Родители нападнаха лекарка в болницата в Шумен

Майката дори се опитала да я души
Обновена: 5 авг 2022 10:03 | 5 авг 2022 09:51, Елка Василева
91
Родители нападнаха лекарка в болницата в Шумен
Кадър: Нова тв

Родители нападнаха медик в болницата в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка д-р Айлин Ахмед, като майката дори опитва да я души. Случилото се е в нощта на понеделник срещу вторник.

Още по темата
„Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът”, разказа Ахмед пред Нова тв.

Според нея случаят не е бил спешен, но въпреки това тя е казала, че ще ги прегледа и ще помогне.

„Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, каза лекарката.

По думите й веднага са се обадили на дежурния педиатър. „Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите. Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън”, добави Айлин Ахмед.

Конфликтът обаче продължава. „Изкараха го навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето й”, посочи още младата лекарка.

Тя е категорична, че не е имало забавяне в прегледа или нещо, което да е провокирало хората. „Отреагирахме на минутата, нямаше такова нещо”, каза Ахмед.

Запитана дали според нея е можело да се действа по-адекватно и дали лекарите са допуснали някаква грешка, тя заяви, че такава не е имало.

„Ще търся правата си. Не искам този случай да остане безнаказан. Не искам това да продължава”, добави тя.

От полицията потвърдиха, че работят по случая и предстои да бъдат изяснени всички обстоятелства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сценарий на случката - тумба роми, яли развалено месо, барабар с детето.Отиват "на спешното" щото ги боли корем, докторката обяснява, че ситуацията не е спешна, което означава, че ромите няма да получат безплатно спешен прием и лечние, а ще трябва да ходят по доктори и болници и да плащат,защото са без осигуровки. Ядосали са се, че поне бебето не искат да приемат, и да го наблюдават, а ще трябва утре да плащат.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист 52 При сбиване в болница, винаги прикриват нередностите, които върши медицинския персонал и прехвърлят цялата вина на "агресора"- пациент. Над лекарите има абсолютна протекция от страна на полиция, прокуратура, съд, каквото и да са извършили.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Край 54 Медицинската грижа и лечение е право на всеки гражданин. И не се молиш за него. Професионален дълг на лекаря е да окаже помощ. Докато има хора с робско съзнание, които си мислят, че трябва да се молят на лекарите, то лекарите ще продължат да се държат надменно, ехидно, пренебрежително и пр. към пациентите. Има ли пилот на самолет, машинист или др., който да започва работа, когато му кефне, да работи, ако му е кеф, ако не му е кеф да не работи...?
49
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите се превърнаха в някаква богопомазана група, на която е позволено да се държи както си иска с пациентите, да говори каквото си иска, никакво уважение, никаква загриженост, ако искат- лекуват, ако не искат- не лекуват. Позволено им е всичко, никой не търси отговорност от тях. Охрана и полиция ги подкрепят безпрекословно, винаги пациентите виновни. Не е нормално да има такива общности под чадър.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на мен ли ми звучи супер нелогично тази статия? Сестрата отива да помогне и хората и се нахвърлят просто ей така без никаква причина? Знаем, че се пазите взаимно, но все пак всички факти трябва да се съобщават.
47
8
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Когато търсиш помощ се МОЛИШ а не налиташ на бой. Държава няма
46
8
 
7
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Някои нападат тук вербално медицинския персонал - без абсолютно право!? Независимо кои и какви са реално агресивните нападатели....и имаше призиви и обещание да се спре тази порочна практика - но отдавна вече се мълчи по този въпрос! Крайно време е да се търсят алтернативи по въпроса!?...
45
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Защо в подобни случаи никога не говорят и с агресора? Какво ли крият?
44
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не е висял пред спешен кабинет,само той би повярвал на тази лекарка.Много хора си отидоха чакайки други да си допият кафето.
43
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После, защо лекарите ни бягат в чужбина.Хиляди интервюта, експерти..всякакви локуми.Аз бих напуснал тази държава и никога не бих се върнал.
42
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да позная ли - отново римляни?
41
1
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Когато човек казва, че не защитава някого означава, че е лицемер ! Уж не защитава, но реди яка защита ! А какво направи с изказът си, критикува лицемерно или защити явно ?
40
1
 
23
 
! Отговори
РусенецЪ преди 1 година
Спомен преди години. Спешното в Русе. Полунощ. Пейки. Смирено си пъшкаме от болките. До мен, един с вид на мутра, повръща кръв на плочките. Час, час и половина. Пребледня пред очите ми, заприлича на зомби. От къде се появи една тотя с *** и му се святка, че цапал. Пристигна и сестра, че и охрана /пенсионери/. Тоя, от къде намери сили, хвана сестрата за врата и казва "ако те шибна в тоя ръб на вратата няма да могат да те сглобят". И лекари се разхвърчаха на момента. Охраната избяга.
39
9
 
9
 
! Отговори
до 43 д-р, преди 1 година
ти доктор по какво си по простотия или по тАпотия ? С този си изказ доказа, че много правилно ви трепят пациентите, защото точно така им отговаряте ! Всеки шамар върху бузите ти ще е заслужен напълно ! Като знаела майката да го излекувала, брей, че умен този доктор, ами тогава за какво са болниците и вие там бе иdиот ? За отношение да говорим искаш ли, или за клетвата ви ?
38
8
 
18
 
! Отговори
само така преди 1 година
Някои доктори са не само за бой, но и за прибиване! От личен опит го казвам!
37
2
 
1
 
! Отговори
До 31 този лекар преди 1 година
Ти прочете ли изобщо,че казах че не ги защитавам ??
36
4
 
18
 
! Отговори
Абе, да ви кажа преди 1 година
Изобщо не одобравям агресията, но част от медиците ни са си точно за бой. Значи, то се отнася с теб като към парий и изобщо не вдява, че ти си му плащал 40 години предварително /като в моя случай/ за услуга. Да, аз съм плащал предварително за услуга и при проблем не я получавам. Как да си върна парите?
35
14
 
18
 
! Отговори
Д-р преди 1 година
Майката щяла да направи всичко за детето си.Ами да го излекува тогава. Или това не влиза в нейните представи за "всичко"?
34
6
 
9
 
! Отговори
L. преди 1 година
Точно тези, които акцентират върху етноса на пациентите и групата покрай тях, са с най-слабите аргументи тук. Безброй случаи има и с българи, а това че не си търсим правата като "братята" ни прави два пъти по-калпави. Слагайте сега минусите, банковата ми сметка не мърда от това!
33
6
 
20
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 1 година
Колко трябва да си ***, за да душиш лекар и да го заплашваш с убийство, като очакваш от него да ти лекува и да ти спаси детето....