Кметът на Перник: Организацията по издирването на Сашко беше невероятна

Той благодари на хилядите доброволци от цяла България
21 ное 2022 08:40, Елка Василева
53
Кметът на Перник: Организацията по издирването на Сашко беше невероятна
Кадър: БНТ

В Перник обстановката е доста по-спокойна и радостна след намирането на Сашко. След като разбраха добрата новина в събота, хората се прегръщаха по улиците и истинска еуфория обзе доброволците.

Още по темата
"Аз толкова щастливи лица на едно място, както видях в събота, не съм виждал отдавна. Усеща се спокойствие и невероятна позитивна енергия. Перничани показахме, че можем да бъдем невероятно сплотени и да се обединим около каузи, наистина показахме на цяла България как трябва да се действа в такава ситуация", каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той благодари на хилядите доброволци от цяла България и подчерта, че рядко се вижда да идват хора от другия край на България, мотивирани да помогнат на детенце, което са го приели като свое.

Станислав Владимиров увери, че ще се работи по осигуряването на помощни средства за проследяване на хора с аутизъм или деменция.

"Знаете, че тези дечица трудно понасят по себе си гривни, така че трябва да се мисли за проследяващи устройства, които да не ги дразнят, защото в такива ситуации това ще улесни намирането на дете или на възрастен човек. Община Перник започва да работи в тази посока и в много кратки срокове ще подпомогнем близки и роднини на хора, които имат нужда", каза кметът.

Една такава ситуация трябва да ни учи как да постъпваме по-добре, но организацията наистина беше на много високо ниво, заяви Владимиров.

В неделя кметът е разговарял с бащата на Сашко и казва, че и той, и детето се чувстват добре. "Бащата звучеше съвсем различно, нормално е, при него бушуваха емоции. Вчера звучеше добре. От каквото имат нужда, община Перник ще застане до тях, дай Боже всичко да върви, детенцето да е здраво и да се усмихва все повече в следващите дни", каза Владимиров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От държаните институции ---НИЩО , добре че има отговорно общество !
40
0
 
0
 
! Отговори
Бащата звучеше съвс преди 1 година
А НЕ БЕ ЗАРАДИ ТОЯ НЕАДЕКВАТНИК 10 ДЕНА ХОРАТА БРОДЕХА ИЗ ПОЛЯ И ГОРИ ЩОТО ИЗВЕЖДАЛ СИНА СИ ОТ КОЛАТА ТЪПЧОТО
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо голяма имитация на дейност се получи. Досега не е имало подобно нещо. И с това дете не трябва ли дълго да работят психолози, педагози, за да разберат какво наистина се е случило? Още на втория ден ни сервираха, че детето било герой и затова оцеляло. Но не можело да говори свързано и да си разкаже. Решиха го просто така и точка. Било е сред природата, оцеляло-герой. Ако щете.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kмете , кметеее , на това ''организация'' ли му викаш ? Когато има действителна организация , за 24 часа това ще приключи !Няма елементарна държавност , държавните институциите са гола вода и кал по гРъбо !
37
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
хаиде стига вече със сашко почваите коритата на реките да не стане наводнениеи да се напълнят мазетата с вода
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига със Сашко! 12 дена само с това ни занимавате, а държавата се тресе от скандали- икономически, политически, енергийни, здравни...
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига смехории....Супермен е само в телевизора...
34
0
 
17
 
! Отговори
Стига вече! преди 1 година
Хайде стига вече, оставете семейството на момчето на мира! Намерете си друга дъвка!!!
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти, СВ, по-добре да мълчиш. Че тая организация имаше толкова общо с тебе, колкото аз съм Брад Пит. Нали разбирате защо му викат Станката (90-те години, част от едни момчета)?
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден тая партенка Сашко герой и они се кичат с него като обезумели лешояди, никой не ви вярва бе пишман спасители уникална акция било пък чак на 9 ден го откриха жив и здрав само малко ожаднял и сега всички ви повярвахме отмах и награди ще ви раздаваме *** на гърба на детето Реклама ще си правят е грешни са ви сметките, ще си го получите с добавка за гаврата с народа
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сомчето я кажи кой каза къде е оставено момчето и как е оцеляло 9 дни в гората босо и с мокри дрехи. Защо цялта държавна машина и медии прикриват случая, някой от много високо иска да не излезе истината
30
0
 
7
 
! Отговори
Н преди 1 година
И в какво се състои невероятната организация по търсенето?
29
0
 
4
 
! Отговори
Кмет от ГЕРБ преди 1 година
Аз Станислав Владимиров смятам, че без моята помощ нямаше как да намерим Сашенцето. Аз заслужавам паричната награда най-много.
28
0
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ще разберете кой съм а ти плъх пръв ще го усетиш, ще ни разиграват театър за Н.аивници и ния трябва да мълчим и да се съгласяваме ли е умре къна дето ви верваше
27
0
 
6
 
! Отговори
да преди 1 година
добре..Сашко е жив и здрав - това е най-важното !!но айде стига с тая боза,че става банално и досадно - всичко свърши и то със щастлив край !!!повече никой не го интересува
26
0
 
5
 
! Отговори
Сомчето преди 1 година
Лично заради думите на кмета, че е отчаян и губи надежда нашата група доброволци от 10 души намаля до 4. Организация нямаше, всичко се правеше хаотично и разпиляно. Само увереността и късмета дадоха шанс на Сашко. А кмета ще спечели изборите догодина, няма нужда да лицемерничи чак толкова.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този,кметовете на Ямбол и Враца са големи симпатяги.Не ме интересува от коя партия са,но са дейни хора.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко открадна само едно малко кюлче и няколко пачки, а я вижте Киро как краде - с голяматаа баданарка.
23
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 1 година
Сашко да стане поне почетен кмет на Перник, подхожда му...
22
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 1 година
Е добре малкия се наигра на криеница с половината страна за щастие е здрав , но ако това беше станало декеври , януари щеше да стане играчка -плачка.Затова трябва законодателни промени хората с ментални проблеми -аутисти , възрастни хора с деменция,атеросклероза и пр. , психично болни задължително да носят джипиеси за да ги намират в интерес на техния живот и здраве! А не хиляди хора да губят вереме е пари в безрезултатни търсения.