В Старозагорските бани: Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците

Най-добрият вариант е да си отидат по родните места, убеден е кметът
3 юни 2022 09:30, Анисия Иванова
696

Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси към хотели и почивни бази във вътрешността на страната. Те пътуват към Пампорово, Боровец и Старозагорски бани.

"От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на "Мини Марица-изток". Общо са 85 човека - 43 жени, останалите са деца. Базата разполага със 150 легла. Стаите са хубави, големи, с по две легла. Има голям ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има хубав басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки", каза кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че няма аптека в населеното място, но се работи за достъпа на бежанците до медицинска грижа. Те ще имат достъп с транспорт и до болницата в Стара Загора.

"Има санаториална детска градина със свободни места. Най-добрият вариант за тях е час по-скоро тази война да свърши и да си отидат по родните места. Там ще им е най-приятно и удобно. Следващата седмица ще се водят разговори, ако има някой желаещ да започне работа", каза още Станев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът сподели, че не е бил информиран за пристигането на украинските бежанци, но местните власти бързо са успели да създадат необходимата организация.

Ще бъде изготвен правилник за вътрешния ред, тъй като почивната станция е предвидена за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток", стана ясно още от думите на Станчо Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе много мъже-украинци са тук на почивка. Кой се бие в Украйна?
496
0
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Миньорите у Донбас...на ПОЧИВКА!
495
1
 
12
 
! Отговори
Язееееее преди 1 година
Пичеееве! Как да се напиша емигрант-Украинец? И аз искам да съм на без паре в Старозагорските минерални бани! Може и само срещу настаняване в една стая с хубава украинка!
494
3
 
2
 
! Отговори
за МЕЧТАТЕЛЯ... преди 1 година
Ами стани и ти емигрант у Русия ,бе.....ха,ха,хаааа...
493
1
 
10
 
! Отговори
Мечта преди 1 година
Ох, при тия условия искам и аз
492
1
 
13
 
! Отговори
Миньор преди 1 година
Ами ние?!?
491
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Розите като плачат за берачи защо русофилните *** не ходят да берат, а прекарват цял ден в разпространение на анти-украинска и анти-българска пропаганда.
490
1
 
10
 
! Отговори
Дядо ви преди 1 година
А розите плачат за розоберачи ...
489
0
 
18
 
! Отговори
Марко преди 1 година
Ами в почивна станция се почива. Затова се и нарича почивна. Хората са на почивка.Някой трябва да им я плати и този някой сме ние. За какво го канят магарето на сватба? Да носи вода.
488
0
 
14
 
! Отговори
И що? преди 1 година
Лято е вече, изнасяйте ги на палаткови лагери или им дайте на ръка сумата, отпускана от ЕС и да се оправят както си Знаят.
487
1
 
14
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Тя войната свърши. Военните действия са само в ЛНР и ДНР. Така както си беше от 2014.В Харков пуснаха градския транспорт,метрото. Това значи,че войната свърши. Ако в други градове има стрелби,питайте украинците на които им се раздаде оръжие.
486
16
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А бе стига някои са се нахвърляли.Те не са част от войната,а нейно следствие за да спорим кой е по-силен.Който и да победи,каквото и да стане там над 80% ще останат тук,тъй че е по-добре вече да си ги считаме за българи от които и половината да си намерят работа с течение на времето ще е по-добре за бюджета отколкото да ги няма.У нас малко ли има дето цял живот не са работили,а тези не са такива,просто са в неизвестност за бъдещето,а без да го знаеш можеш ли да правиш планове?
485
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак да попитам: Курортистите колко български думи са научили за три месеца, докато не е трябвало нито да работят, нито да готвят, нито да чистят? А вие имате илюзията, че те ще приемат да работят! Да, бе!
484
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жал ми е за хората в Украйна, а тези у нас са замозабравили се курортисти
483
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой какво дадоха или подариха украинците ??? Защо ние сме им длъжни
482
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще храним тази капризна,тлъста зган докъто нашите майки и бащи:пенсионерите /си броят стотинките да си купят един хляб и кисело млеко.Абсолютен геноцид спрямо българите от управляващи
481
1
 
17
 
! Отговори
До 581 преди 1 година
,,плаща ЕС ,, какво плаща бе,те там да не берат парите по дърветата събират ги от вноските на държавите членки включително и от нас! Така,че парите с които хрантутим тези наглеци и лентяи са наши,от данъците които плащаме
480
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Василев каза,че парите за тях и за здравеопазването ще дойдат от Националният фонд,така,че от къде идват само те си знаят .И дори и да са от ЕС фонфовете,те пак са наши пари от данъци,защото за да членуваме в ЕС ние плащаме годишна вноска която миналата година е 1,милиард 426 милиона лева
479
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятайте това тук са 600 коментара дори някой да е писал по няколко пъти да ги сведем да 300 трябват протести стещу тая политика на безплатна почивка досега аз не съм почивал безплатно а кои бежанци до сега са били на такава почивка Никои Бежанците са бежанци и мястото им е в Елхово и Сарафово ако не им харесва да ходят в друга държава или както си преценят но да са вече 4-ти месец на хотел или санаториум това е подигравка с всички българи от деца до пенсионери
478
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Издръжката не е "наша". Плаща ЕС. Българите са бедни като църковни мишки. Престанете да си мислите, че вие изхранвате някого. БВП на човек е някъде 16 000 лв. на година.