Почина популярният адвокат Марин Марковски

Той беше едно от най-разпознаваемите имена в адвокатурата у нас
Обновена: 7 апр 2022 09:29 | 7 апр 2022 09:29, Елка Василева
132
Почина популярният адвокат Марин Марковски
Снимка: архив, БГНЕС

Почина адвокат Марин Марковски. Това са съобщили от Софийската адвокатска колегия за bTV.

През 1974 г. Марин Маковски завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и около година работи като съдия в Елин Пелин. От 1975 г. е адвокат.

Марин Марковски беше едно от най-популярните имена в адвокатурата в България. Чувството за хумор при пледоариите и цитирането на литературни класици пред медии бяха неговата запазена марка.

Две от емблематичните дела, с които остава в историята, са това за убийството на Андрей Луканов и на сестрите Белнейски.

По делото „Луканов” Марковски защитаваше обвиняемия като физически убиец Александър Русов, а по Белнейски – единствения подсъдим Лазар Колев.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Марин Марковски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Йоанна преди 2 години
Дявола: Пие уиски в пуши пури в АДА и гледа М.Марковски как се вари в казана и плаща за греховете си. Да гние в ВЕК и ВЕКОВ.
93
1
 
2
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Няма по мръсен и долен човек от този Адвокат М.Марковски !!! Защитавал до последно само престъпниците и мафията да гние и да плаща за греховете си !!!
92
1
 
4
 
! Отговори
Садо-мазо преди 2 години
Тоз ако му знам къде е гроба, ще си изкарам па..... та и ще пик...... еМ отгоре му.
91
0
 
3
 
! Отговори
До 101 преди 2 години
НЕ Богохулствам! А за този по-скоро едно НИЩО!
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
92 Не богохулствай! За мъртвите или добро, или нищо.
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светла му памет. Ерудирана и позитивна личност.
88
4
 
15
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Не може да се отрече,че адв.Марковски беше голям капацитет в областта на правото.Един от най-добрите юристи в страната!Друг е въпросът ,че моралните му принципи бяха много,много съмнителни!
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости
86
3
 
1
 
! Отговори
Комунистът Цанко преди 2 години
Цанковски също дал фирЪ. Неизвестен за съвремието, защото бил земеделски политик от БЗНС, но тайно съпричаствявал на БКП. ЦАНКО ЦАНКОВСКИ (1917 - 2022) СИ ОТИДЕ НА 104-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. РАЖДА СЕ НА 19 СЕПТЕМВРИ 1917 Г. В ПАТРИАРХАЛНОТО И ТРУДОЛЮБИВО СЕМЕЙСТВО НА ПЕТЪР И КАРАМФИЛА ЦАНКОВСКИ. ИЗБРАН ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ БЗНС ПРЕЗ 1946 Г. МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО В ПЕРИОДА 1962 - 1966. ПОГРЕБЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ НА 9 АПРИЛ В РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИТЕ СОФИЙСКИ ГРОБИЩА.
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление няма нито бог,нито сатана.Този си живял живота и без да му трепне окото помагаше да бъдат освободени злодеи срещу много голямо заплащане.Та това е няма нито рай,нито ад.Това което става е докато сте живи.В България има много лоши и много подкупни хора.Тук е рая за корумпираните хора.
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости и да го съди. Хората не искат и не трябва да злорадстват, понеже все пак е покойник, какъв ще е отговорът и присъдата на Бога за този човек - пак не знаем, въпреки че не заслужава да бъде в Рая, щом е оправдавал убийци, изнасилвачи, престъпници и сводници. Но и в Ада е много страшно. Пак ще кажа: Бог да прости и да съди по Своя справедлив Съд този човек. Бог да прости и сестрите Христина и Росица Белнейски! Днес вали дъжд. И е тъжно, въпреки че днес е Благовещение Богородично
83
2
 
11
 
! Отговори
Ей, преди 2 години
Ще повярвам,че има Господ,добра новина,много мъка причини на хората загубили по брутален начин близки и приятели.Да се пържи в ада!!
82
0
 
3
 
! Отговори
Този е един от преди 2 години
многото "примери" за това как да НЕ са и да НЕ бъдат нормални, почтени, морални и човечни хора, А как да СА и да бъдат *** и развалина в живота - това се внушава от всякъде, а най- вече от медиите
81
1
 
12
 
! Отговори
Това, че е умрял преди 2 години
на Празника Благовещение Богородично по стар стил 25 Март/ 7 Април или преди този Празник, по никакъв начин не означава, че е угодник на Бога. Тоя на външен вид е като мръ-сна cвиня, какво ли остава за живота му, делата му и грешната му душа. Тежко му и горко, положението му на онзи свят е различно и там подкупност няма.
80
1
 
7
 
! Отговори
Този на снимката преди 2 години
човек или е или е свинеподобно? Явно някои коментатори са прави - за този нищо, понеже няма нещо човешко във себе си, дори и на външен вид.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почиват в мир убитите сестри Белнейски! Пазарджик така или иначе е противен град - още в началото на града посетителите или преминаващите виждат затвор. В Пазарджик виждат също цuгa.нuя и мръсотия на всякъде, може би и престъпността да не е чужда там.
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е защитавал убиеца и изнасилвача на сестрите Белнейски - наркомана Лазар Колев. Да защитава убиец и изнасилвач и да живее спокойно, само заради това дано Бог да НЕ му прощава никога!
77
3
 
12
 
! Отговори
Sadiata преди 2 години
Аман най сетне една Добра новина дано следващия да е касета
76
6
 
12
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Една хубава новина днес. Време беше. Зарадва ме
75
2
 
22
 
! Отговори
Грездей преди 2 години
Е сега вече старшина Менков остава без конкуренция и ще поеме делата на цялата мутрагенска ***.