюбива етическа ценностна система. Без война ще продължим да мрем
67
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, не знам какви войни за газа ще водиш и с кого ще ги водиш, приготви се мамин сладък гълбе за цени от 2000 евро за кубик. Когато в джоба си нямаш пукнат лев, а за да живееш трябва да платиш 2000 евро всеки ден кво правим?Ха видим какво пишат учебниците в Харвард за казуса!
66
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, бе, Русия признала 2 територии за републики и това било нарушение на междунаротното право. Защо никоя медия не задава въпроса - не беше ли нарушено многократно международното право когато: Югославия се разцепи с помощта на запада няколко пъти, когато запада създаде първата пълномащабна война в Европа след ВСВ, когато запада нахлу и унищожи Ирак, Афганистан, Либия, Сирия...когато американски войски все още са окупуирали части на Сирия и отказват да напуснат? И още и още...
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро ,ако не си разбрал,задачата на Премиера и неговото правителство е да взима решения и да управлява за благоденствието на народа ако не си способен се махай , откакто си застанал само се оправдаваш ,оправдания всеки може да измисли!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерите на ЕС имат основна функция, да изкарват пари, а САЩ са техен доставчик и клиент, как да не ги целуват по д-то. Европа е брутален краен потребител и всички водещи страни са водещи заради своето потребление. Ние не потребяваме, или спокойно можем да сме си самодостатъчни.
63
0
 
27
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
Всички знаят ,че Харвард може да се завърши даже и платена форма ! Само да попитам какво стана нали америка щеше да кара газа с кораби и даже и по - евтин щеше да е ??? Русия само ще ни спре газта , и турбините на АЕЦА И НА ТЕЦА и сме го закъсали ама още по - яко !!!!
62
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
А бе ***, ти за тръбата дето захранва Сърбия и Унгария не се хващай, а си опичай акъла, защото с нея ще те тепаме.
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ценовите войни ще спрат като разкараме американците от територията вън от нато и ес
60
4
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Кириле ,уж си интелигентен човек бе. В ценови войни не влизаме заради Русия! В ценови войни влизаме заради санкциите които им налагаме! Вината си е лично наша .
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да предат националния суверенитет и водещи ресурси на чужди държави това е това правителство
58
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз съсипа реномето на Харвард.
57
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много глупав народ сме - винаги си плюеме по управниците. И народа все се чуди кой му е виновен.