Кашкавалът стана по-скъп от месото

Това показват нови проверки
15 фев 2023 21:40, Росен Стойчев
72

В Бургас започнаха проверки за високите цени на основни хранителни стоки. Те се извършват от три агенции - Комисията за защита на потребителите, НАП и Българската генция за безопасност на храните. Целта им е да се установи дали има спекула.
Още по темата
Проверките започнаха броени дни, след като кабинетът обяви, че ще бори нелоялните търговски практики.

Проверката започна от голяма верига хранителни магазини в Бургас.

"През периода от 15 февруари до 31 март започваме кампания за наблюдение на обявите цени, промоционалните оферти, как са обявени намаленията и дали се спазва Законът за защита на потребителите", коментира инспекторът от КЗП-Бургас Кристина Касабова пред Bulgaria ON AIR.

Според жените зад щанда най-малко е поскъпнало месото, за разлика от млечните продукти.

"Кашкавалът гони вече 30 лв. за килограм. Повече се купува месо, отколкото млечни продукти", отбелязаха те. Колегите им, които продават млечни продукти, са категорични, че има спекула.

"Може да има нарушение, когато е обявена една цена, а при плащане от потребителя да установи, че стойността е съвсем друга и е завишена", допълни Касобова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна спрях да купувам кашкавал. Не ми се ядат незрели палмово масло и сухо мляко. Който иска да яде ***.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои хора явно живеят на Луната, отдавна кашкавалът е по-скъп от месото! Сега ли го установихте?!
50
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Като не го ям ,колкото и да го дигат ми е цсе тая!! Важно е че месото ще пада,защото в чужбина не го ядат много/особено свинско/и така ще ръпаме яко паржолки цяло лято !!
49
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Навремето си хапвах минимум по две кисели млека на ден. Сега си хапвам пак по две, ама на две седмици :) Имам пари, обаче не искам да им пълня гушите на тия. Това е като с бензина. Скъп е, ама напук си правя кефа с колата и газ до дупка когато може. Едно е да си направя кеф на себе си, друго е да правя кефа на спекуланта.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си го правя сам. Ще купувам млякото от Турция (включително и маята, оцета)
47
5
 
7
 
! Отговори
Това са последиците преди 1 година
От чегъртането и промените. Сега и рубладжийте ще ни дооправят. Щом цените по курортите са двойни, а хотелите пълни, никакво мрънкане! Може и още по скъпо!
46
1
 
14
 
! Отговори
Б. Г. преди 1 година
При тези цени, заплатите в България трябва да най-високите света!!!! Минималната трябва да е 8000лв.!!!!И тогава ще купуваме боклуцитеее повече....
45
0
 
7
 
! Отговори
6AEBA преди 1 година
Кашкавал от 100лв ,щот поткити от месо са по скъпи
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това се състои промяната. Нали искахте промяна ... Всичко двойно и всеки гледа да не изостане от другия. Щом яйцата от 20 стотинки станаха 50, млякото от 1.50 на 3 лева, сиренето от 10 на 20 лева ... Всеки знае, че на Киро промяната е тази двойно ще плащате за всичко.
43
0
 
15
 
! Отговори
Холестерола преди 1 година
до колкото съм запознат на никой не изкупуват млякото на повече от 1,1 лв./кг., а рендемана за 1 кг. кашкавал е от 10-11 л. мляко, ако добавим 1 кВат за производството му и 2 лв. труд става 13-14 лв./кг. - в магазина най евтиният е 27 лв.??
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което сме учили в университета, че бизнес не се прави с високи цени , а от оборот, не важи за българските крадливи търгаши.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убий българския политик за да ти е мирно селото
40
1
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Защо не протестирате, а позволявате да ви ограбват???
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата седмица си дойдох за няколко дни в България и установих, че цените са страшно надути спрямо тези в Германия. Исках да си купя ножчета за бръснене жилет 8 бр. и като видях, че струват 53,99 лв. лошо ми стана и не купих. Да не съм луд да си давам парите на алчните спекуланти. В Германия същите са 12,50 евро. И не е само това, в България цените са 200% надути. Защо няма контрол, къде е държавата?
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземете си *** !Овце ,крави ,кози!Хранете те ги ,доите ги поите ги !Зима ,лято ..!Произвеждате ..мчяко ,сирене и кашкавал !!!И ще говорим. Скъпо и евтино !!
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има отнети разрешителни и затворени магазини! Това оскъпяване е престъпно! Щом не искат да продават на нормална цена да ги затварят. Не може да слагат 100% и нагоре надценка на храна. Като искат висока печалба да се занимават с друг вид бизнес. Храната се изкупува защото е необходимост, не е като някаква нехранителна стока да стои с години без да мърда. Производители и клиенти най-прецакани а продавачите искат да печелят на гърба на останалите, не може така. Да си намалят разходите.
36
2
 
12
 
! Отговори
Русе преди 1 година
Днес краставици по 7 лева!!!
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде всъщност има кашкавал, защото това във веригите магазини не е кашкавал. Последно от Сърбия си взехме такъв и тук въобще не купуваме.
34
0
 
24
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
За бога братя не купувайте
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Копенхаген ти дават яйцаата без пари, за да има какво да ядеш. Тази цена 32 стотинки е една лъжа да не се разхищава храната. Колко са данъците в Копенхаген? Там е цената на яйцата. Цената на яйцата е 60 процента данък от заплатката ти и 60 процента данък върху печалбите на фирмите.