Заков: Победители от войната в Украйна няма да има

Военният министър заяви, че България ще бъде защитена
Обновена: 6 мар 2022 22:10 | 6 мар 2022 22:09, Веселина Йорданова
151
Заков: Победители от войната в Украйна няма да има
Снимка: БГНЕС

Трябва да се вземат бързи решения, свързани със сигурността на България и НАТО, свързани с капацитета на ВВС да изпълнява функциите си. България трябва да продължи да изпълнява функциите си по отношение на въздушното пространство на НАТО. Това заяви пред bTV министърът на отбраната Драгомир Заков.

Решението е първо в наши ръце. Най-напред е на България, оттам нататък в случай на необходимост можем да търсим някакво съдействие от наши съюзници, посочи Заков.

Той каза, че няма информация, че страна членка на НАТО е готова към момента да предоставя самолети.

Няма взето решение за самолети за Украйна. Ако се вземе решение за муниции към Украйна, да, но това не е на дневен ред в момента. Украйна се нуждае от муниции и оръжия, за да защитава целостта си. Но дали България ще предостави, сме в процес на изясняване на такива възможности. Има изисквания по отношение на мунициите, на всичко. Трябва да се преценят исканията спрямо възможностите. Ако Украйна има необходимост в момента, най-вероятно бих го защитил това решение, но то е на Министерски съвет, подчерта Заков.

Плановете на НАТО са ясни, нека българските граждани да са сигурни, че България ще бъде защитена. В рамките на дни можем да получим помощ ако се наложи, посочи Заков. Путин не ни изненада, основният въпрос беше дали ще посмее да направи това, което направи, посочи той.

Войната в Украйна е братоубийствена. Видяхме, че Путин взе ирационалното решение в момента, в който дипломатическата опция беше на масата, добави Заков.

Какъвто и да е изходът от тази война, победители няма да има, категоричен е военният министър.

Нямаме притеснения за бомбоубежищата на наша територия, има липси, които да се запълват. Няма нужда да се ползват в момента, няма нужда да се купуват йодни таблетки и да се пият, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победител няма само при ядрена война ! Този това ли ни казва ?!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи трябва да почнем да си купуваме чаршафи, които да опъваме като платна на колите и да събираме дърва от борисовата за огрев. че след няколко месеца...
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя министър какво е завършил че разбира от военно дело и армия .Дали е служил .Вероятно е поредния парашутис който оправя армията която вече нямаме
94
2
 
8
 
! Отговори
ПЕНСИЯ преди 2 години
НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА РУСКО -ФАШИСТКАТА ПРОПАГАНДА --ПУТИН Е ВОЕННО ПРЕСТЪПНИК И ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН -АКО ОЦЕЛЕЕ !!!!!АААААААААА???
93
1
 
6
 
! Отговори
седящия бик преди 2 години
Тия наши жалки политици. едни улични кучета не могат да премахнат у нас толкова години. Тръгнали за Украйна и Русия да ми обсъждат.
92
2
 
5
 
! Отговори
te преди 2 години
дано тази административна секретарка, наложена от мустафа, не ни вкара във война
91
1
 
6
 
! Отговори
София преди 2 години
както Украйна в момента е защитена така и ни!!!!!
90
4
 
9
 
! Отговори
седящия бик преди 2 години
Победителят ще е Русия. Жалък натовски пудел.
89
9
 
5
 
! Отговори
До 133 преди 2 години
И да виждаш да е спрял газът. Цялата руска икономика се крепи на него. И нефтът никой им не ще. Тия позитански опорки не действат. Забрави путинска Русия е на колене.
88
9
 
2
 
! Отговори
До 125 преди 2 години
Виждаме как гази Украйна. С по 1000жертви на ден. И до никъде не е стигнал. Не е завоювал нито един голям град. Наква карикатура на армия . Ако това е газене то от какво да я е страх натовска държава,?
87
5
 
5
 
! Отговори
Путинкапут преди 2 години
Не руска пионке, вече има победител и той е Украйна.
86
5
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
как точно сме защитени? и кои точно съюзници ? нещо дали стъпвате по Земята господа избранници???!?!?
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го гледам този Мазен Дришен и ми се повръща, по противен ми е и от Киро Острото
84
7
 
10
 
! Отговори
5689 преди 2 години
Маз ньоч, кажи бената България колко ще загази не ми говори за победители
83
23
 
13
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
украйна УМРЕ ! Пълна подкрепа за господин Путин и БРАТСКА РУСИЯ !
82
12
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината е че не сме изобщо защитени Путин ще ни удари и прегази както е правил и цар Александър 2 "Освободителя" окупатор и Червената армия.И защото има много хеликоптери самолети танкове и БТР както и солдати - а защото ние неможем с 3000 солдатчета повечето дебелаци и няколко стотин червени барети да унищожим руските дори и да са 1:1 по бройка.А да не говорим че нито Русия нито Германия а дори и САЩ не трошат пари за самолетчета а за ракети и то много. Точно с такива Украйна се опълчи.
81
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е на стероиди. Освен наркотиците,
80
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали ще има победители, но губещият ще е само 1 - Путин и Русия. Пораженията са в световен мащаб, но Русия ще отнесе катастрофални последствия. И за съжаление, цената ще платят невинни хора. Щом Борис Джонсън каза, че светът трябва да се подготви за още по-мрачни времена...
79
4
 
8
 
! Отговори
Эвропейски Союз преди 2 години
както и Полове няма! отрицането на Действителността, обаче, не я Променя!!
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които не са украински граждани и славяни, да се махнат от Украйна и не тъпчат славянската земя! Спрете това безумство и убийства!