Над 200 души вече са евакуирани съвместно от МО и МВнР

Част от тях вече са настанени в хотели у нас
12
Над 200 души вече са евакуирани съвместно от МО и МВнР
Снимка: МО

До днес повече от 200 души са евакуирани в рамките на операцията за извозване на бежанци, започнала на 4 март, съвместно от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи. Това съобщиха от МО.

Още по темата
Само през вчерашния ден с три автобуса на Командването за логистична поддръжка в България са пристигнали 49, 47 и 41 души. Действията на военнослужещите с автобуси на командването продължават и днес с извършването на безплатни автобусни курсове до България от гранични пунктове Сирет, Исакча и Джудрджулещи.

Още от миналата седмица в бази на Министерството на отбраната са настанявани възрастни и деца, потърсили убежище в страната ни от военните действия. Късно снощи с правителствения самолет „Еърбъс А319“ с министъра на външните работи от столицата на Република Молдова Кишинев в София пристигнаха 66 евакуирани граждани на Украйна.

58 от тях веднага бяха настанени в хотел „Рибарица“. Към вчерашна дата в хотел „Флагман“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ бяха настанени 76 души от Украйна. В хотелската част към Военноморски клуб – Варна – 26 души, а в хотел „Шипка“ в София - 13 души. Част от тях са деца под 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството се скъса от работа
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 Понеже били с различна вяра, бит и култура, ама иначе на нас няма проблем като ни вкарват същите дето са различни по вяра, бит и култура.
8
2
 
13
 
! Отговори
До #7 преди 2 години
Водещият на едно от най-популярните тв формати в Америка The Daily show Тревор Ноа цитира думи на премиера: "Това не са бежанци, те са европейци. Тези хора са интелигентни, те са образовани хора." Също така и "Ал-Джазира обърна внимание на изказването на Кирчо. Обявиха го за расист и му препоръчват психологическа помощ. Всъщност Киро е расист и чуждопоклонник. На българите дава 300лв пенсия, на украинец 1200 помощи за месец.Настаняват ги в хотели като туристи, а народа мръзне заради икономии.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не са в Бусманци при афганите и сирииците ааа? Тогава пускайте афганите по хотели. Алоо законите са еднакви за всички, алоо прокуратуратаа, алоо миграциона полиция, къде да подам сигнал за избягали бежанции???
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяха предложили една празна къща на село на една украинка ооо не искала било обида за нея искала в Созопол и тия хора бягат от война
5
1
 
4
 
! Отговори
Бай Хикс преди 2 години
За какво спасяване се пише в тази статия? На първо място си спасиха четирбуквията. Двуличници и страхливци! Изоставиха сума ти народ! Горките хора! Да не изпадаш в беда, та тия да ти помагат. Сигурно има и качествени хора между тях, но за мен са нищо повече от типична българска администрация.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте това не е ли дискриминация сирийците в лагери а украинците в хотели по морето
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи българите ще ровят по кошовете а ще настаняват и хранят украинци в хотелите по морето защото другаде не искали било мизерно
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а българите няма кой да ги спаси. ние сме обречени
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 9 март 1985 г. в 21:31 ч. край гара Буново избухва взрив във вагона за майки с деца на бързия влак номер 236, пътуващ от Бургас за София. Жертвите са седем, сред които две деца на 12 и 13 години, докато тежко ранени са деветима. По случайност взривното устройтво се задейства на гарата, а не в близкия тунел.