Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
26
 
! Отговори
Лъжец!!! преди 2 години
"Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария"Петков, стига си лъгал! Тръбата която захранва Сърбия, т.е. която е част от Турски поток НЕ доставя газ за България! Предшественика ти така и не договори доставка на газ по тази тръба и заради това го беше срам да застане до Путин и Вучич за да завъртят кранчето! Газ идва от Украйна, и спиране на газта е съвсем реална. А драстично увеличаване на цената е повече от сигурно! Така е когато имаме американски марионетки начело!!!
35
0
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Заради Русия ли ??Не заради американски и натофски плюнки дето саботираха умишлено сума ти Руски енергийни проекти и сега СП2 не заради болните имперски амбиции на ФАЩ за глобална доминация а заради Русия ,дооообре харвардски олигооо!
34
1
 
28
 
! Отговори
1212 преди 2 години
За Украйна всичко приключи, както и за НАТО. Имаме две нови републики и никой не може да направи нищо. Така че Кире, като те нарича един човек от фейса затваряй си човката да не ти спрат кранчето. Ха останем на тъмно и отиваш в Канада.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти може и да си аясен партньор на ЕС и НАТО, но Нинова, Радев и Янев са ясни партньори на Путин.
32
2
 
9
 
! Отговори
Стоев преди 2 години
Сега очаквам да се появи и Борисов и да обвини Петков за високите цени на газта.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следобед по БНТ2 ще дават Бай *** тръгва по Европа.Гледай го Петков.
30
1
 
19
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
НИЕ ЧАКАМЕ ВОИНАТА ТА ДА МОЖЕ РУСИЯ ОТНОВО ДА НИ ОСВДБОДИ
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще станете милионери! Ще си лепите парите по стените, вместо тапети!
28
0
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Тя тръбата си има много връзки със стария газопровод но не можа когато си искаш да точиш газ а само когато продавача ти разреши
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът Кириле е, че винаги сме солидарни и губим от тази солидарност. Докато при другите държави конфликтите са за бизнес, ресурси, пари и прочее и накрая така или иначе постигат интересите си, ние си оставаме със солидарността. Хората обаче солидарност не ядат и тя не ги топли. Когато цените на газта и тока изхвърчат в небето, на избирателите ти няма да им пука за твоята солидарност, а самият ти тогава ще разбереш истинската к цена.
26
2
 
26
 
! Отговори
веднага преди 2 години
Обратно в канада, не ти е мястото тук! Ценовите войни не са заради Русия, а заради такива продажни политици като ТЕБ
25
22
 
2
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Трябва да сме единни срещу руския империализъм. Сега не иде дума за руски газ а за единство и сила,за да запазим цивилизована Европа от руските варвари и агресори. За газта няма страшно,защото иде пролет,ще търсим диверсификация и ще равотим усилено върху ВЕИ сектора и санация на сградите.
24
25
 
3
 
! Отговори
Досетлив е преди 2 години
И децата вече разбраха, че всички злини идват от Русия.
23
3
 
25
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Барабар Кирчо с мъжете! Оставка! Веднага!
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ционисткото окупационно правителство!
21
1
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Тя тръбата си захранва Унгария и Сърбия ама нищо не пречи Путин да сложи катинара на българското кранче ..нали и да каже - до тука натовци!
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, не можеш да водиш никакви войни за газа! Без руски газ ще седим на тъмно и ще се греем на свещи! Не може да ни спаси ни втечнения американски газ нито азерския газ. Вчера Путин и Азербайджан подписаха договор за сътрудничество и взаимопомощ. Нали се сещаш за какво иде реч. Катарския емир в изявление го каза в пряк текст - ние не можем да компенсираме руския газ. Кире сядай си на г....за и не плямпай срещу Русия, че те чакат преговори с Газпром! Гледай и се учи от Орбан.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ,пандемията, сега войни,те са виновни ,че годината мина ,а нямаме още бюджет,май сте много неориентирани,винаги друг ви е виновен и докога ще ревете,кажете не можем и се махайте не се учете на чужд гръб!!!
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо още ли не си разбрал че болшинството от народа не иска нито ЕС нито Нато. Ако това не си го разбрал ще го разбереш в най скоро време ПО ТРУДНИЯТ НАЧИН.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това пък Русия му виновна. Изборът е един-Газ или студ. Щото на Европа въглищата и миришат, а газта идва от лошите. Нещо като ваксините-или се бодеш, или не влизаш в заведението.