Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението

Премиерът с пост за годишнината от Априлското въстание
1 май 2022 09:05, Петя Славова
310
Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението
Снимка: БГНЕС

Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество. Това написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод отбелязването на годишнината от Априлското въстание.

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си. Затова днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух", посочва Петков.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

По-късно през деня премиерът ще участва в честванията на годишнината в град Копривщица. Там Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в откриването на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка", възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
2
 
! Отговори
кво стана бе Кире? преди 2 години
Кире, нали си много смел, защо бягаш от народната любов? Вчера избяга от журналистите през склада на ресторанта, а оттам през централата на ГЕРБ. Защо бе Кире, от какво и от кого се криеш? какво не можеш да кажеш? Или отговаряш само на въпроси, които предварително знаеш, че ще ти бъдат зададени. Само на кирчовци от БТВ ли имаш доверие? нали си министър-.председател на целия народ?
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе кире ти ни буташ към просяшка тояга.
220
0
 
3
 
! Отговори
Как го виждате? преди 2 години
За Родината, за Киро! Как си го представяте?
219
0
 
2
 
! Отговори
ФИЛОСИФИЯ НА ВОЙНАТА преди 2 години
Никога България няма да е богата държава докато Запада просперира . Винаги ще сме техните васали,техните слуги и ще живеем много по зле отколкото те . Всеки който им помага обрича България на вечен слугинаж. Световните блага не се дават дарум . За да станат твои трябва да ги отнемеш от този който ги владее в момента. Това ще стане само ако се обърнем срещу нашите господари .Да застанем плътно зад Русия и Китай и да отнемем от САЩ световното гоподство и благата които спечелиха от войни!
218
0
 
8
 
! Отговори
Напротив преди 2 години
Напротив,ти Киртаче ни дораздели. Поне сега по-долре знаем кой-кой е.
217
1
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА!
216
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вземай *** ленче и беш!
215
2
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Само голямото крадене може да обедини вашата коалиция,защото,когато една от управляващите партии гледа на изток към путин и макар и негласно защитава неговата война,а другите към единството в ЕС и НАТО,другото, нормалното обединение е почти немислимо.Президент(чето) радев също работи неоспоримо за разделението в цялото ни общество и само русоПилите го боготворят.Те са срамът на България.
214
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тоя още ли не е в болница да се лекува???
213
1
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
Оставка! Вън!
212
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тоя б0к.лук вече е постигнал тотално обединение - голямата част от народа масово се е обединила в псувните и проклятията по негов адрес!
211
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хората май взе да им писва от тази история, да вземат да си се разберат с преговори и да оставят всички на мира.
210
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още два дни и да се маха. На 4-ти гладуват за оръжия и си ходи в Канада.
209
2
 
18
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Този е зле,много е зле!Не е вече и за лечение1Точно ти ли и отново ще ни говориш за Априлското въстание!Просто Киро,тръгвай си до като можеш,но мини първо през бензиностанцията,да видиш , дали вече няма ракети?!
208
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин премиер, мисля, че може да обедините народа, ако той види, че защитавате национално отговорни позиции. Някак да го накарате да разбере, че това, което правите днес е за негово добро утре. Но това не личи от действията Ви до момента. Повтарянето на подадените към Вас от чужбина команди и представянето им като национална политика изобщо не помагат за това. Изводите оставам на Вас. И не вярвайте на Асен.
207
2
 
7
 
! Отговори
Киро умния преди 2 години
Нека заедно да не ядем и да не се къпем да покажем на Путин че сме силни чрез пестене ....... аз отивам в американското посолство да се наям .
206
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искаме повече вносно менте, искаме българско правителство, образовано тук. Имаме си достатъмно образовани хора, които говорят много по-добър английски и български езици, от Киро просто.
205
3
 
2
 
! Отговори
90 преди 2 години
Спокойно бе, Генерал Янев ще ни опрай ахаха
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Нали и дадоха диплома, че е овладяла българския езикл Голям смях. Трябваше и Киро да иде на курс по български, защото говори неправилно и на диалект.
203
1
 
6
 
! Отговори
Машинките преди 2 години
Не е от машинките. Преписаха им гласове от всичките партии и най-много от БСП.