Проданов: Нека почиваме на българското море, безопасно е

Българинът е един от най-добрите туристи в света, смята министърът
14 май 2022 22:25, Красимир Ангелов
220

"Нашето море е безопасно и е сигурно. Курортите ще бъдат подготвени. Призовавам всички да отидем и да почиваме на нашето море, и да останем в България. Българското правителство прави всички по силите си така, че да компенсираме бизнеса заради по-високите цени на тока и на газа", заяви министърът на туризма Христо Проданов в студиото на "Опорни хора".

Той увери, че в нашето море мини няма.

Още по темата
"Българинът е един от най-добрите туристи в света. Той обича да харчи пари. Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година. Това, което до голяма степен ще покрие тези загуби, ще са туристите от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Великобритания. Ние сме изключително конкурентоспособни, имаме комплекси, които са на световно ниво", добави Христо Проданов.

"Ние ще направим така, че нещата да се случват прозрачно. Знам всички плажове в какво състояние са, кои са фирмите концесионери. Тази година по време на летния сезон ще има строг контрол и всички, които не спазват закона, ще понасят санкции. Има плажове, които са на атрактивни места и които трябва да са на по-високи цени. Но има и такива, които са на 15-20 км от населеното място", подчерта министърът на туризъма в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан за искрите в коалицията, той отговори: "Не бих казал искри, а различно мнение по някои въпроси. Ако Радев има поне едно доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже. България изнася оръжие за над 50 държави в света. И ние договори с Русия и Украйна за износ на оръжие нямаме, категоричен бе министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
9
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 1 година
Багажника с храна от Лидл го пълнят тия,които ходят по гръцките села. Не тия,които почиват в българските петзвездни хотели.А рибата си я лови колкото искаш. Не ме вълнува риболов по никакъв начин. Говорим за курорти,не за риболов.
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Презастроено, шумно, мръсно, каква почивка, какви пет лева?! От 2001 година почивам извън България, най-често в Испания и Италия и няма да направя грешката да отида на Мутроморието.
99
0
 
23
 
! Отговори
Някой преди 1 година
"Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година". Айде руските ще липсват. Добре. Ама украинските как така ще липсват? Още през март дойдоха, и сега немогат да ги изгонят от хотелите. 100 статии прочетох вече на тази тема само за 1 седмица.
98
1
 
12
 
! Отговори
до 143 преди 1 година
Почивай и в десет звездни жив и здрав да си.Слушай си чалгата,пълни си багжника с каквото искаш,аз не почивам така.Багажника го пълня с въдици и в Гърция търся села да,това е за мен почивката.Да избягам от София на спокойно място,където има спокойствие и хубава храна в ресторанта.Даже когато хвана риба ми я готвят без да мрънкат.Естествено питиета,салати,мезета си поръчвам доволно.Я хвани риба на нашето море и *** да ти я сготви някой ресторантьор.Ще те изгони с шутове!Гърците знаят как се прави
97
8
 
5
 
! Отговори
До 142 преди 1 година
Така е-аз почивам в петзвездни и четиризвездни хотели в България и всички почиващи в тях сме диви селяни ,а тия,които пълнят багажника на колата с храна от България и ходят по гръцките села, са потомствени аристократи. И чалга не слушат, а само класическа музика.
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да има хора ама какви са?То и това е важно когато почиваш,сред какви хора си.Претъпкано като е с диви мйекащи и се носи чалга от всякъде,е мерси!В Гърция има места сам си на плажа и то в пика на сезона.Каква почивка е иначе като бъка от народ?Естествено и там има места пълни с хора,но има къде да се иде,където не са много.По качество на храна и чисто море са в пъти по-добри гърците.А цените не са много по-високи.
95
6
 
2
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 1 година
Вместо на море, ще спортувате(на гладно). Едно коремно на лоста ми,50 лицеви опори за минута и сте здрави. Благодаря,че гласувахте втори път за мен.
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите никой не ходел на почивка на черноморието. Само дето миналата година навсякъде беше претъпкано.На плажа ходех още в 8 часа, за да хвана място на платената зона,щото чадърите бързо се заемаха.По заведенията беше пълно с народ. Аз на очите ли си да вярвам или на писаници във форум?
93
9
 
3
 
! Отговори
просто Киро преди 1 година
Като скочи дизела на 4-5 лв. ще стигнете до Гърция пеша.
92
0
 
13
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Не подпомагайте хотелиерите и ресторантьорите по морето, те ще увеличат цените въпреки помощите.
91
4
 
16
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Някои със заплати от 3-4хил.ще почивате. А 90% от народа едва изкарва месеца с ниски заплати и мизерни пенсии.
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако събера пари ще ида в Гърция на море,няма да ми излезе по-скъпо от нашето море.Обаче там не ми се мутреят разни батки.Има къде да се паркира безплатно.Храната е прясна и вкусна.Има спокойствие и гръцко безгрижие.Отпускам се и мързелът ми тържествува доволно.На нащо море само напрежение.Къде да паркираш,колко ще струва.Ако намериш безплатно се оказва,че някой сложил туби с вода за да не спираш там,все едно е негово,а не общинско и мислиш дали няма да се разделиш с някоя гума.Абе не се почива!
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черно море вече е превърнато в един застоял гьол, пълен с какви ли не отпадъци! Няма циркулация, няма течения, които да предизвикват естествени процеси на самопречистване. Четете в Гугъл.
88
0
 
13
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
Оди ти на морето дърт пръч. Морето не е това което беше едно време. Окепазихте плажовете - навсякъде мърсотия,дюни няма вече,брега застроен с *** хотели,ни храна като хората ни хигиена...
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти самият вярваш ли си?!
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво, ще помогне това на обикновенният българин, който едвам свързва двата края?
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще стане тая да ходя на кафявоморието?Еми няма да стане!Аз досега не ходех заради мутрите,липса на паркоместа,некачествена храна,лошо отношение от персонала,мръсно море пълно с фекални води и високи цени,та сега ли?Ами то в морето освен фекалии вече може и мина да гръмне като влезнеш с джет или лодка.Украинците са заели всички паркоместа и хотели.Заради високите цени на храните,очаквам най-евтините продукти и още по-намръщен персонал.Аз да почивам ли отивам или за да се тормозя там а?!!!!
84
3
 
25
 
! Отговори
:D само да ви кажа преди 1 година
Тая година ще е НАЙ-ОПАСНО на морето, може би от 77 години насам.
83
0
 
21
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 1 година
Много ше е безопасно, стига да не спорите за паркоместа с украинците.
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е наситено с укрита никакво море в Турция и Гърция ги няма така че там ще се ходи

Спонсорирани публикации