Проданов: Нека почиваме на българското море, безопасно е

Българинът е един от най-добрите туристи в света, смята министърът
14 май 2022 22:25, Красимир Ангелов
220

"Нашето море е безопасно и е сигурно. Курортите ще бъдат подготвени. Призовавам всички да отидем и да почиваме на нашето море, и да останем в България. Българското правителство прави всички по силите си така, че да компенсираме бизнеса заради по-високите цени на тока и на газа", заяви министърът на туризма Христо Проданов в студиото на "Опорни хора".

Той увери, че в нашето море мини няма.

Още по темата
"Българинът е един от най-добрите туристи в света. Той обича да харчи пари. Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година. Това, което до голяма степен ще покрие тези загуби, ще са туристите от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Великобритания. Ние сме изключително конкурентоспособни, имаме комплекси, които са на световно ниво", добави Христо Проданов.

"Ние ще направим така, че нещата да се случват прозрачно. Знам всички плажове в какво състояние са, кои са фирмите концесионери. Тази година по време на летния сезон ще има строг контрол и всички, които не спазват закона, ще понасят санкции. Има плажове, които са на атрактивни места и които трябва да са на по-високи цени. Но има и такива, които са на 15-20 км от населеното място", подчерта министърът на туризъма в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан за искрите в коалицията, той отговори: "Не бих казал искри, а различно мнение по някои въпроси. Ако Радев има поне едно доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже. България изнася оръжие за над 50 държави в света. И ние договори с Русия и Украйна за износ на оръжие нямаме, категоричен бе министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма начин, съжалявам.
120
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две години почивах на нашето море. Повече няма, такава мизерия и не уважение към нас българите. Не мерси
119
0
 
21
 
! Отговори
1-н преди 1 година
хаха, вица на сезона. Да си съсипя отпуската и пропилея парите, това ми предлага този. ако има още мaзoхисти да ги дepaт...
118
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
За какво ни е чуждо море! Да си ходим на нашето, то си е бетон.
117
1
 
26
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Аз пък мислих, че тази година има пари да изпратят всички българи на почивка в 4 и 5 звездни хотели. Така ще подпомогнат и бизнеса и народа. Странно как за едни, които ни наричат обидно може, а за тези, които плащат 40% от заплатите си за данъци не може.Хора, започвам да намразвам украинците, защото това не се търпи. Вечно сме наведени, вечно някой ни опъва и аман от този ЕС и това НАТО.
116
3
 
24
 
! Отговори
аааа преди 1 година
не е безопасно. Там има укри.
115
0
 
28
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 1 година
Резервирах студио за 8 нощувки в Сарти - Ситония. Цената е 506 евро за края на юни. На 50 м. от плажа. Семейство с едно дете. Верно, можеше да резервирам в Приморско за същите пари и мутрите да ми слагат касетки и туби за да си пазят парко места и хавлии да резервират шезлонги. Бг морето е за ***. Това е положението
114
0
 
12
 
! Отговори
ГРОБАР преди 1 година
Да го ду .... Мутрите
113
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
"Започна настаняване на украинците по морето, те искат в хотели...."... ако не са заети от укрите !
112
0
 
16
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Всяко лято съм почивал на море,сега почивам по-рядко на море повече на планина. На гръцкото съм обикалял навсякъде. Там е по-чисто,по-подредено,но и по-скъпо(относително). Не обичам новобогаташите,които имат бизнеси по нашето море да ми се дуят и да ме гледат като ненужна вещ. Препоръчвам Турция, там съм имал най-учтиво отношение, чистофелници са и по-добре обслужват клиентите си.
111
0
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Почивка на планина в България ДА, но на море - Твърдо НЕ! Последно преди 17г. се излъгахме със съпругата ми. Мръсотия, силна миризма на канализация, пиянски крясъци, лоша скъпа храна, бетон, стъкло, татуирани келнерки, които ми говорят на "ти", и ме гледаха така, все едно съм им изял третото... И много много още неприятни спомени. Иначе в Родопите или Рила например, все още има места, където да си почине истински човек.
110
1
 
11
 
! Отговори
Нез знам вече преди 1 година
Ако в Кранево има 2000 украинци, къде ще са те лятото през деня - ми на плажа, всеки знае колко е плажът на Кранево - една шепа земя, нещо не ми се ходи. Иначе досега само на нашето сме ходили и с детето. Гръцкото море ни е солено - не скъпо, водата е солена и голям пущинак е нещо.
109
0
 
14
 
! Отговори
Док преди 1 година
А чисто логистично погледнато, на всеки жител от Южна България, живеещ на запад от линията Хасково-Ст. Загора му излиза по-близко да стигне до гръцкия бряг, отколкото до българския.
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като деца преди 1989 година почивахме по 2-3 пъти по 20 дни на българското море. Веднъж с родителите, веднъж на детски лагер от училище, а които спортувахме и на спортен лагер. После като започнахме работа по веднъж в годината - едната година единия родител взимаше карта за почивка, на другата година другия родител. Сега развалиха хубавото ни море и ходя в Испания.
107
1
 
22
 
! Отговори
Док преди 1 година
Не сравнявайте миналата година с тази. Миналата година нашето море се напълни, защото Ковид мерките бяха затегнати и на много хора не им се занимаваше с тестове и пр. дивотии. И жестоко съжалиха за това си решение. На по-голяма мръсотия от миналогодишната никога не бях почивал. Тази година, въпреки цената на горивото ще видим отново тежките задръствания по южната ни граница. Дори очаквам да са по-големи и от 2019г.
106
2
 
7
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Бико 136 Така е в нормалните държави Бико. На всекиго според възможностите , а не като едно време всички бедни , но не съвсем. Имаше и партийни изключения.
105
0
 
15
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
И е безплатно. Украинците казват че сме най богатата държава.
104
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От над 20 години почивката на българското море не е почивка, а мъчение.
103
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този министър поставя някакви върхове в рекламата - безопасно било да се почива на Бетономорието.
102
0
 
14
 
! Отговори
до 149 преди 1 година
Има такива дето пълнят багажниците от Лидл,казах ти,че не съм от тях.По хотели съм се отпочивал аз още навремето.Имаше Балкантурист,имаше един курорт Слънчев бряг се казваше,с два хотела в парка и един Кубан.Днес там е станало град,ужас някакъв.Имаше Несебър и в старата част имаше капанчета,пържеха прясна риба сега хваната,директно от рибарските лодки я сваляха.Изчезнаха тези благинки,застрои се много и спокойствието го няма вече.Затова вече почивам в Гърция,но с въдиците в багажника, не с Лидл.

Спонсорирани публикации