В Старозагорските бани: Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците

Най-добрият вариант е да си отидат по родните места, убеден е кметът
3 юни 2022 09:30, Анисия Иванова
696

Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси към хотели и почивни бази във вътрешността на страната. Те пътуват към Пампорово, Боровец и Старозагорски бани.

"От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на "Мини Марица-изток". Общо са 85 човека - 43 жени, останалите са деца. Базата разполага със 150 легла. Стаите са хубави, големи, с по две легла. Има голям ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има хубав басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки", каза кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че няма аптека в населеното място, но се работи за достъпа на бежанците до медицинска грижа. Те ще имат достъп с транспорт и до болницата в Стара Загора.

"Има санаториална детска градина със свободни места. Най-добрият вариант за тях е час по-скоро тази война да свърши и да си отидат по родните места. Там ще им е най-приятно и удобно. Следващата седмица ще се водят разговори, ако има някой желаещ да започне работа", каза още Станев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът сподели, че не е бил информиран за пристигането на украинските бежанци, но местните власти бързо са успели да създадат необходимата организация.

Ще бъде изготвен правилник за вътрешния ред, тъй като почивната станция е предвидена за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток", стана ясно още от думите на Станчо Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Настанете украинците около Пловдив, Пазарджик, Раковски, Перник, Радомирско, Великотърновско, дайте им нормални условия на живот и нормална работа - колко площ земи имат нужда от преработване.
516
27
 
6
 
! Отговори
Предоставете на преди 1 година
украинците НОРМАЛНИ условия за живот и ги назначете за работа! Костадинова за каква се мисли, тя във фургони и палатки ли е живяла, че да предлага такива СКОТСКИ условия на бежанци? Оня бо-*** Киро Брейка и той се "изказа" некомпетентно по въпроса - този комунист и бивш сводник е бил против настаняването на украинките в хотели. Когато са бягали българи от турците и са отивали към Руската империя, тамошното руско, украинско, молдовско население на палатки ли е настанило българите - бежанци?!
515
25
 
1
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Руски тpoлoве, яжте_лайна! Мажете на филия с връх, и яжте докато се задавите от злoбa!!! Путинопитеци_долни, да ви еба_майките paзхлопaни!!!
514
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам почивка на бани за сметка на държавата но никой не ми предлага кскто предлагат на украинците щото сигурно никой българин не реве по телевизията
513
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние си пишем тук но онез висшестоящите въобще не ги интересува те глдат да приберат едни пари и докато не излезем на улицата ще е така Затова се замислям за Възраждане инсче не ми харесватно само заради курортистите украинци ще гласувам за тях или друг националист не ми пука На сегашните пука ли им за българите -Не
512
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
управленците са ненормални чуждопоклонници,бежанците на своб.наем и да работят и учат български,така се стимулират да се интегрират,иначе развъждаме *** живеещи луксозно на гърба на бълг.или полски или германски,румънски данъкоплатец,минимални необх.жизнени условия и толкоз за да си заработват необходимото за живот.
511
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и други минерални бани в село Овча Могила в село Обединениние в град Полски Тръмбеш тсм нвма ли настанени или само в топ курортите ги настанявате Отпочинаха ли си защото аз не съм а ходя на работа Каква политика водят управляващите на унищожение на българите
510
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая министърка взе един път правилно решение и не знам защо я накараха да се извинява сигурно защото ги настаниха там още в началото украинците при положение че казаха лагерите са готови от 2019 за какво ги настаниха по хотели А да приберат едни пари политиците хотелите са техни
509
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърът на финансите : " За първия месец от бежанската криза от Украйна - март, са изразходвани малко над 15 млн. лева. *** Средствата са от националния бюджет *** "...... Т.Е. тези над 15 млн. лева са от нашите данъци и са за сметка на българските граждани!!! И **след това** са харчени пари от ЕС.
508
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз така ми се почива сма съм на работа. Работя не съм безработен клошар на когото не са му предоставяли тскива възможности въпреки че е българин Бежанците да са в лагерите на Елхово и Сарафово ако не им харесва да се преселят в Дания Люксембург Белгия или където искат Там хотелите ги чакат а аз си чакам почивката на българин осигурена ми от родината България Да ама Не за мен такава почивка няма
507
20
 
6
 
! Отговори
рибока преди 1 година
О,като бягали от война що имали претенции?Ами защото всеки човек като се поуспокои има претенции.За да искат,значи са имали това,което искат,т.е. и те са като нас.Само ония дето се къпят с крокодилите в реката и перат на нея с пясък искат по-малко и се радват,че от чешмата тече вода без крокодил наблизо да го хване за ***.
506
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рибокаЗдрасти рибок! Ако бягаш от война, ще имаш ли претенции? Ако имаш - що не си седиш на Д-то у вас си? Кой ти е длъжен ***?
505
15
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Тези тук дето ги "пращат" в Елхово видяха ли каква е обстановката във фургоните и в лагера като цяло и с вечерен час,да не казвам на какво ми прилича на снимката.
504
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рибокаАбе шаран. И язе сакам да лежа и да не праа ништу и да *** ранат и да живеа куту Зеленския! Ти оти си не седиш у гьоло!
503
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кво ще напълнят държавата те само цоцат докато им се даде като им казсха Елхово и Сарафоео взеха да се прибират към Украйна значи има къде да се приберат но като им дават безплатен хотел с ол инклузив и аз да съм и аз ще остана Така че крайно време е да им се изясни статута жежанци ли са или туристи щот ако са второто да ди плащат по цените както ние ди плащаме
502
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбираш ли те не били осведомени какво е Рибарица и Паничище и Пампорово и затова много се стресирали и сега като хи настанали пак в хотелите много благодарни Не идкам повече моите данъци да отиват за тях Мястото им е в Елхово и Сатафово и оная нямаше що да им се извинява ксто не им харесва да потеглят или към западна европа или да се връщст от там откъдето изпълзяха
501
23
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Ей,някои дори им завидяха.В чужда страна,без средства,с предвидени 15 лв за спане, храна и заплати на персонал от тях,сметки за ток от тях.Да се били връщали и къде да се върнат след като в цялата им страна падат ракети и няма сигурност никаква.Къде ще живеят там с тези разрушения и кой знае какво има още да става там и какъв мир ще има и за колко.Поне малко ще напълнят тази празна държава и дано да ни станат повече от тях граждани.
500
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Язеееееееее..викам.. Разправай кък е тама брато. Ако са та таковале - язе нема а одим. *** май са та таковале могу бе! Глей къф си станал серт! Сака че си *** сакаш!
499
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На палатките няма климатик нсли ги чухте бежанците нямало и детски площадки да се връщат в Украйна по мазетата там и климатик и детски площадки и аптека Бежанските лагери са за бежанци Базите за сананаториум и почивки са за българи които се осигуряват даже не са за всички българи а само за тези които се осигуряват на макс Тези украинци кскео са внесли в осигурителната система за предните6месеца такова е изискването че да са в тези бази Докога ще търпиме Българи да ни цоцат
498
3
 
3
 
! Отговори
Язеееееееее..викам.. преди 1 година
..да ойдеш у Турция или у Сирия...на масажи!