Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
18
 
! Отговори
перко преди 2 години
Какъвто е Киро, такъв е "пиар отборът" му. Изводите си правете сами!
15
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 2 години
Вярвал в целостта на Украйна. Ми то някой вярват че земята е плоска. Други че американците са ходили на луната. Трети че ваксините предпазват повече от прекарването на короновируса. Вярвания всякакви.
14
0
 
12
 
! Отговори
Кирчо, преди 2 години
Кат нещеш мира, получаваш секира...
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сметките за ток се увиличиха с 30 процента от септември до сега да не говорим за горивото.Следващата зима минимум още толкова ще се вдигнат а заплатите не са мръднали
12
0
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
МАХАЙ СЕ ***..О ОСТАВКА МАХАЙ СЕ
11
7
 
21
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Киро бе - тръбата за Сърбия и Унгария няма разклонение за България (да 'благодарим' на Бати Боко за това!). Ще крадем ли от техния газ?
10
2
 
27
 
! Отговори
До Кирчо преди 2 години
Като им налагахте санкции, беше добре. Какво очаквате да направят ? Всяко действие има противодействие. Нали Европа тръбеше наляво и надясно че вече не няма нужда от руските газ ток въглища и ядрено гориво. Щели да се оправят с вятърни перки и слънчеви огледала. А сега плащай свръхскъп демократичен ток от "Зелената сделка " ......
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ценовите войни няма да ги плащаш ти Петков. Ще ги плати измършавелият народ. А другата зима иде. Там вече и ваксините няма да помогнат.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще спре месирките Тренчева и Щърбева от Нова.Предлагат глупави предавания .Тренчева направи сензация за някви които живеят без ток в Родопите .Да без ток са ,обаче има ферма с животни а тя апартамент и търси.Оная Щърбева предлага лавандула и ризи на деца на десе родители които ги изочават в чужбина 3 броя а във фирмата гърчат роми да им работят.Ужас закривайте месирките
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маняк неземен! Сега е трудно хората да плащат тока и горивата. Къде спахте 1г и не довършихте интерконектора с Гърция за да купуваме газ от близкия изток? Що не внасяме от азерския газ през газовия хъб? Къде спите? Сега вместо да действа тръгнал да говори "ми да мое и да обеднеете още, ко да съ праи". Абе *** нещастен я си събирай парцалите и дим да те няма!
6
2
 
26
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
ценови войни,...казваш... ммм да, големите акули ще водят тези войни! Ти нямаш пари за тези войни, "щом нямаш пари, какво ще решиш ти ве?", Живков го каза много точно ехото от миналия век е актуално и сега, но просто киро от къде да ги знае тия работи
5
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мало.умниците които не могат да си платят тока (вкл. коментиращите такива) марш в русия!!!
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците и ЕС няма ли да ти дадът бе Петков.? Па и Бойко ти каза, че може да си взимаме от където си поискаме.! Ай сега да видим.
3
4
 
36
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Защо се опитва да дава мнение какво мислела България. Че те 90 процента са за Русия. Смях. Политиците ни пак са далеко от реалността
2
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка!
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивай пак обратно в Харвард да учиш геополитика и геоикономика и вземи тези от ЕС със себе си, САЩ и Китай ти благодарят както и на целия ЕС.