Проданов: Нека почиваме на българското море, безопасно е

Българинът е един от най-добрите туристи в света, смята министърът
14 май 2022 22:25, Красимир Ангелов
220

"Нашето море е безопасно и е сигурно. Курортите ще бъдат подготвени. Призовавам всички да отидем и да почиваме на нашето море, и да останем в България. Българското правителство прави всички по силите си така, че да компенсираме бизнеса заради по-високите цени на тока и на газа", заяви министърът на туризма Христо Проданов в студиото на "Опорни хора".

Той увери, че в нашето море мини няма.

Още по темата
"Българинът е един от най-добрите туристи в света. Той обича да харчи пари. Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година. Това, което до голяма степен ще покрие тези загуби, ще са туристите от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Великобритания. Ние сме изключително конкурентоспособни, имаме комплекси, които са на световно ниво", добави Христо Проданов.

"Ние ще направим така, че нещата да се случват прозрачно. Знам всички плажове в какво състояние са, кои са фирмите концесионери. Тази година по време на летния сезон ще има строг контрол и всички, които не спазват закона, ще понасят санкции. Има плажове, които са на атрактивни места и които трябва да са на по-високи цени. Но има и такива, които са на 15-20 км от населеното място", подчерта министърът на туризъма в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан за искрите в коалицията, той отговори: "Не бих казал искри, а различно мнение по някои въпроси. Ако Радев има поне едно доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже. България изнася оръжие за над 50 държави в света. И ние договори с Русия и Украйна за износ на оръжие нямаме, категоричен бе министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
22
 
! Отговори
Юли преди 1 година
Напротив много е опасно. Пълно е с болестотворни бактерии, вируси и може би украйнски мини....
140
5
 
21
 
! Отговори
Ставай и са махай преди 1 година
Значи НАЙ-СПИНОЗНАТА нация и обект на биологични оръжия експерименти УКРИ заляха морето ни и локациите ни , но видиш ли било "БЕЗОПАСНО" !?<<!?<!?<!
139
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След промяната сме толкова богати, че можем да почиваме където си искаме :) за една година я загробиха и окрадаха тази държава! Четворната коалиция само лъже и краде!
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая година цените ще са Бомбастични, колко да е безопастно :)
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
mrasno more s zeleni ligavi vodorasli, meduzi, nailovi torbi i butilki, okovani piasachni plajove s chadari i shezlongi kapani za pari, jelezni kletki skladove, opikani baseini, muhlivi, vonlivi stai s muhlivi klimatici, mikroskopichni balkoni s gramadni mrasni shumni klimatici, stada ot vikasti hora, kakophonia ot silni muziki denem i nostem, kriasaci na glarusi i spasiteli. niama wc, niama dushove s sladka voda za izmivane na solenata voda, niama parkingi. merci, ne.
136
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз от мините в морето по малко се страхувам, отколкото от българските цени,обслужване и условия! Не! Благодаря!
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам колко е безопасно, но е мръсно и неприветливо. С позволяването на масовото застрояване държавата сама се докара до това положение.
134
1
 
20
 
! Отговори
Не! преди 1 година
в Български хотел не стъпвам. Няма да спонсорирам мутриme които унищожават българската природа.
133
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почивай ти с урките, да ти крещят "Слава Украину" на главата.
132
2
 
21
 
! Отговори
ПОЧИВАЙ В МИР, БЕ... преди 1 година
... НИЕ СМЕ ЗА ГЪРЦИЯ И. ТУРЦИЯ!
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, мечти, мечти.
130
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз и всички роднини сме в Гърция от 15 години, всяко лято и сме доволни, там сянката е без пари, а от водата миришеш на къпан, а от родното на канал.. Не мерси, чалгаропитеци
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във военна зона да се къпеш , наистина ти се вдига адреналина
128
21
 
2
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 1 година
Не сме преритали за бедни българи по наще хотели. Аз си посрещам доволно поляци и немци в Несебър. Българите не ги ща, то само ми заема места, листи менюто 5 пъти и накрая поръчва таратор и шишче за 15 лв. Успешен сезон на сички колеги и на есен пожелавам по една нова ес класа.
127
0
 
34
 
! Отговори
Иво Баев преди 1 година
Миналата година на Поморие, осъмнах с разбито с ТУХЛА предно стъкло, оказа се, че съм спрял на място, което било запазено с туба от минерална вода. Полицаите ми се изсмяха и казаха, да внимавам друг път къде спирам или да си търся платен паркинг. Е как да ида пак???
126
17
 
1
 
! Отговори
Сатира преди 1 година
Много хейт, много нещо се е насъбрало тука. Ами когато тръгвате на някъде, трябва да знаете какво искате, какво да очаквате, и къде отивате!!! За всеки има по нещо, стига да знаете какво търсите !
125
0
 
24
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Заповядайте на Слънчака и на Влас. Тук са момчетата на Митко очите, ще ги познаете по дебелите вратове, татусите и скъпите джипове. Те ше ви посрещат с чантички на врата. Ще ви искат пари за хавлии, шезлонзи, паркоместа, такса маса и такса спокойствие. Внимавайте да не ги ядоаате, че бият лошо. По черноморието няма закони. Митьо е шериф.
124
1
 
20
 
! Отговори
Топен преди 1 година
Никога няма да посетя повече българското Черно мореТам си като вещ използвате и те хвърлятНикакво уважение
123
0
 
19
 
! Отговори
Peter E. Bleiker преди 1 година
Почивка беше в голф курорт до Каварна, всичко прекрасно, но на плажа мутро услуги ,което развали всичко останало!
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като се замисля и не съжалявам даже

Спонсорирани публикации